Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Igen, sajnos ezt én is hallottam, hogy USAban pl egy csonttörésre is lehetsz a hajléktalanságtól.
A Fogásazti kezelésekről ne is beszélj, Cipruson tapasztalatam, hogy 2015-ben egy húzás átszámítva 100 ezer ft volt. Fájt a fogam, de inkább együtt éltem vele két hétig, aztán mikor hazajöttem a magánfogdokim ötöd áron inkább megmentette. Mert ugye pont a fogászatot azt nem állta a yellow sip."látom a rengeteg benefitest UK-be" - azt azért tegyük hozzá, hogy az alapjövedelem egyik nagy hozománya az lenne, hogy minden más segélyt eltöröl (de lehetne finomhangolni a rendszert, hogy mondjuk bizonyos fogyatékosságok után járjon).
A másik gond, hogy manapság is az a benefites, aki menekült/bevándorló/alacsonyan képzett, vagyis amúgyis hátrányos helyzetű. Pl a bevándorlást is meglehetne állítani ha mindenki csak a saját országában életvitelszerűen élve lenne jogosult alapjövedelemre.
Ahogy a linkelt topicban is írtam (nem tudom, hogy megnézted-e) az automatizáció és az AI miatt szerintem 10-15 éven belül hatalmas tömegek válnak munkanélkülivé, hogy rá kell majd jönni, hogy a munka alapú társadalom jelen formájában nem tartható. (különben rengeteg ember "rendszeren kívüli"vé válik, nem lesz munkája, ebből kifolyólag fizető ereje sem). Az emberek akiket kiváltunk az AI-val, azoknak szükségük lesz megélhetésre. Na itt jön be az alapjövedelem kérdése. Mert gondolom te sem akarnád eladni az új autót, meg felélni a megtakarításaidat mikor közlik, hogy innentől az automatika visz mindent.
Főleg erre a részre gondolok : "Ideje lenne felfogni, hogy az AI és a robottechnika fejlődésével 10-15 éven belül el kell felejteni ezt a munka alapú társadalmat, és megélhetést. Az, hogy korlátozd az AI-t és ragaszkodj, a munkák megtartásához, egy teljesen elavult ötlet. Persze lehet, hogy MO és más országok majd ezt az utat próbálják járni, de szerintem ezzel versenyhátrányba kerülnek csak. Attól kezdve, hogy a cégeknek olcsóbb lesz az AI, mint a munkások (akár migránsok is), onnantól az iparág átáll az automatikára, és tömeges lesz a munkanélküliség. Akkor el lehet gondolkodni, hogy akár százmilliók halnak éhen, a gazdaságot magukkal rántva (nincs fogyasztás, mert nincs miből) VAGY valami újat kitalálnak. "Mindemellett leszögezem, hogy nekem is vannak aggályaim az alapjövedelemmel szemben, - nem is kevés - , a teljesség igénye nélkül pl az infláció gerjesztő hatása.
A Covid alatt arra gondoltam, hogy rengeteg olyan ember halt meg világszerte akinek még nem volt gyereke (vagy maximum egy) és lehetett volna még neki. Ott gyereke meg sem születtek már. Ráadásul a Covidnak köszönhetően a gazdasági helyzet is úgy alakult, hogy az emberek jobban meggondolták a gyerekvállalást. Ezeknek a hatása igazán szerintem akkor fog látszani, mikor ezek a gyerekek a munkaerő piacra léptek volna (18-20-25 év múlva). És főleg oroszországban és Ukrajnában, ahol az amúgyis sok áldozat mellett, most még egy háborús történés is tizedeli a társadalmakat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest