Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Van itt még valaki akinek az Oroscom-tól van az internet előfizetése?
-
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #1368 üzenetére
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a Digi mit fog kezdeni az Invitel IPTV rendszerével. Kukázza, és majd minden ügyfélhez külön kimennek beüzemelni a DVB-C-t, esetleg megtartják. Utóbbi esetben viszont felmerül egy újabb kérdés, hogy akkor csak a volt Inviteles területeken lesz, vagy netalántán a későbbiekben a saját területeire is kiterjeszti. Szóval elég érdekes lesz az elkövetkezendő pár hónap.
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
Az Okos Extra csomag egyébként nagyon kevés helyen érhető el. Nálunk van Digi FTTH de csak a honlapon is szereplő normál Okos csomag áron. Ha lenne Okos Extra már átmentem volna a Telekomtól, de így nem sokat spórolnék, sőt drágább lenne, mert a 25% kedvezmény is ugrana a mobilnet, meg mobiltelefon előfizetésemről.
-
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #1318 üzenetére
Én az HBO GO mellett most a Netflixre is rákattantam. Már az 1 hónapos próbát ellőttem, így most már fizettem érte. Jelenleg az Orange Is the New Black-et nézem. Baromi jó sorozat. Az ilyen szolgáltatások mellé már egyre kevésbé kell a tévé előfizetés. Esetleg sportnak de az engem nem érdekel annyira.
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz takacsbotond #1231 üzenetére
Még nincs, majd elvileg ősztől lesz, de a bázisállomásokat már építik, plusz Pesten teszthálózatokat is találni itt-ott.
Flottával kapcsolatban nézz be ide: [link][ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #1187 üzenetére
Az az e-mail-es ajánlat is egész jó, de abban is igazad van, hogy ha két külön cégtől van minden, akkor kicsi az esélye hogy teljesen "középkor" legyen véletlenül.
Nekem lassan 2,5 éve minden a Telekomtól van (az internet előtte is tőlük volt), de még sosem volt 1 óránál hosszabb kiesés, és az is valamikor éjszaka mint tervezett karbantartás.
Az internet is minden körülmények között jön max sebességgel: -
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #1185 üzenetére
Ez a Trio XL elég drága. Nem éri meg.
Azért kérdeztem, mert egy köröstarcsai ismerősöm pár hete kötött MIX Príma L csomagot, és ha beírom a címét a honlapon is kiadja:Ez azért nem rossz.
Próbáld meg te is a csomagajánlatoknál csak úgy beírni a címedet, hogy mit ad ki. Ezt a csomagot elvileg az új építésű területeken adják. -
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #1180 üzenetére
Ha user error miatt megy ki a szerelő, akkor nyilván kiszállási díjat kell fizetni. Plusz a Diginél ha a digitális tévével van problémád de nem bérelsz boxot vagy CAM modult, akkor is kell fizetni a kiszállásért, mert hiába jön kódolatlanul a digitális adás, a szerződés szerint analóg tévé van. Mondjuk ez a fenti esetben tárgytalan meg a díjmentes Digi Film miatt amúgy is jár egy díjmentes box vagy CAM modul, és akkor máris digitális előfizetés van.
Meg sokaknak amúgy a Digi tévéje sem felel meg, mert kissé "fapados". Ebből mindig szokott vita lenni a Digi topikban. Pl nincs az mint a Telekomnál hogy tévézés mellett egyidejűleg akár 2 felvétel is mehet 2 különböző csatornáról, meg nincs műsorvisszanéző, videótéka, MoziKlub, HBO OD, távoli felvétel beállítás...stb.
Így a Digi TV csak azoknak jó, akik nem akarnak többet sima mezei tévé nézésnél, vagy nem sajnálják a pénzt valami dupla tuneres, felokosítható, hiper-szuper boxra.[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
A Hello Data csak mobilban használható (tehát stickben, routerben nem), és havonta legalább 1 hívást kell indítani róla.
Azzal kapcsolatban még nincs tapasztalat, hogy mit csinálnak ha valaki túlzásba viszi a letöltéseket, de elvileg bekorlátozhatnak 2 Mbit/s-es sebességre.[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz #88470784 #1056 üzenetére
Telekomnak annyira nem szokása marasztalni az ügyfeleket, max csak a mobil részlegnél. Valószínűleg még nem került be a rendszerükbe hogy elérhető nálatok a UPC is, így a speciális kedvezményt sem dobta fel az ügyintézőnek. Ha beírod a címedet a Telekom honlapján, akkor milyen árakat mutat?
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz Gubek-Einste #921 üzenetére
Ha pedig valakinek csak az HBO GO kell, akkor 1490 Ft havonta: [link]
-
bopeti98
őstag
válasz Gubek-Einste #884 üzenetére
2 éve voltunk egy kis erdélyi falucskában. Mobiltérerő nuku volt, még segélyhívást sem lehetett indítani, de a szállásunk Wifi hálózatán 40 Mbit körüli sebességet mértem, ami amúgy valószínűleg még gyorsabb is lett volna kábellel.
-
bopeti98
őstag
válasz Gubek-Einste #839 üzenetére
Persze, ebben igazad van.
A kínálattal egyébként már nincs is gond. Sok minőségi film, és sorozat van már fent, és folyamatosan jönnek az újak is, és ha minden igaz már a magyar feliratok is készülőben vannak. -
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #836 üzenetére
A Telenornál 990 Ft az HBO GO 2 év hűséggel. Persze kell mellé mobilnet előfizetés, de arra meg amúgy is szüksége van az embernek.A Netflixnél a középső csomag meg ~3000 Ft. Így 4000 Ft-ból kihozod mindkettőt, ami még olcsóbb is mint a TV + HBO előfizetés.
Csak kérdés hogy a Netflixen mennyi feliratos, illetve szinkronos tartalom lesz majd, vagy hogy egyáltalán lesz-e majd. -
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #834 üzenetére
Most már lassan tényleg leáldozóban van a lineáris tévézés.
Ha a Netflixen majd lesznek magyar feliratos, vagy esetleg szinkronos tartalmak, már dobom is el a TV előfizetést. HBO GO + Netflix párossal tökéletesen ellenék és ha ügyes az ember egy átlagos TV előfizetés díjából kihozza mindkettőt. -
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #822 üzenetére
Azért az túlzás, hogy az összes sport adót ki kéne vágni, de az igaz hogy már azokból is túl sok van, mindegyik sok ismétléssel. Ráadásul a Spíler nem is sportadó. Ahogy nézem egy csomó reality-s cucc is megy rajta.
Én a Fox-on a vasárnap délelőtti Grace klinika maratont szeretem még. Ha én itthon vagyok olyankor mindig az megy a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz Gubek-Einste #819 üzenetére
A UPC ha jól tudom alapból megemelte a csomagok árát, plusz a RTL-TV2 adót is külön kiszámlázzák. Így ugye természetes hogy nem raktak ki csatornákat. A T viszont nem emelt semmit, és a programdíjat sem hárítja át így érthető hogy kirak csatornákat, de a fene se gondolta volna hogy pont a Net Geot, meg a Foxot. Főleg hogy pár hete még nagyban reklámozták a TWD-t ők is.
-
bopeti98
őstag
válasz Gubek-Einste #815 üzenetére
Igen, kíváncsi leszek hogy máshol milyen változtatások lesznek jan 1-től. Szerintem a TV2 kábelcsatornái előbb-utóbb mindenhova bekerülnek. A Spíler TV-t sokan követelik, azt meg csak a többi 6 csatornával együtt adják. Sajnos ki van ez találva.
Egyébként a Telekom fb oldalát szépen letámadták az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz Intruder2k5 #812 üzenetére
Persze, bocsi. Csak eléggé bosszant a dolog, több megközelítésből is, de akkor ezt be is fejeztem itt.
Van sok lehetőség: Digi FTTH, Invitel VDSL, UPC Direct, csak hát köt a hűségidő még tavaszig, és addig nem akarok nagyon bolygatni semmit.
-
bopeti98
őstag
válasz Gubek-Einste #811 üzenetére
Ha nem rakják vissza ezt a két csatornát, akkor a T-s TV előfizetéstől valószínűleg megszabadulok. Nem fogok több ezer forintot fizetni ezért a sok töltelékadóért. Akkor már inkább nem is kell TV előfizetés.
Igazból azt sem értem hogy minek ennyi csatorna, ha alig találni olyat amin értelmes műsor megy.
Inkább fizetek 3000 Ft-ot 10 db számomra érdekes csatornáért, mint ugyanennyit 60-ért és akkor jó ha találok pár érdekes dolgot a sok töltelék között. -
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #807 üzenetére
Nem értem, miért pont ezeket a csatornákat veszik ki.
Mi kb 4 csatornát szoktunk csak nézni a TV-be: Cool, Comedy Central, Nat Geo, FOX. Ebből 2-t most kivesznek.
A Walking Dead-et meg természetesen nézni fogom továbbra is, de mivel a legális nézési lehetőséget elveszik, más megoldáshoz kell majd folyamodni. Ha nekik ez jó... -
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #715 üzenetére
Nekem így videón keresztül nem jön át a különbség, de az esetek 90%-ban szebb szokott lenni a DVB-C, mint az IPTV.
Olyan műsorral kéne összehasonlítani, ahol gyors mozgás, vagy villogó kép van ( pl show műsor ), és akkor lehetne látni melyik kockásodik jobban.
Egyébként az IPTV-nél csak a kényelmi szolgáltatások jelentenek előnyt ( Videotéka, videótár, kényelmes felvétel opció, online rádió...stb ). Azért is volt jó a UPC megoldás, hogy DVB-C, de a boxba épített modem segítségével elérhetőek voltak az IPTV kényelmi funkció. A "volt" szót azért raktam oda, mert a Horizon boxal elszúrták az egészet, de ezen a UPC topikban hónapokig ( meg még most is ) pörögtek, szóval itt felesleges részletezni.[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #696 üzenetére
Ezt már egyre nehezebb követni. Nagyon túlbonyolítod a dolgokat.
Úgy tudom, hogy az Invitel tájékoztatott arról, hogy lesz lehetőséged RTL Klub + TV2 nélküli csomagot kérni. Innentől kezdve nem értem ezt a variálást.
Mellesleg miből gondolod hogy az Invitel el fogja engedni a kötbért, ha felmondod? A havidíjad marad, csak kiveszik a két fő csatornát, de a csatornakínálat változtatásának a jogát meg fenntartják. -
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #684 üzenetére
Ha a TV-re USB-n rákötsz egy külső HDD-t, akkor az Inviteles DVB-C-ről szinte biztos, hogy tudsz rögzíteni.
Mi, amióta van felvétel opció sorozatokat szoktunk nagyrészt rögzíteni ( FTWD, Outcast, Wayward Pines, Modern család...stb ), plusz ugye amíg volt, addig az Olimpiát. -
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #567 üzenetére
"Mondjuk olyan információk jutottak eddig is a birtokomba, amikre számítottam, és ami alapján nem igen fog az Invitel árszintje alá becsúszni. Azért akarok csak bemenni, hogy hátha kapok írásos ajánlatot. Invitelnél egyébként is le vagyok kötve, de jó az nekem ha írásba van adva, hogy nem éri meg váltani"
Aztán kapsz tőlük egy olyan árajánlatot, ami sokkal kedvezőbb, mint a mostani Invitel, és akkor meg azért fogsz idegeskedni, hogy milyen soká fog lejárni a hűség.
Szóval szerintem amíg le vagy kötve, addig felesleges ezen agyalni.
Hozzám kb fél éve jött egy Digis üzletkötő, hogy még a honlapon szereplő áraknál is tud kedvezőbbet adni. Mondtam neki, hogy inkább nem szeretném hallani, mert hűségidőm van a T-nél. Nem is mondta tovább, csak megadta a számát, hogy ha itt az idő, akkor hívjam.
Aztán később az Inviteltől is jött üzletkötő, egyedi ajánlat miatt, mondta is hogy mi van, de már nem emlékszek hogy mi volt pontosan, nem is nagyon érdekelt.[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #449 üzenetére
Azért ezt nem mondanám.
Van hova növelni az SD csatornák bitrátáját. Pl TV GO-n is szebb, mint IPTV-n.
A HD már nem olyan vészes, de azért vannak olyan pillanatok amikor kockáira hullik a kép a gyors mozgás miatt. Pl foci meccs alatt. Meg pár hónapja volt a TV2-n valami celebes show műsor, és ott is a reflektorok, meg a stroboszkóp őrült villogásakor a csatorna logóját sem lehetett kivenni, annyira szétesett a kép. -
bopeti98
őstag
A vélemények, visszajelzése alapján Digi DVB-C-n a legjobb a képminőség. Gondolom neked műholdas van, és hát a hazai műholdas szolgáltatóknál elég takarékosan bánnak a bitrátával.
Ha a legjobb képminőséget akarod, akkor mindenképp egy DVB-C szolgáltatónál kell nézelődni, feltéve ha van ilyen a címeden. -
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #319 üzenetére
Egyébként ha a Digi-nél csak a garantált sebességet nézzük, akkor is bőven a legjobb ár/érték arányú szolgáltató itthon
Például DIGINet 500 ( 200 / 50 Mbit garantálttal ) + DIGITV ( 90 SD + 27 HD csatorna ) + DIGITel 200 ( hálózaton belül 0 Ft percdíj, mobilirányba 15 Ft percdíj), mindez 1 év hűséggel 6930 Ft havonta.
Ez nagyon jó ár.[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #305 üzenetére
Szerintem nem sok esély lenne arra hogy 0 Ft-ra hozd ki a kötbér.
Vagy éppen hosszadalmas hercehurcával járna, és erre az embernek nincs se ideje, se türelme.
És arra sincs semmi garancia, hogy egy másik szolgáltatónál majd nem lesznek gondok.
De lényegtelen, mert ezek szerint a leendő konkurencia árai amúgy sem nyerték el a tetszésedet.Ha elérhető lenne itt a kábeles UPC valószínűleg én sem váltanék a T-ről, mivel 500 Mbites letöltésre nincs szükségem, ellenben egy kicsit gyorsabb feltöltés jól jönne, de abban a UPC sem valami erős az általuk használt technológia sajátosságai miatt. A TV meg igazából mindegy, az a pár csatorna amit rendszeresen szoktunk nézni ( Comedy Central, AMC, HBO, Nat Geo néha Film+) nagyjából mindenhol elérhető
Digi FTTH viszont van itt, aminek a megrendelésére amúgy már tettem kísérletet, de aztán közbejött ez-az, és végül minden maradt a T-nél. Majd jövőre amikor lejár a hűség, akkor lehet váltunk.[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
-
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #272 üzenetére
Itt Békéscsabán a legtöbb utcában elérhető a Telekom ED3 és a Digi FTTH ( panelba FTTB ).
A Digi hálózata nem rég lett teljesen befejezve. Amikor elindult a reklámkampányuk akkor rendesen megrohamozták a Digi itteni üzletét.
Először úgy volt, hogy kötbérrel lemondom a Telekomot, és váltok de aztán ez nem jött össze.
Egyrészt mert a Telekom a telefonba megbeszélt azt hiszem 15 ezres kötbér helyett 50 ezret akart beszedni, másrészt a Digi-nek rengeteg megrendelése lett így teljesen bizonytalan lett hogy mikorra tudnának jönni bekötni. A Telekom kötbér meg ugye folyamatosan emelkedett volna. Így inkább maradt minden, és megvárom amíg lejár a hűség, és aztán váltok.
Ennek okát nem hiszem hogy részletezni kell.
A Digi 500 / 200 Mbites csomagja annyiba kerül, mint a Telekom 30 Mbites csomagja. Mondjuk ekkora sebesség nekem sem kell. Alapból a 100/100-as csomagot néztem ki. -
bopeti98
őstag
válasz #41133696 #264 üzenetére
Hányszor hosszabbítottál már hűséget az Invitelnél ezalatt a pár hónap alatt? A másik topikba is csak azt látni, hogy ezt rendelted meg, azt cserélted le, amazt bővítetted ki. Így tényleg soha nem fog lejárni a hűség.
Én a Telekomnál már biztos nem fogok hosszabbítani, meg módosítani semmit. Szépen megvárom míg vége a hűségnek, és aztán valószínűleg váltás lesz Digi FTTH-ra.
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz szemtelen #186 üzenetére
A Vodának nem, de a Telenornak vannak Home csomagjai ( 25, 50, 100 GB ) megfizethető áron.
[link] 66. oldal "Hipernet Home tarifacsomagok"
Sajnos 2 év hűség van rá, és ami fontos hogy regisztrálják a címed, így hiába mobilnet, nem nagyon tudod vinni magaddal. Csak a címedhez legközelebb eső mobiltoronyra csatlakozva működik.[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
Attól is függ, hogy maga a TV csatorna milyen jelet biztosít a szolgáltatónak.
Bár az esetek nagy részében ( Telekomnál ez 99.9% ) a szolgáltatók tömörítve továbbítják a csatornákat ami bizonyos esetekben érthető, és bizonyos esetekben nem.
Szerintem ez egy manuálisan beállított dolog. -
bopeti98
őstag
válasz Intruder2k5 #18 üzenetére
Régen valóban elég drága volt a Direct, de szerencsére most már barátibb az árazása, főleg hogy bevezették a csak kártyás ( szolgáltató beltéri nélküli ) előfizetést.
-
bopeti98
őstag
válasz Intruder2k5 #13 üzenetére
Nem csak az agglomerációban, hanem vidéken is van jócskán félbehagyott optikai hálózata a DIGI-nek.
Itt nálunk a 2 éve feldobott optikai kábelek egy részét átvette az Invitel, és ők szolgáltatnak rajta, a másik része meg már félig leszakadvalelopvacsak lóg az oszlopokon.Mi még több mint 10 éve a jó öreg dial-up internettel kezdtünk ( [link] ), ami még a Hungarotel szolgáltatónál volt ( később Invitel ), aztán jött az 1 Mbites ADSL. Amikor megjelent a T-Kábel akkor váltottunk 2 Mbites kábelnetre, utána újra Invitel csak az már 5 Mbit volt, és utána 25, majd 50 Mbites Telekom kábelnet.
A tévé sokáig a földfelszíni analóg volt a 3 ingyenes csatornával. Utána jött a T-Kábel analóg tévé, majd T-Kábel digitális, ezt váltotta az akkor még nagyon-nagyon új Invitel IPTV, ami tökéletes volt arra hogy leszoktasson a tévé nézéséről. Az általános reakció nem az volt, hogy "a franca, valamiért nincs adás" hanem inkább az hogy "óóó, nézd, most van adás!". Ezt elég hamar váltottuk UPC Directre, amivel soha nem volt semmi gond, de aztán mégis váltottunk T-Home IPTV-re, amiből a hűségidő lejárta utána újra UPC Direct lett, és ez maradni is fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest