Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jumbo71 #23852 üzenetére
bocsi, a linkelt oldalon egy aerocool házzal nyit, ami alultápos és az oldalán van egy hatalmas szélkerék. megnéztem megint, és rájöttem nem olyanod van
naszóval: ott egy 120as ventinek hely a gépház hátán. oda szerintem érdemes lenne beraknod egy ventit. berakhatsz nagyobb hűtőt, de szerintem nem az AC7en múlik, hogy melege van a procidnak, a ház szellőzése egyszerűen kevés. esetleg mehet előre és oldalra (a vidkarira) is, de a hátsó tűnik nekem fontosabbnak. ha nincs megfelelő szellőzés, akkor a házban beáll a meleg (tápok 40fokig nem szoktak nekiállni nagyon teperni, az meg már bőven sok). persze ha nincs rajt az oldala, akkor nem, de attól függetlenül a szabad légáramlást akadályozza a ház többi része.
rossz házszellőzés mellett berakhatsz akármekkora hűtőt, meleg lesz. mondom, nem létezik, hogy 15 fokkal gyengébben teljesítsen Nálad az AC7, mint nálam nagyobb órajelen egy codegenben
.
zárójelben: az asztalra rakott gép hőfokban verhetetlen, de olyan 2 fokos távolságra egy zárt, zajcsillapított és nem hűtésre optimalizált ház is meg tudja közelíteni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jumbo71 #23845 üzenetére
ventik hogyan vannak beállítva?
a 25fokos lakáshőmérséklet magában nem probléma, nálam tavalyelőtt nyáron volt 35fokos szobahőm nappalonta pár hétig
mondjuk elöl/hátul 120assal és egy oldalsó 250essel akkor is baromi magas hőfokjaid vannak.
több venti még nem jelent feltétlenül több zajt is.
ja mielőtt hűtőt cserélsz feltétlenül mérd le, hogy befér e a házadba...
-
Angyom
tag
válasz
jumbo71 #23836 üzenetére
CM 212-m van 2db gyári ventivel, voltage szabályzással, így idle 1300-at forog. 9x333-on és 1,28v-on (1,25v load vid)megy a proci, 22 fokos szobában IBT core temp szerint 61 fok a legmelegebb mag. Idle 32-34-en megáll. Házszellőzés, elől 2db 12-es venti befele, hátul a hátsó procihűtő fújja ki a levegőt, nincs külön házventi. Oldallap fent.
Csak tájékoztatásképen írtam le, ez a hűtő (nálam) ennyit tud kb.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jumbo71 #23838 üzenetére
szerintem akkor inkább azon kéne fejleszteni... levett odlallapnál jobb a légcsatorna házon belül.
izé... van valami venti a házon? vagy milyen ház egyáltalán?
felfogatás rendben van?
az az 50fokos idle... szóval én egy codegenben 50fokos load alatt vagyok egy ugyanolyan hűtővel, magasabb órajelen (sőt picit magasabb feszen magasabb órajelen voltam olyan load hőnél). tehát az a hőfok baromi magas. hacsak nem a radiátor fölé van rakva közvetlenül a gép, valami nagyon nem stimmel Nálad.
a proc nyoma a hűtőn normális.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest