Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Cingáriusz #92184 üzenetére
Rávaló rendszer, ráírt driverrel megnéz: ha jó akkor megoldva, ha nem, akkor ott addig csiholni mindent, amíg nem működik. Lehet Win10 nácinak kiáltani engem, vagy Win8-nak is, de diagnosztizálni nem szokás úgy, hogy nem teremtjük meg az egészséges alapfeltételeket, hanem beleküldjük az egészet a zavarosba.
Rolly: Istenem, anno én mennyit néztem T431s-t. Mikor megláttam mi mennyi hozzá és mennyire szét van sírva a kinti fórum rohantom előle. Sima T430 tulaj haveromnak is most van 3. köre, annyi kijelző meg műanyag pörrent bele a gépbe ami kb. csak az asztalon áll, hogy ihaj. Van baj ott is, 40-eseknél meg tyuhuhu.
aDamker: 1 akksival lemérsz mindent és megnézed. Ez egy akku csere lesz érzésre.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Cingáriusz #92189 üzenetére
Én azért azzal kezdenék, pontosan catalyst miatt. Ha úgy sem megy akkor ott valami furaság van. Kábel, idióta monitor, kotlós gép.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Cingáriusz #92191 üzenetére
Hát ha ott sem megy, ráadásul egy rakat eszközzel és kábelellel sem, akkor a megoldást te is sejted Bár most olvasom megint, hogy egyszer megy. Hát az pedig még mindig beállítás akkor. Egyébként hasonlót tud a 840-em is, néha DP porton elszáll a kép, alvóból, mondjuk 20-ból egyszer. Majd jön dokk és megnézem azzal is. Még engem annyira nem idegelt.
aDamker: Nekem egyetlen lehalt akksim és alaplapom sem kért indokot meg engedélyt, meghaltak azok úgy is
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Cingáriusz #96940 üzenetére
Az első képernyőnél maradjon az Internal (ha lenne Advanced Dock-od, amibe PCI-e VGA kártyát tennél, akkor lenne jelentősége a PCI-Express opciónak).
Szerintem a többi BIOS beállítás is oké, nem ott van a gond. Ha Windows 7-et használsz, akkor jobb egérgomb a Power Manager eszköztár ikonjára és Switchable Graphics -> Maximum Performance-ot válassz ki; így a rendszer teljesen a Radeon GPU-t kellene, hogy használja.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz Cingáriusz #96949 üzenetére
Jó móka lesz
Korabeli Samu notira 3 nap ment el, utána ügyfél visszakapta a gépét, hogy parancsoljon, 1 óra lesz számlázva a 20 óra helyett, de oldja meg akkor
-
Tim82
félisten
válasz Cingáriusz #96949 üzenetére
Emlékeim szerint a digitális jel kiadásához a Radeon kártya kell (dokkolón, a DVI-hez biztosan, a gép saját DP-jében nem vagyok biztos). Mindenesetre ha a BIOS-ban a második képernyődön "Discrete Graphics" opciót választasz, akkor csak a Radeont fogja használni a rendszer.
Win 10 alatt azt sem tudom, hogy működik-e egyáltalán az oprendszeren belüli váltás a két VGA között. Rémlik, hogy valaki haxolt valami megoldást, de hogy az mennyire stabil...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Cingáriusz #96955 üzenetére
Van a környezetemben Radeon VGA-s T500, igaz, Win 7-tel; hét végén le tudom tesztelni.
-
Tikakukac
titán
válasz Cingáriusz #113200 üzenetére
Ez nem így megy, hogy random generciókat cserélgetünk
2670QM is etethető a géppel. Nyilván érdemes tisztában lenni, hogy ilyenkor azért picit változik a gép hőháztartása, értsd: kazánház.
-
Tikakukac
titán
válasz Cingáriusz #113202 üzenetére
A desktop az desktop, a laptop az laptop
-
Tikakukac
titán
válasz Cingáriusz #113204 üzenetére
Ilyen ez a popszakma sajnos
-
Tim82
félisten
Asztali vonalon a 2-3 generáció egy platformnak számít.
Asztali vonalon ssm tudsz Q67 chipsetes alaplapokba Ivy Bridge procikat tenni. Mármint fizikailag igen, csak nem fog velük működni az alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
Tx30-as széria jobb ilyen szempontból, tudsz venni alapból 4 magost, és nem lassú (modernebb ultrabook procikhoz képest).
-
simonjoe
őstag
Nézd meg a tokozását, meg hogy mekkora teljesítményű, talán 35W-os lehet. Ezek függvényében keress, de semmi esetre sem vegyél nagyobb teljesítményűt, mint írták bajok lesznek a "hőháztartással"
Joe
-
azbest
félisten
Újabb fajta procit nem tudsz beletenni. De A mostani i5-ös helyett kicsit tudhatsz nyújtózkodni a második generációsok köztül magasabb órajelűvel. A 2 magos i7 nem sokkal jobb. Vagy pedig 4 magos i7-essel, például 2720QM -mel. A t520-asokat gyárilag is árulták olyanokkal. Ha külön gpu-s gép, akkor kevésbé ajánlott a fogyasztása miatt.
De nem biztos, hogy megéri manapság már. Azért mégiscsak öreg gépek ezek. Csak ha nagyon olcsón találsz procit. Az akkut nagyon gyorsan leszívják 100% terheléssel. Asztali használathoz meg olcsón kapni használt minipécéket újabb generációból.
#113207 barnam_
igen, a 30as sorozatban is megy a 4 magosra bővítés, de ezekből a 15 colos T sem kapott gyárilag olyat. Ettől viszont szerencsére kezeli. Nekem egyikbeni7-3720qm (45W, 2.6/3.6Ghz) van, a másikban i7-3612qm (35w, 2.1/3.1 GHz). Szerintem jobb választás volt a 45w alját képviselő 3720qm.#113217 HSM
ha neked 800MHz-re visszakorlátozza a procit, akkor más gond van ott. Akku nélkül használod vagy túl gyenge tápegységgel. Legalább 90W-os táp kell a dgpu nélküli Tx20 és Tx30 gépekhez. A W sorozat meg lehet eleve visszaveszi a teljesítményt táp nélkül, akkuról használva, mert ott van mellette a kazán gpu is.Az teljesen normális, hogy max terhelésen performance módban 100 fokig felengedi a procit. Más gyártók is így csinálták akkoriban. És csak akkor kezd throttlingolni, de még mindig gyorsabb, hiszen ez csak annyit jelent, hogy visszaveszi a turbót.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz Cingáriusz #113451 üzenetére
Nem nagyon fogod észrevenni a különbséget, de ha nem sokkal drágább, és van kedved szerelni, miért ne.
-
S_x96x_S
addikt
válasz Cingáriusz #113451 üzenetére
> i5-2540M > i7-2640M csere
> Lehetne érezni a javulást?szerintem se fogod megérezni.
passmark 2301 -> 2401
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Core-i7-2640M-vs-Intel-Core-i5-2540M/876vs812Mottó: "A verseny jó!"
-
donjohnson
addikt
válasz Cingáriusz #115661 üzenetére
én samsung ssd-t választanék, ha van abban a boltban.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
vicze
félisten
válasz Cingáriusz #115661 üzenetére
Nyilván az Intelt válaszd még ha öreg is, a Kingmax nagyon nem az a márka amit ajánlanék.
A 660p egy OEM termék is szóval biztos támogatott a laptopban.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Cingáriusz #115674 üzenetére
A leírás alapján már az elején is elég fura a működés.
Ha 100%-ot állítasz be, akkor az Intel szerinti max turbóig engedi ha a hőfok engedi. Ez 3.1Ghz lenne.
Ha csak a turbót szeretnéd lenyesni a tetejéről akkor ehhez elég 99%-ra tenned. Ekkora max 2.2Ghz-ig fogja elengedni... (ugyanis ennek a procinak ez az alap órajele normál esetben)
Innentől empirikus úton ki tudod deríteni, hogy tovább 1% mekkora változást jelent...[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
donjohnson
addikt
válasz Cingáriusz #115674 üzenetére
szokásos kérdés: hány wattos tápod van hozzá?
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Asus Vivobook X515EA (15,6" Full HD, Intel Core i5 11th gen, 8GB DDR4, 512GB SSD)
- HP EliteBook 820 G3 i5-6200u laptop 4 GB RAM 128 GB SSD új akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 4 (I7/16GB/256GB)
- ! ÚJ Lenovo LOQ 15AHP9 ! RYZEN 5 8645HS/ 16GB / 512GB / RTX 4060 / WIN 11 PRO
- Acer NITRO 5 Intel i5-10300H & GTX 1650 4GB & 32GB RAM & 512GB SSD - GARANCIÁVAL!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest