Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blazy
csendes tag
Halihó!
Hát jó... most már tényleg itt a vége:

Hiába emeltem a feszültségeket, se a 300x13 se a 333x12, de a 333x11,5 se volt hajlandó stabilan üzemelni. Így már 3,8GHz-n elindult a win, még a Prime-ot is el tudtam indítani, de a teszt közben kéket halt...
Úgyhogy marad ez a 333x10,5. Próbálgattam és így elég neki 1,32V BIOS-ban (CPU-z szerint 1,280-1,296V).
Köszönöm szépen a segítséget és a törődést!

-
Blazy
csendes tag
Tuning kapcsán:
Megmaradtam a 333x10,5-nél, mert ehhez elég a 1,33V feszültség.
Hiába emeltem a feszültséget 1,45-ig 3,6GHz felett nem lett stabil, akárhogy variáltam az FSB-vel meg a szorzóval... 300x13-ba még bejött a windows, de tesztet már nem tudtam indítani, mert kifagyott. Többnyire kékhalált dob, vagy még posztolás előtt újraindul (pl. 400-as FSB-vel posztolni sem volt hajlandó akármilyen kis szorzóval próbáltam).
Esetleg próbálkozzak még valamivel, vagy felesleges?
-
Blazy
csendes tag
Még egy kérdés, illetve észrevétel!
Mióta beállítottam a 333x10-et (még alapfeszültségen), illetve most a 333x11 azóta amikor bekapcsolom a gépet felbúg, majd egy pillanat múlva elhallgat teljesen, minden lekapcsol. Utána megint felbúg, rendben postol, megy minden rendben.
Mindezt csak akkor csinálja, ha az elosztót is lekapcsolom. Amikor csak a gépet kapcsolom ki, az áramot nem nyomom le, akkor nem csinál ilyet...
Mi lehet a baj? Baj ez egyáltalán?
-
Blazy
csendes tag
Hello!
Újra itt.

Beszereztem egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 hűtőt.
Próbálgattam feszültségemeléssel tovább húzni a processzort, de nem tudtam sokat emelni rajta.
Eddig alapfeszültségen vitte 333-as FSB mellett a 3330MHz-t (10-es szorzó).
Próbálkoztam sok mindennel, de csak 3663MHz-ig jutottam (333x11), 1,36V mellett. Nagyobb szorzónál hiába emeltem a feszültséget nem lett stabil...Lehet, hogy ennyi a vége a processzornak? Mivel próbálkozzak még esetleg?
A hőfokkal nincs gond, terheletlenül 40°C, 20perc Prime után max. 61°C.
-
-
Blazy
csendes tag
válasz
darál0w
üzenetére
Hát jó... Akkor ezek szerint most itt a vége, legalábbis amíg nem lesz egy kis pénzem komolyabb hűtőt venni a processzorra.
Szerintem a célomat már így is elég jól megközelítettem, miszerint most már majdnem teljesen ki tudom használni a videokártya és a RAM-ok teljesítményét. Memória olvasás sebessége 5762MB/s-ról 7079-re nőtt, az írás pedig 4258MB/s-ról 7051-re. Ez nekem elég meggyőző javulás.
Majd később veszek egy jó processzorhűtőt, megy egy-két 12cm-es ventilátort a házba, aztán folytatom.
Mondjuk addigra már úgy hiszem, a videokártyát is kezdhetem piszkálgatni... 
Még egy utolsó kérdés:
A BIOS-ban a CPU-hoz 3 feszültség tartozik:
CPU Vcore
CPU Termination
CPU Reference
Ezek közül nekem csak az elsőt (Vcore) kell emelnem, vagy a többivel is kell kezdeni valamit?
Esetleg hagyjam Auto-n és állítsa be magának?
Először nem állítottam át Normal-ra a feszültségeket, hanem hagytam Auto-n. Akkor vitte a 11-es szorzót, mert megemelte a feszültséget 1,3-1,4V-ig. Csak terhelés mellett 70°C fölé kúszott a hőmérséklet (ekkor döbbentem rá, hogy valami nem egészen ok, na meg az Everest-et nézegetve megláttam, hogy igencsak magas a fesz.
).Köszönöm szépen a segítséget!

Ha újra nekilátok, szerintem benézek ide is!
Üdv.: Blazy
-
Blazy
csendes tag
válasz
darál0w
üzenetére
Hmmm...
Akkor azt mondod, hogy érdemes lenne még egy kicsit feljebb piszkálni?
Mondjuk emellett a 333-as FSB mellett 11-es szorzó?Meddig lehet emelni a processzor feszültségét anélkül, hogy hamarabb halna?
Na meg a gyári hűtő van rajta, ami jelenleg elégnek tűnik, hiszen nem megy 61-62°C-nál feljebb. Viszont feszültség emelésével nyilván nő a hőmérséklet is.
Mennyi a még elfogadható maximális hőmérséklet? 70°C? -
Blazy
csendes tag
Sziasztok!
Múltkorában elkezdtem játszadozni azzal a gondolattal, hogy ki kéne hozni a gépemből a maximumot.
A processzort érzem a "leggyengébb" láncszemnek, ezért ennek a tuningolása foglalkoztat most leginkább. Illetve ezelőtt csak VGA tuninggal foglalkoztam, így érdekel ez az irány is.Egy E5300-asom van egy Gigabyte EP43-UD3L alaplapban, 2x2GB DDR2 800MHz-es, CL4-es Geil Black Dragon RAM-okkal és egy MSI GTS 250-el.
Itt-ott utánaolvasva már felhúztam a processzort 3330MHz-re (333x10), a RAM-oknak beállítottam a 800MHz-t (az hiszem 2,40-es szorzóval), mindezt gyári (BIOS-ban Normal) feszültségek mellett. Így most stabilan működik a gép.
A kérdésem az, hogy lenne-e értelme tovább húzni a processzort (feszültség emelése mellett)?
Illetve ha így hagyom, a gyári feszültségen túlhajtva, akkor jól tudom, hogy ezzel nem csökkentem jelentősen az élettartamát?Üdv.: Blazy
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen notebookot vegyek?
- Napelem
- Építő/felújító topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
- Bontatlan DJI OSMO Mobile 6 - ez elbírja a 16 pro max-ot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% Akkumulátor
- Fachixy FC-100 fejhallgató mikrofonnal / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi