Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Tikakukac #104364 üzenetére

Ezzel jártam én is így, anno írtam X220-on. Igaz nem kukára ment a gép, hanem csak az alaplapi chipset hibásodott meg, és nem kezelte a SATA eszközöket, de emiatt alaplapot kellett benne cserélnem, a mai napig ez a szutyok pótalaplap megy benne, i5 procis, csak USB2 van rajta :( Pedig mindent jól csináltam, vagyis ezek szerint mégse, de ez van. Ráadásul nem először pucoltam, szedtem szét, ugyanezt a gépet előtte min. kétszer, és akkor nem volt vele baj. Most meg valami félrement. A legszarabb az egészben, hogy tanulság sincs, mert az életben nem tudom meg, hogy a szerelésnek melyik pontján hibáztam.

Szóval egyetértek, ha nem muszáj, akkor hobbiból ne legyen pasztázgatva. Persze ez csak az X-ekre igaz, vagyis a 14 colosakat nem ismerem. A 15 colos TP-k viszont könnyen újrapasztázhatók, ott könnyebb hozzáférni a hűtéshez.

Az MX-4 amúgy jó paszta, az egyik legjobb. Azzal mellényúlni nem lehet. Nálam ilyen 20-30 fokkal lett hűvösebb a gép tőle. Igaz egy agyonszáradt, gyártó által is minimumra spórolt gyári pasztához képest ilyen jó, ha már eleve egy jobb paszta van a procin, akkor kevésbé látványos a javulás, illetve attól is függ, hogy a venti mennyire volt eltömődve porcicákkal.

Igazából már nem is csinálom meg ezt az X220-at. Csak nem tudom mit vegyek helyette 1000 fontos árig bezárólag. Valami 15 colos, normál méretet. Még egyszer ilyen spéci 12-14 colosat nem vállalok be, túl sok korlátja van. A T580, T590-nel szemezek. Ezekhez van már normális IPS kijelző, meg nem olyan drágák, főleg nem használtan. De bizonytalan vagyok, ne vegyek-e mégis Dell Latitude-ot, vagy gamer notiban is gondolkoztam, de abból most faragtam rá egy tűrhetetlenül hangos példánnyal, vissza kellett küldenem. Fontolom, hogy az asztali gépet használom annak áthelyezésével inkább, és nem lesz laptop egyáltalán.

Új hozzászólás Aktív témák