- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaskin
aktív tag
Tényleg nem tud valaki valamilyen szoftvert, ami kiszámolja egy fv. határozatlan integrálját? Texas-éknak van ilyen gépük, csak drága kicsit.
-
Dr.Momo
tag
Az integrál számítás sem nagyon gáz. Azzal is csak az a baj, hogy sokat kell gyakorolni, hogy rutinból menjen. Sajnos, ott sokféle típus van, amit vagy elsőre meg tudsz csinálni, vagy egyátalán nem. Illetve trükközni kell vele. Ismerni kell majdnem az összes matematikai összefüggést pl: sin^2(x) = 1 - cos^2(x) meg hasonlók...
-
b.bone
senior tag
integrál számításhoz ajánlom: Bárczy Barnabás: Integrálszámítás című könyvét.
semmi süket duma nincs benne. csak rengeteg példa (kezdi az 1x-el) mindegyikhez levezetett megoldással.
( a bárczy-ban nem vagyok biztos, hogy így írják tavaly ilyenkor láttam új kaidást boltban is, de egy-két hét alatt elfogyott szinte mindehol. szval ha nem könyvtárazol akkor minél előbb vedd meg. csak azért mondom mert mire én észbekaptam nálunk már a könyvtárban sem volt.)
[Szerkesztve] -
Dr.Momo
tag
A differenciál számítás abszolute nem gáz, csak rémisztgetik vele az embert, pedig kicsivel sem nehezebb mint az osztás. Lényegében arról van szó, hogy van egy függvényed, pl legyen ez az f(x)=x^2 (tehát xnégyzet). Ha ennek a deriváltját akarod megtudni (tehát kiváncsi vagy ennek a görbének az érintőjének az iránytangensére), akkor nem kell mást csinálnod, csak elővenni a deriválási szabályokat, és megnézni, hogy ennek a függvénynek hogyan tudod kiszámítani a deriváltját: (x^2)' = 2*x
Viszont a törpök élete nem csak játék és mese... Sokféle deriválási szabály létezik (összetett fv deriváltja, f*g fv deriváltja, f/g stb...), illetve tétel (pl: többváltozós függvények meg stb. esete). Arra mérget vehetsz, hogy g*cibbnél g*cibb feladatokkal fognak titeket szopatni, úgyhogy jobban teszed, hogy sajnos PH! helyett tényleg kiveszel egy könyvet és gyakorolsz -
marduk
csendes tag
minyen suliba jársz műszaki .Tapasztalatom szerint a deriválást még meg lehet tanulni egyedül valahogy de az integrálást szerintem (tapasztalatok alapján) külső segítség nélkül nagyon, szinte lehetetlen megtanulni. külső segítség=külön tanár
-
SaNyEe18
tag
Üdv!
Most kezdődött az első egyetemi év és máris küdik ezerrel a differenciálszámítást persze az előadó 5 perc alatt teleírja a 30m2 táblát és elmagyarázza az anyagot amit senki vagy legalábbis kevesen értenek meg
Plíz valaki indítson el a felvilágosodás útján jó diák leszek
Az a helyzet, hogy még ilyesmit nem tanultam úgyhogy az alapoktól kellene kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest