Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• lipi67

nagyúr

válasz ttt1 #19491 üzenetére

Évekkel ezelőtt nem arra a célra készült az oldal-topik stb. A 2180-as volt a kezdet, s mindenki húzta ahogy bírta, össze vissza feszeken. Ezért konkretizáltuk a feszeket. Így kezdődött.

A plusz L2 70%-ban nem sok vizet zavar, talán annyit, hogy nagyobb L2 nehezebb tuning. (VTT-lap feszelése). Ezért is van az, hogy kicsipapucs q9550-e ha valóban nagy eredményt akarsz, majdnem uannyi VTT-t kér mint Vcore feszt.

FSB-szorzó: Engem mindíg idegesített az a berögződés, hogy a brutal az magasabb FSB + lacsony szorzó. Ez HÜLYESÉG!!! Vagy 1 hónapig tesztelgettem évekkel ezelőtt uazon confignál és..:
    1: Magasabb FSB-n már szinkronban tudod jártani a ramjaidat (ami persze optimális), így nagyobb igénybevételnek vannak kitéve,csökkenteni kell a performace levelt, szarabb a mem olvasás, jobban kell feszelni ramot-lapot, jobban terheli a tápot.
    2: Magasabb FSB-n csak az FSB növelése miatt is kell a plusz fesz a lapnak, s így ismét terheled a tápodat
    3: Vagy 100 SuperPI tesztet csináltam (cpu+ram függő) és:
    MIVEL A RAMVISSZAOSZTÁST NEM TUDOD PONTOSAN SZABÁLYOZNI, ha pl 8x400-on x órajellel megy egy memória és 9X355-ön a memóriát csak 60MHz-cel gyorsabban tudod járatni, akkor a 9X355 GYORSABB. S számos ilyen nüansznyi dolog van..Hidd el, nem olyan egyszerű HITELES teszteket csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák