Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

válasz interstate76 #3936 üzenetére

Nem nagyon pörög a topik, szóval leírom, hová lyukadtam ki: még ezer éve írtam róla, hogy egy laptop sok szempontból jobb lehet, mint egy wines mini PC, és ezt tartom is. Olyannyira tartom, hogy először beüzemeltem egy N2830-as CPU-s vasat, majd most egy N3520-as CPU-val és 4 GB RAM-mal szerelt, kijelző nélküli példányt. Utóbbi az optibay kerettel és az usb 3.0 to LAN adapterrel együtt is 30 ezer Ft alatt maradt és nálam teljes egészében és minden szempontból kiváltotta a NAS-t is. Utóbbival fél napot szenvedtem, mire fel tudtam tenni rá a Plex Media Servert, a laptopra 1 perc feldobni. A megosztások beállítása sem tartott semeddig és a jogtiszta windows 10-nek köszönhetően még az Xbox One-on lévő játékaimat is tudom futtatni rajta. :)

Tudom, hogy a laptop nem NAS, de arra, amire én használom (hálózaton belüli megosztások, kevés letöltés, Plex Media Server) még jobb is, mint egy NAS. A benne lévő 2 vinyó közül az egyiken van a rendszer és a telepített programok, a másikon pedig a megosztott tartalmak, amiket ugyanolyan tempóban elérek, mint a Zyxel NAS520-assal.

Ja, és a Horizon Go is fut rajta böngészőben anélkül, hogy beledöglene a CPU (pedig egyáltalán nem szeretem a silverlightot, nagyon erőforrásigényes).

És egy kis plusz adalék: nyugalmi állapotban kb. annyit fogyaszt, mint egy kis kínai wines mini PC, azaz kevesebbet kér enni, mint egy NAS.

Olyan dolgokat még ki kell próbálnom, hogy pl. milyen tempóban tudok írni a megosztott vinyóra LAN-on belülről, ha közben TV-zek a laposon, vagy hogy ha a plexes megosztásokat nézegeti valaki távolról, akkor mennyire lehet közben a One-on lévő játékokkal nyomulni, de a NAS-t is többnyire csak én nyüstöltem, szóval ezzel sem lesz gond.

Nem mondom, hogy mkinek ez a tuti, de nálam egy kínai wines mini PC-t és egy NAS-t is kiváltott, mindezt úgy, hogy az N3520-as jóval erősebb a Z8300-asnál, azaz mini pécéként egy sokkal kraftosabb gépet kaptam, arról pedig fentebb már írtam, hogy nekem a NAS-hoz képest is előrelépés, ráadásul jóval olcsóbb, mint az említett 2 eszköz együttesen (csak egy használt NAS520 kb. 30 ezer Ft).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés