- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Én és a számítógép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryu
tag
Sziasztok!
Hátha valakinek segít, vagy ötlettel szolgálok. Amikor belevágtam a dolgokba, egész gyorsan rátaláltam a már emlegetett ESP8266 eszközökre, amiből én a Wemos D1 minit választottam, lévén sok shield van hozzá. Erre saját szoftvert írtam elsőnek, ami direktbe kommunikált a Google féle Firebase megoldással.
Azóta felmerült az igény más eszközök használatára is, pl Aquara Water Leak sensor, Xiaomi Air Purifier 2, Broadlink rm3 mini. Emiatt átalakítottam az addigi rendszert. Az ESP-ken már Tasmota firmware van, ezek MQTT-vel kommunikálnak, mosca node.js alatt. A node.js adta magát a sok kész library-vel, így bármivel lehet szinte kommunikálni. Az MQTT saját szerveren van LINUX alatt, innét az adatok továbbra is Firebase-be mentődnek, mivel a szerver nem elérhető távolról.
A megjelenítést kliensen Google Chrome Extension-el oldottam meg. Valahogy így néz ki jelenleg. Tud riasztásokat küldeni, bizonyos érték átlépése esetén, illetve mutatja amire szükség van.
Nem mondom, hogy a legjobb, legszebb megoldás, amit tákoltam, de cél volt, hogy ingyenes legyen minden szoftver és én is dolgozzak benne, ne csak kész megoldást használjak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest