Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: 286-os Toshiba gázplazma laptop memóriabővítése
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Idővándor
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sellerbuyer: Az RGB LED TV leváltja az OLED-et?
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Angyom #24226 üzenetére
pici pontosítás: négy 18As ága van a 400as Everestnek, ugyanaz a topológiája, mint az összes nagyobb testvérének (a 14+15 szerintem a SAGA 350é volt, a 400as GLNeknek is már 16+16 van). amíg nem átalakítózik az ember, addig pedig nem áll fent az esély, hogy egy ágra kerüljenek. 375W a kombinált 12es, szóval azzal se lesz baj.
-
-
fanti
addikt
válasz
Angyom #24211 üzenetére
Igen, a Battlefield BC2 DX11 módban terheli egységesen a négy magot olyan 70% körül.
Más játékprogival még nem tapasztaltam ilyesmit.Vagy az van, hogy két mag megy 80% környékén és a másik kettő meg csak pötyörög, vagy az van hogy az első mag 100%-on lohol, a többi három meg 20% -al sertepertél körülötte.
És így 3GHz-en azért nagyon erős ez a Q6600, legalábbis az én 5850-es karimnál szerintem jó darabig nem okozhat CPU limitet.
És az i7-es procik tulajdonosai is nagyon korrekt emberkék, megmondták hogy ha játszani kell elsősorban a gépezet, akkor teljesen fölösleges hogy a Q6600-ról váltsak följebb.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Angyom #24128 üzenetére
Na az eredmények: Intel Burn Test progi legfrisebb verziójával a beállítások:
Stress level: Standart 1024 mb
Threads: AUTO
Times to run: 5
2,4 ghz alulfesz 1,104v-ra 51 fok max IDLE 32 fok a cpu kupakja csak!
3,3 ghz 1,296v 70 fok max IDLE 35 fok a kupak ennyi lenne!
Ja és nagyon jó sztem a hőelosztása ennek a féltéglának mert egy pillanat alatt visszahűl 70 fokról 39 fokra a cpu!
A primeos teszt egy kis kiegészítésre szorul: azért lett 75 fok a small ftt-nél mert 3,4 ghzn járattam biosba 1,4vot adva nem 3,3 ghz-n csak hogy javitsam magam. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Angyom #24122 üzenetére
pontosan... a q9x00ával meg ott lenne a baj, hogy a lap gyárilag csak 1333mas FSBt tud. quaddal meg a csillagos 1600as OC érték nem biztos meglesz... q9300asnál 400as FSBnél még csak 3.0án van az ember, q9400al 3.2őn, drágábbnak meg egy ilyen laphoz nincs értelme.
szóval mindenképpen lesz vele szívás rendesen, amíg stabil lesz benne a proc
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Angyom #24061 üzenetére
kiegészítés: x48as chipset is volt ddr3al. jelenleg azok se kerülnek elképesztően sokba. viszont FSBlimit szempontjából néha azok is furák voltak az x38hoz hasonlóan. Giga oldalról X48T-DQ6 volt egyetlen ddr3mas képviselő.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Angyom #24052 üzenetére
Én e8400 ről váltottam e6300 core2duo ra majd arról egy quad 6600 ra, amit 3.2 - 3.3 Ghz környékén járatok.
Tapasztalataim alapján a rendszer sebessége jóval gyorsabb lett mint a 4Ghz Core2Duo e8400 essel. Tömörítések, és egyéb grafikai programok jóban észrevették a 4 mag jelenlétét, játékban pedig az ureal 3, Gta 4 egészen megtáltosodott 4 maggal.
Véleményem szerint szépen lassan közeledünk ahhoz a ponthoz mikor a programozok is inkább 4 mag illetve több magos procik felé fognak húzni, mint hogy 2 mag / magas órajel domináljon helyettük.
Hiszen ha nem így lenne, mi értelme lenne most a forgalomba hozó i7 98x 6magos procinak?
Szerintem ideje 4 magban gondolkozni most már. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Angyom #24028 üzenetére
Próbálkoztam, De nem tudtam semmivel se lehűteni. Amúgy A Slinet Kinght 6 Réz csöves.
Próbálkoztunk egy zalman 9700 es ventivel is ami úgye 12CM ventivel van felszerelve... Semmit nem változott a hőfok mindig újra, pasztázzuk a processzort is ilyen venti cserélnél.
Félő hogy ezen csak a víz segíthet.
-
-
mex28
csendes tag
válasz
Angyom #23720 üzenetére
Nekem is 450-es chieftec tápom volt és 3500-on 1.352V-on everest fpu tesztre 1-2 perc alatt szimplán lekapcsolt. Szerintem más baj nálad sem történhet.
Ami miatt én aggódom, hogy asus p5k alaplapom van mindössze 3 fázissal. Bírnia kell ennek a gyűrődést, vagy ilyen lapot kár kínozni hosszú távon?
-
-
proci985
MODERÁTOR
-
Alister71
nagyúr
válasz
Angyom #23674 üzenetére
Nekem csak akkor csinálja ezt, ha húzok a bios beállításaimon. Tehát neked elvileg valamit nem fogad el a lap a tuningba, mert mindig visszaállítja magát.
emre: hülyeség, ha minden jól van beállítva, simán indul. 2 évig használtam Giga EP45-DS3-at, sose csinálta.
Dual bios. -
válasz
Angyom #23547 üzenetére
Ne auto feszre állítsd a cpu feszkót. a core temp kiírja a cpu VID-jét arra álltsd biosba, majd nézd meg ezen a feszen mit bír, ha tuningolni akarod. Ez az auto fesz dolog baromi veszélyes tud lenni.
Figyu, nekem egy elég laza 3.44GHz-s értéken megy a CPU-m, de ha itt én mindent autora lövök be úgy túllövi a gépet h fix h károsodik! Tudod te mennyi feszt ad a ramnak meg ilyen olyan alkatrészeknek auton? Több tized voltokat emel ami nem játék. Pl a régi ramomnak max 1.9-et lehetett adni, ő adott neki 1.92v-ot és eltelt pár nap mire kiszúrtam h auton maradt. Sztem bárkit kérdezel nem támogatja az auto feszelést. Még CPU-nál oké az nem annyira kényes de egy alaplapi csipszet az. Amúgy nekem alapból a CPU-nak a VID értékén adja, minden másnak autot, ez van ha a biost resetelem.
Új hozzászólás Aktív témák
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Háztartási gépek
- GB10 Superchipre épülő minigépet villantott az ASUS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest