- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.bone
senior tag
integrál számításhoz ajánlom: Bárczy Barnabás: Integrálszámítás című könyvét.
semmi süket duma nincs benne. csak rengeteg példa (kezdi az 1x-el) mindegyikhez levezetett megoldással.
( a bárczy-ban nem vagyok biztos, hogy így írják tavaly ilyenkor láttam új kaidást boltban is, de egy-két hét alatt elfogyott szinte mindehol. szval ha nem könyvtárazol akkor minél előbb vedd meg. csak azért mondom mert mire én észbekaptam nálunk már a könyvtárban sem volt.)
[Szerkesztve] -
Dr.Momo
tag
A differenciál számítás abszolute nem gáz, csak rémisztgetik vele az embert, pedig kicsivel sem nehezebb mint az osztás. Lényegében arról van szó, hogy van egy függvényed, pl legyen ez az f(x)=x^2 (tehát xnégyzet). Ha ennek a deriváltját akarod megtudni (tehát kiváncsi vagy ennek a görbének az érintőjének az iránytangensére), akkor nem kell mást csinálnod, csak elővenni a deriválási szabályokat, és megnézni, hogy ennek a függvénynek hogyan tudod kiszámítani a deriváltját: (x^2)' = 2*x
Viszont a törpök élete nem csak játék és mese... Sokféle deriválási szabály létezik (összetett fv deriváltja, f*g fv deriváltja, f/g stb...), illetve tétel (pl: többváltozós függvények meg stb. esete). Arra mérget vehetsz, hogy g*cibbnél g*cibb feladatokkal fognak titeket szopatni, úgyhogy jobban teszed, hogy sajnos PH! helyett tényleg kiveszel egy könyvet és gyakorolsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Autós topik
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Hálózati / IP kamera
- Linux felhasználók OFF topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PC Game Pass
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (194)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (191)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged