Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Tikakukac #76248 üzenetére

Tesztelgettem játékokban, 1600CL9, 1600CL8, 1800CL9, 2000CL10, 2133CL11, kb. ezeket tudta a kitem, és szépen nőtt is a sebesség, ahogy haladtam felfelé. Főleg, mikor akkoriban BF4-et játszottam főleg, amivel mocskosul CPU-limites voltam az OC i5 4690K-val az R9 290 mellett, és az a játék ráadásul eléggé igényli a gyors ramokat is, szóval volt mihez hasonlítani. ;) Ha azonos időzítéssel magasabb frekin nem vagy gyorsabb, annak oka vagy az, hogy nem bírja az órajelet valami, és kéne még alá fesz, vagy az, hogy valami paramétert elkotor suttyomban a lap a hátad mögött.

Rohadtul nem ugyanaz a csip a HD4000, ami az Ivy Bridge GPU-ja és a HD4600, ami a Haswell-é. A dekóder részét is erősen továbbfejlesztették.

Nem sajtreszelő-párosodás, egyszerűen csak univezális használhatóság, amiért a mai napig X86 CPU-kat használunk mindenféle DSP-k helyett. CPU-erőből akkor is le lehet majd játszani a friss videókat, amikor a mai GPU-k fixfunkciós gyorsító részének gyári támogatottsága már emléknek is halovány lesz....

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés