Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabywap
tag
Sziasztok! Már rájöttem miért nem ment eddig jól az idősárás!
latitude: A hely város élsz
longitude: A hely város élsz
openweathermap api key: amit generál neked az oldal ahol regisztráltál csak adj neki egy nevet és generál egy számok betüből álló sort azt be illeszt
https://home.openweathermap.org/api_keys
APPLY aztán
DONE
egy áram ki be és már müxik is.Ezt csak annak aki most kezdené.
-
bhonti
aktív tag
Vagy akár 38?) Hétköznapi ember használ többet? Szerintem nem. Ha esetleg válogatna, akkor ott van pl. a directory.shoutcast.com
-
stefi81
tag
16mb-os nekem nincs, te próbáltad?
Igazából semmi értelme nincs, (én 50db-ot használok) csak az fb csoportba rakott ki valaki egy posztot, hogy memóriát cserélt egy esp-ben és úgy tudott 480 csatornát, amit nem értek mert gyárilag is többet tud annál bármilyen módosítás nélkül. -
stefi81
tag
3file-t kell kicserélni és 2ben ctrl+c/v pár sort. 2perc az egész. Ott van a linkent a leirás is hozzá magyarul.
legolcsóbb S3 esp32 2256 csatorna
-
gabywap
tag
Nem vagyok még szakértő még csak pislogok de én azt veszem ki ezt a fájlt ezen az elérésen lecseréled és magyar lesz persze ujra rátöltöd.
-
stefi81
tag
Ha ezt megcsinálod 1csapásra megoldódik mind a három probélmád
-
-
szaboatt
csendes tag
Sziasztok! Félig sikerült elkészítenem a rádiómat. Feltöltöttem rá mindent, wifi csatlakozás rendben, de amikor a netes felületen kellene feltölteni rá a csatorna listát, akkor vmi gond van. Max 1-et tudok rátenni, az sem indul el.Hiába mentek rá a felületen, ott nem is látszódik a későbbiekben csak akijelzőn. A netes felületen a beállítások rész sem jön be nekem, csak a csatorna hozzá adás része, de az is az előbbiek szerint működik . Tudnátok vmi tanácsot adni?
-
gyjozsi
csendes tag
Sziasztok!
Internet rádiót szeretnék 4002 lcd kijelzővel használni de időnként a képen látható karakterek jelennek meg a kijelzőn és csak az újraindítás segít. Tapasztalt más is ilyet? Van esetleg megoldás rá? -
fuki80
friss újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni yorádió építés témában. Sikeresen feltöltöttem a programot az esp32-re de nem tudok felcsatlakozni a yorádió wifire hiába írom be a megadott jelszót nem csatlakozik. Folyamatosan visszadob. Azt írja hogy néhány adat módoslt a előző csatlakozás óta ezért meg kell adni még néhány információt. Mi lehet a baj? Köszönöm a segítséget! -
gabywap
tag
Békés áldott, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek! -
bimbula53
tag
Minden kedves fórum társamnak :
" Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet "
kívánok. -
topi66
aktív tag
Még annyit a védelmükbe, hogy tudok olyanról,akinek panel vásárlási ajánlatot tettek,csak hogy igényesebb munkát adjon ki munkát a kezéből. Nagyon nem akarom védeni,de az igazságot is illik megmutatni. És a szakmai részre ez igaz. Az emberiről már kommunikáltam, ami felháborító,hiszen ezt privátban is lehetett volna,nem nyilvánosan. De vissza a szakmaira,nagyon jó lett a VU méter korrekciója
-
topi66
aktív tag
A stílus maga az ember....engem is gyaláztak,mert én saját panellel álltam elő,de megnyugtatlak a panelek a saját munkájuk. Nem kopiztak és nem másoltak mind a ketten jó szakemberek. Kimondottan a videotonba gyártott egyedi paneljüket nyugodtan kopizd le, én etikai okokból nem tettem. A piacvesztés nem tetszik Jánosnak mert ebben a szegmensben nem volt konkurrencia évekig.,és ezt a térvesztést nehéz elfogadnia. Nándit bármennyire bántod nem épít és nem forgalmaz netrádiót, és mint jeleztem nagyon jó szakember csak kiáll a barátja mellett. Remélem hamarosan Te is megmutatod milyen a példaértékű tervezés,nem a készet hekkeled
Nem bántalak ne értsd félre, csak kicsit szerényebbnek is lehet lenni. Feri barátomat és engem nagyon ekéznek,és szerencsénkre beálltál a tűzvonalba
Ma adtam fel 2 ügyfélnek az általuk elképzelt netrádiót, és ami sajnálatos hogy ők azért rendelték meg, mert amit vettek valaki(k)-től azok szétestek. Csatlakozók leestek, illetve leszakadt a dac.... nem kérdeztem ki adta el,mert nem érdekel. Az viszont igen,hogy adjon ki mindenki tissztességes munkát ki a kezéből,és azért vállaljon felelősséget. És Jánosnak is ebben igazat adok,mert rontja a termék ázsióját. Támogatom hogy normális áron,normális minőséget adjunk el,normális supporttal. Én sem ebből élek,miként remélem más sem. Továbbra is egészségesnek azt tartom,hogy tisztességes munkáért tisztességes bér jár.
-
gabywap
tag
Sziasztok! Tegnaptól én is részese vagyok egy ilyen szép kis vasnak, köszönet Tamás9x -nek a korrekt árban adott készüléket. Ha lesz módom bele tanulni ennek a rejtelmeiben, na akarok gyártani de a rádió listát szívesen frissítem van pár ami már nem él. Na meg hogyan lehet firmware rá tölteni themes, logo stb ezek is érdekelnének.
-
Tamás9x
őstag
Ezt a nyákot melyik vég szar tervezte a János Stefanidesz, vagy a Tóth Nándor, mert akkor a neten tuti megtalálod az eredetit, mert valószínülöeg lopott, sajnos mindkettő úriember megtalált...
mocskolódnak mindenki posztja alatt aki az "üzetüket" rontja
-
Tamás9x
őstag
-
-
Tamás9x
őstag
Volt este egy kis idom foglalkozni vele, mukodik a taviranyito, most johet a BT tamogatas
-
Tamás9x
őstag
Ossze kell fogni nezni egy egyseges nem pofatlan es nem filleres arat es arulni ellene. Annyit sose fogok tudni mint Ő, nem tudom sajatomenak mondani a nyilt forrast
Elkezdem majd en is "olcsozni" a bordokat persze akinek flancos kivansagai vannak az fizessen is erteArra kicsit azert rabaszott mert nekem ez az egyelen egy hobbim es munkam, a motoron kivul igy milliokat tudok beleolni, szemrebbenes nelkul, es meg elvezem is.
Nekem a 380-as nem megy 351-utan egy se.
-
topi66
aktív tag
Gondolom látjátok mennyire nyüzsög a fejlesztő?
-
topi66
aktív tag
Engem is kidobott sok ötlet és hasznos segítség után,azóta is hazug propagandát nyom. Eggyel nem számolt.... mindent amit leírt azt mellékeltem a rágalmazás és becsületsértés kapcsán beadott feljelentésemhez. Csak addig voltam jó amíg az ö általa gyártott szarokat építettem be. Ez nála csak a pénzről szól, biztos szarul keres ausztriában....
Tudok olyan dolgairól amiket csak mint fórumgazda tud moderálni,mert ha azok megjelennének akkor sokan kihúznák a fejüket a seggéből -
stefi81
tag
Igen hallottam arról a csoportról hogy ha valaki tudja mi az a esp akkor azt kidobja onnan. Gyakorlatilag azt mond ami akar mert elhisznek neki mindent. Olyan mint a vakok között egy félszemű…
(Nem az ott lévőket nézem le, mert ha nagymamámnak mutatnék egy rgb ledet amit egy cr2025el összekötnék akkor azt mondaná ez hogy csináltam ő még ilyen szépet nem látott)
Egyébként a videotonos kép láttán jött izgalomba a legjobban igy az fogom most kicsi piszkálni. -
stefi81
tag
Nem ismertem amig oda nem irt több hirdetésem alá vagy posztomhoz hogy kókler, Mekk Elek stb. Nem tudtam ki ez a fickó aki ismeretlenül elkezd fikázni, majd több ember megkeresett hogy milyen stilusa van és mennyire lekezelően beszél másokkal is.
Ezt adja 30eft-ba... (amig erdő van addig madár is)
-
stefi81
tag
Ha valakinek nem sikerül a rádió programozása, az tud olcsón tőlem venni. (hivatkozz erre a topikra)
8eft-tól felprogramozva tudok ilyen integrált esp32 érintős kijelzőset adni több formában is tokkal is.
https://www.youtube.com/watch?v=VXtUIJ-OVoshttps://www.youtube.com/watch?v=2gHGddbPCN4
Vannak más más kijelzővel, amit csak szeretnél: (0,91"-3,5"-ig vagy oled vagy 1602 stb)
Értékeléseim/hirdetésem:
https://hardverapro.hu/apro/internet_radio_3_5_os_ips_kijelzos_kit/hsz_1-50.html
(Ezt 12eft-ba kapod ha az oldalra hivatkozol) -
Tamás9x
őstag
Mukodik koszi a segitseget.
-
Plero
aktív tag
Nekem így tetszik.
-
Tamás9x
őstag
Akiknek akadozik a magyarosítás: [link]
Közben megjött a rendelt bordok FELE! -
Tamás9x
őstag
Rotary encoderrel jatszott mar valaki? meg nem kezdtem el kutakodni hatha van valakinek mukodo setupja.
-
bimbula53
tag
válasz
lacusska #745 üzenetére
"Kérdés még, hogy a szoftver feltöltése az elektronikára az USB porton keresztül történik?"
Igen!https://github.com/e2002/yoradio - ezt olvasd el és értelmezd. Elég részletes a leírás!
Programozás terén hogy állsz?Mikorra kellene a rádió? Vannak akik árulják ha készen akarsz venni.
Kérdés: milyen eszközeid vannak?
Az alábbi képen 1 lehetséges összeállítás
-
lacusska
csendes tag
Kedves Kollégák! megigértem a lányomnaqk hogy készitek neki egy internet rádiót, én a magamét vettem valakitől, de az a gondom hogy nem találok olyan doksit aminek alapján el tudom késziteni a z elektronikát bár elvileg minden megvan hozzá, és keresek olyan "helyet" ahnnan a szoftverét le lehetne tölteni. Kérdés még, hogy a szoftver feltötlése az elektronikára az USB porton keresztül történik?
Köszönöm a segitséget előre is. -
JohnnyX
őstag
Megjött ez az 5cm-es hangszóróm.
Az eddig használt mezei pc szpikerem helyére kötöttem,
viszont a yoradio kb 80-90-es hangerőnél már torzít.
Rossz lehet?
Vagy a Max98357a vezérli túl? Gain nincs is bekötve. -
törölt tag
Hoppá.. a yorádio frissitése belendült.
- added support for Arduino ESP32 v3.0.0 and laterNa ezt megkell néznem ma.
-
lacusska
csendes tag
Kedves Kollégák! Egy kis segitségre lenne szükségem. Vásároltam egy komplett internetrádiót ami jól müködik, de kiderült hogy a családom is szeretne ilyet, világ életemben elektronikával foglalkoztam, de egy ilyet lemásolni nem lehet, megvan kb minden ami egy ilyen összeállitáshoz szükséges lehet, de földön égen nem találtam eddig egy olyan leirást ami A tol z ig tartamazná a felépités összekötés módját. Kérdezem létezik-e, ismertek- e ilyen irodalmat, a programozásról még nem esett szó. részemről, Köszönöm a segitséget.
-
bimbula53
tag
1.) a myoptions.h fájlban a sztenderd beállítások másképpen jelennek meg. pl.:
https://e2002.github.io/docs/myoptions-generator.html?r=71,1,2,4,6,9,19,42,43,54,56,64&i=1,2,3,4,15,16,17,28,29,30,39&v=4,5,-1,15,27,26,25,16,17,33,32
Ha bemásolod a böngészőbe a fenti linket akkor meglátod az én összeállításomat, majd kiíratod myoptions.h fájlba és láthatod miket ír bele.2.) az I2S -nél változtattál értéket azért jeleníti meg soronként
3.) a kijelző modellt mindig kiírja.4.) " RST -1 " (nincs bekötve, ha földre teszem nem változik) - az EN pinre kell kötni!
5.) Backlight 255 (ez nem tudom mi) - ennek csak akkor van jelentősége ha vezérelni akarod a háttér villágitást.
Egyébként a kijelző LED csatlakozoját 3,3V -ra kell kötni. (Backlight)
6.) a könyvtárakat meg ellenőrizd le, hogy meg van -e minden és a helyén vannak -e. -
Tamás9x
őstag
Elkezdem a sorozatgyartast a poti.meg uton van, es nem 27+7k postaval ha valakit erdekel majd
-
JohnnyX
őstag
0.9.280-nal sincs változás, ugyanúgy csak fehér a kijelző.
(Többel is próbáltam, többet rendeltem.)myoptions.h
#define DSP_MODEL DSP_ILI9341
#define I2S_DOUT 25
#define I2S_BCLK 27
#define I2S_LRC 26
myoptions-generator
display -> ILI9341
Display pins
VSPI (MOSI-23, MISO-19, SCK-18)
DC 4
CS 5
RST -1 (nincs bekötve, ha földre teszem nem változik)
Backlight 255 (ez nem tudom mi)
-
JohnnyX
őstag
Hali!
yoradio mukodik, ad hangot, telóról webről tudom irányítani. (esp32-wroom 32)
Viszont a ILI9341 2.4"-es LCD kijelzőm csak fehéren világít.
A myoptions-generator által letöltött fáljban nem kéne
definiálva lenni a MOSI MISO SCK dc stb. összes lábnak amit a kijelzőn bekötöttem? Vagy ezeket melyik fájlban keressem?
A táccs része nem érdekel, nyomógombos potméter úton van már... -
Tamás9x
őstag
-
Tamás9x
őstag
Minden a leirtak szerint...
Megint telepitesi hiba?
-
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok
MEgakadtam itt, mit felejtettem el?
Arduino: 1.8.19 (Windows 10), Alaplap:"ESP32 Dev Module, Disabled, Disabled, Minimal SPIFFS (1.9MB APP with OTA/190KB SPIFFS), 240MHz (WiFi/BT), QIO, 80MHz, 4MB (32Mb), 921600, Core 1, Core 1, None, Disabled, Disabled"
C:\Users\Sager\Desktop\Netrádió leírás\Működő magyar + IR Remote\yoradio-main\yoRadio\src\core\controls.cpp:52:10: fatal error: IRrecv.h: No such file or directory
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "Adafruit_GFX.h"
compilation terminated.
Használt: C:\Users\Sager\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_GFX_Library
Nem használt: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Adafruit-GFX-Library-master
Nem használt: C:\Users\Sager\Documents\Arduino\libraries\Adafruit-GFX-Library-master
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "SD.h"
Használt: C:\Users\Sager\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\3.0.7\libraries\SD
Nem használt: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\SD
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "WiFi.h"
Használt: C:\Users\Sager\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\3.0.7\libraries\WiFi
Nem használt: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\WiFi
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "Adafruit_ST7789.h"
Használt: C:\Users\Sager\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_ST7735_and_ST7789_Library
Nem használt: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Adafruit_ST7735_and_ST7789_Library-1.10.4
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "Adafruit_I2CDevice.h"
Használt: C:\Users\Sager\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_BusIO-master
Nem használt: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Adafruit_BusIO-master
exit status 1
Hiba a(z) ESP32 Dev Module alaplapra fordításra.
C:\Users\Sager\Desktop\Netrádió leírás\Működő magyar + IR Remote\yoradio-main\yoRadio\src\core\controls.cpp:52:10: fatal error: IRrecv.h: No such file or directory
compilation terminated.
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "Adafruit_I2CDevice.h"
Használt: C:\Users\Sager\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_BusIO-master
Nem használt: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Adafruit_BusIO-master
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "SD.h"
Használt: C:\Users\Sager\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\3.0.7\libraries\SD
Nem használt: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\SD
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "WiFi.h"
Használt: C:\Users\Sager\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\3.0.7\libraries\WiFi
Nem használt: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\WiFi
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "Adafruit_GFX.h"
Használt: C:\Users\Sager\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_GFX_Library
Nem használt: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Adafruit-GFX-Library-master
Nem használt: C:\Users\Sager\Documents\Arduino\libraries\Adafruit-GFX-Library-master
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "Adafruit_ST7789.h"
Használt: C:\Users\Sager\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_ST7735_and_ST7789_Library
Nem használt: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Adafruit_ST7735_and_ST7789_Library-1.10.4
exit status 1
Hiba a(z) ESP32 Dev Module alaplapra fordításra.
Ennek a jelentésnek több információja lehetne
a "Bővebb kimenet mutatása fordításkor"
opció engedélyezésével a Fájl -> Beállítások-ban. -
bimbula53
tag
-
válasz
bimbula53 #712 üzenetére
Köszi. Ezt írtam is.
A kérdés, hogy tapasztalatotok alapján mit lehet elrontani két firmware feltöltés között, hogy így beálljon? Kapcsoljam ki és be minden feltöltés között?
Valaki járt már így? Valahogy üríteni kell valami tárat a két OTA között?
Nem szeretném minden alkalommal felhozni a garázsból frissíteni, de az akadás miatt kísérleteznem kellene. A lakásba meg nincs helye mondta a "főnök" -
Frissítettem a rádiót OTA. Aztán másodszor is szerettem volna, mert még változtattam a kódon. A .bin feltöltése során nincs elég memóriát írt és már nem tudok vele kapcsolatot teremteni WiFi-n.
Meg tudom oldani USB-n keresztül, csak kérdezném, hogy két frissítés között mit ronthattam el? Önmagát újraindítja, de kell még több újraindítás? -
törölt tag
Frissült a YoRadio
v0.9.313b
added support for ESP32-S3 boards (ESP32 S3 Dev Module) (esp32 cores version 3.x.x is not supported yet)
fixes in displaying sliders in the web interface -
bimbula53
tag
Első körben a hibák okozója a könyvtárak hiánya. A #698 -s hsz segítséget jelenthet, töltsd le és a telepítésre vonatkozó részt értelmezd és alkalmazd ami neked szükséges.
Továbbra is fenntartom, hogy a hardver összetevők tudatában a bin kiterjesztésű fájlokat összeállítom de azt neked kell az "esp download tools" programmal feltöltened. -
Tom500
friss újonc
Sziasztok!
Próbálkozom egy yoradio programozásával, sajnos nem sok sikerrel.
Csináltam youtube videó alapján.
GitHub leírás szerint:"
Az Arduino IDE 2.xx verziója nem támogatott. Használja az Arduino IDE 1.8.19-et
ESP32 alapverzió 2.0.0 vagy újabb szükséges !
1. Hozzon létre egy myoptions.h fájlt a hardverkonfigurációhoz .
2. Helyezze a myoptions.h fájlt a yoRadio.ino mellé.
3. Cserélje le az Arduino/libraries/Adafruit_GFX_Library/glcdfont.c fájlt a yoRadio/fonts/glcdfont.c fájlra.
4. Indítsa újra az Arduino IDE-t.
5. ArduinoIDE-ben - töltse fel a vázlatadatokat az Eszközök → ESP32 Sketch Data Upload segítségével.
6. Töltse fel a vázlatot a táblára. "
Sajnos nem jött be egyik sem. Az ellenőrzésnél mindig sok hibát kaptam.
Programozásban nem vagyok járatos.
Az lenne a kérdésem, esetleg itt Budapesten lenne valaki aki megcsinálná a programozást, életre keltené a cuccot?
Ezekkel a panelekkel: ESP32 - Wroom - CH-340C - Dual Core nodemcu
2,2" színes TFT lcd kijelző, 240x320 SPI , arduino
PCM5102A - I2S DAC - Internet rádió modul
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest