- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Invalid compressed bios
- (téma lezárva)
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Nimrod
addikt
-
salazol
őstag
-
salazol
őstag
Valamelyik topikban itt régebben beírt valaki egy csomó backdoor jelszót, mait a BIOS-ok gyártói építettek be a különböző BIOS-okba. Jó lenne rátalálni.
-
Sunzi
aktív tag
<OFF>
hosszabban: rulez :-) (a rule szóból, ha jól emlékszem..)
Az egyik SouthPark epizódban volt Cartman-tól egy találó magyar fordítás, de elfelejtettem... :(
</OFF>
S. -
Nimrod
addikt
Igen, be tudtam!
Egy rövid ideig volt beállítva, de aztán kikapcsoltam.
Bár azt a régi jelszót is megpróbáltam, hátham, de nem :U -
Nimrod
addikt
-
Sunzi
aktív tag
Na ja, logikus lenne, de #24-ben leírtakhoz csatlakoznék.. Az óra előbb áll le, bár ezt nem tudom, hogy milyen sorrenben mit felejt el. Régen nem volt BIOS password beállítva? Mindig rögtön be tudtál lépni?
S. -
salazol
őstag
Most kell valami olyasmit írni, hogy prohardver rulz? Nem tudom mit jelent, csak látom mindíg ezt írják a fiatalok, ha valamit dícsérni akarnak.
-
Nimrod
addikt
Azért a fórumot is minősíti, hogy konkurenciánál össz-vissz 4 hozzászólás van, ebből 2 az enyim :DDD
Ja és nemigazán született érdemi eredmény :DDD -
salazol
őstag
-
Nimrod
addikt
-
salazol
őstag
-
Nimrod
addikt
-
Nimrod
addikt
-
salazol
őstag
-
Sunzi
aktív tag
-
salazol
őstag
Akkor itt az áthidaló megoldás: kikapcs, elem kivesz, boltba lesétál új elemért, új elem berak, bekapcs.
-
KovacsUr
addikt
Erm... elvileg attól, hogy kimerült az elem. De most már a két probléma együtt kezdi érdekes megvilágításba helyezni az ügyet :U
-
Sunzi
aktív tag
-
Sunzi
aktív tag
Nem, áramtalanítva (lehetőleg tápkábel ki), és elem kiszed. 10-20 sec alatt elvileg elfelejt minden BIOS beállítást, a jelszóval együtt. Illetve kéne legyen egy CMOS clear/reset jumper a lapon, ha ezt zárva indítod el a gépe, ugyanarra az eredményre kellene jutni.
Ha pedig már nincs jelszó, lehet BIOS-t abejgatni, mert ettől a hibaüzenet még nem ziher, hogy eltűnik...
S.Tényleg, volt, hogy több perc is kellett :) régi szép idők... meg amiko elem helyett forrasztott aksi volt...
S. -
Nimrod
addikt
-
salazol
őstag
Ha bekapcsolva veszed ki az elemet, az soha sem felejti el a tartalmát.
Kikapcsolva néhány perc, vagy ha van olyan állása a jumpernak hogy ''Clear CMOS'', akkor elég rövid idő is. De ilyen állás nem jellemző az ''őskövületekre''. Ott kikapcs, elem ki, 5-6 perc malmozás, elem vissza, bekapcs.KovácsUr módszere még tutibb. Kicsit több türelem kell hozzá.
-
Sunzi
aktív tag
Nem, áramtalanítva (lehetőleg tápkábel ki), és elem kiszed. 10-20 sec alatt elvileg elfelejt minden BIOS beállítást, a jelszóval együtt. Illetve kéne legyen egy CMOS clear/reset jumper a lapon, ha ezt zárva indítod el a gépe, ugyanarra az eredményre kellene jutni.
Ha pedig már nincs jelszó, lehet BIOS-t abejgatni, mert ettől a hibaüzenet még nem ziher, hogy eltűnik...
S. -
MaUser
addikt
-
salazol
őstag
Ha bekapcsolva veszed ki az elemet, az soha sem felejti el a tartalmát.
Kikapcsolva néhány perc, vagy ha van olyan állása a jumpernak hogy ''Clear CMOS'', akkor elég rövid idő is. De ilyen állás nem jellemző az ''őskövületekre''. Ott kikapcs, elem ki, 5-6 perc malmozás, elem vissza, bekapcs. -
KovacsUr
addikt
-
Nimrod
addikt
Mit értesz elég alatt?
1-2 perc megvót :DDD
Bekapcsolva, persze. Mikor hagyjam állni? Password-kérdésnél? -
Sunzi
aktív tag
-
salazol
őstag
BIOS-t upgrade-elni elég nehéz lenne így, hogynem jutsz el a boot-olásig.
Miután az elemet kivetted vártál eleget? Régebbi lapoknál megesett, hogy perceket kellett várni, mielőtt nullázódott a CMOS. -
Nimrod
addikt
-
Nimrod
addikt
Nem e? :DDD
Másik alaplapban dettó ugyanilyen proci megy, és semmi gond, de azért kipróbáltam ott is, és ott nem volt semmi hasonló!
Eredeti proci: Cyrix 486 DX2-80
Új proci (amivel elakadok a BIOS-nál): AMD 486 DX4-100 -
Sunzi
aktív tag
Alaplap típusa? Már régebbi IBM, és Compaq-ok is detektálták a hw változást, és feltétlen a BIOS-ban kellett jóváhagyni, amihez is persze jelszó kellett...
S. -
Sunzi
aktív tag
CMOS reset?
Nem hiszem, hogy egy BIOS update körültekintő módon végezve nagy kárt okozhatna. Csak ne legyen áramszünet... :)
S. -
KovacsUr
addikt
-
Nimrod
addikt
-
KovacsUr
addikt
Nasóval!
Kicsereberéltem az alaplapban a procit (őskövületre tessék gondóni). Be is indul szépen, de a ram-számolás után automatikusan password-öt kér (amihez semmit nem fogad el), vagy ha megpróbálok belépni a biosba szintén pass, vagy a címben szereplő üzenet fogad.
Megpróbáltam alaplapi elem nélkül is elindítani a gépet, de úgy sem ment.
Ötlet?Valamilyen jumper esetleg? Alaplap, BIOS típusa, verziója?
-
Nimrod
addikt
Ja és alaplap biztos, hogy jó!
-
Nimrod
addikt
Nasóval!
Kicsereberéltem az alaplapban a procit (őskövületre tessék gondóni). Be is indul szépen, de a ram-számolás után automatikusan password-öt kér (amihez semmit nem fogad el), vagy ha megpróbálok belépni a biosba szintén pass, vagy a címben szereplő üzenet fogad.
Megpróbáltam alaplapi elem nélkül is elindítani a gépet, de úgy sem ment.
Ötlet?
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Invalid compressed bios
- (téma lezárva)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple MacBook
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i5-13600K
- RYZEN 7 5700X3D +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (nevedre)!
- Intel Core i5-14600KF LGA-1700 14 mag / 20 szál 3.5 GHz / 5.3 GHz
- 27% - Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest