Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
A probléma valószínűleg ott gyökerezik, hogy írtó gyorsan váltogatná az órajelet a rendszer. Hiába századmásodpercek alatt valósul meg a váltás, ezt még a rendszernek le kell reagálnia, de lehet addigra már más órajelet szeretne és így tovább és így tovább. Ez nagyon gyorsan megszűnik kikapcsolt "ugrálásnál", eredmény egy fürge rendszer. Idejét se tudom már mióta használom így a gépeimet.
buvartacsko: Nekem az érdekes a cpu-dban, hogy ULV és IDA-s..ezt azért intelék se gondolták át egészen. 1ébként rengeteg f.......ot elkövettek az évek során, jómagam is nem kevés mailt küldtem nekik adatlapok javítására. / volt hogy TDP osztályt rontottak, vagy feature listát tévesen adtak ki, stb/ Szóval én már nagyon régen feltételes módban kezelem ezeket, majd ha magam is meggyőződtem róla amit mondanak akkor elhiszem..

-
brd
nagyúr
Ott van ennek jelentősége, ahol egy program egy nagyon rövid műveletet hajt végre, de ez olyan művelet, amelynél nagyon érezhető, ha lassabb órajelen működik a CPU. Hiába látod azt, hogy a CPU-használat a lekérdezési összesítőben (ami pl. 1 másodperces időtartamot összesít) alig van terhelve, ez az adott program szempontjából lehet kevés, mert az mondjuk 1 tized másodpercig terheli másodpercenként a CPU teljesen, a maradék időben pedig alig, vagy egyáltalán nem. Ha a CPU 1 tizedmásodperc után váltana feljebb (RMClockban pl. a Perf.on demandnál ez a minimum), akkor az adott program szempontjából ez úgy fog látszódni, mintha egy 800 MHz-en futó CPU-n futna.
Persze ebben rengeteg egyszerűsítés van, de talán érthető az analógia.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4200U/8GB DDR3/Win 10Home/12,5" FHD/ !ÉRINTŐKÉP!/!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 - i7-11GEN I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IWL: i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo V155-15API - Ryzen 5 I 8GB I 512SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Z690 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS EVGA 850W
- Ulefone Armor 33 Pro
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest