Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #419 üzenetére
Azt hittem ,tisztán látszik: " Vu műszerem vezérlése " egyenlőre panel nélkül.
Mint írtam, soha nem csínáltam és nem is értek az elektronikához. Így megpróbáltam ,úgyanúgy elkészíteni a kapcsolást, mint ahogy a kapcsolási rajzon szokot lenni. (Ha elrontottam volna akkor könyen javítható, ebben a formában.)
Ha meg lesz a panel ,majd szebb lesz az összhatás ill. kisebb helyet foglal majd.(#420) FID Köszi. Igen mükődik, de egyenlőre csak az erősítő hangfal kimenetéről. Még egy alkatrészt kell betennem a kapcsolásba, ami felerősíti a jelet (LM 386) és akkor már a pc hankártya kimenetéről is jó lesz.
+ mégegyszer ue. megépíteni, mert ugye 2 darab műszerem van.
-
zodo
nagyúr
Még csak kisérleti fázísban van, mert maganak kell megépítenem. (,de mükődik ! )
Ismerős (aki összerakta volna), 2 hete válaszra se méltat ,így nekiugrottam szaktudás nélkül ,de PHM távsegítségével. Akinek ezúton is köszönöm. -
zodo
nagyúr
Jó lesz így feketén is , ídővel sem látszik majd rajta a kosz.
Hogy érted ,hogy mennyivel lasabb ?
Ha az elérési ídőre akkor "talán" lasabb a normál társainál ,de nem szoktam méregetni. Most megnézztem a kedvedért egy 4.7-es dvd-r lemezel: 4.35 gb / 110 db fájl = 20mp
Amúgy teljessen átlagos:Puffermemória: 2MB
Olvasási sebességek:
24 X CD-ROM
8 x DVD-ROMÍrási sebességek:
24 x CD-R
24 x CD-RW
8 x DVD-R
8 x DVD+R
6 x DVD-RW
8 x DVD+RW
6 x DVD-R DUAL LAYER
6 x DVD+R DUAL LAYER
5 x DVD-RAMurbanjozsi
Klassz lett a floppy csatis, venti áramellátás.
(Láttam a gányolósban) -
zodo
nagyúr
Nem ide illő ,de linkelem ,hogy lássátok nem lustálkodom.
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #396 üzenetére
Látom már: Járóbeteg osztályra költözött az intenzívről . Szép lesz
Én meg 3 napja azon agyalok,hogyan rögzítsem egy 5.25-ös helyre a slim dvd írómat.
Már előkerült egy kislemez meghajtó is, így lettek rögzítő csavarjaim és nem kell lemennem az óráshoz kuncsorogni. -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #355 üzenetére
Azok jó elképzelések. Gondolom odd nem lesz benne ?
(azért kérdezem ,mert ha jól láttam a táp alatt még pont elférne egy notis verzíó,persze ugyanúgy a ház oldala felé nézzne,nyilna miint a notikba) -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #353 üzenetére
Mint mindig!
Későbbiekben a tuner kimenete rá lesz kötve akár a mic bemenetre vagy valami kapcsolat lesz a pc-vel ?
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #344 üzenetére
Már be is költöztettem a hardvereket, nem bírtam kihagyni.
Ha beteszem az asztal lábához ,egész pofássan nézz ki.
Ha elforgatom látszik a hiányossága.
Noti dvd-ek még nincs felfogatása, de megoldottam ideiglenessen egy pizzás doboztetőből (dupla réteg) ,méretrevágott kisegítő asztalkával. -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #341 üzenetére
Úgy volt ,hogy......
Feladtam ezt a hirdetést.
Amire csak Soni jeletkezett ,de 2 nap múlva kaptam egy privit Ches-től , hogy darabokban is kiárusítja a házát ,ha gondolom megbeszélhetjük.
Így sikerült hozzájutnom.Teljesen tip top csak egy oldalapja szorul cserére. Kép
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #339 üzenetére
Köszönöm.
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #337 üzenetére
Nincsmit. Jó lenne ha én is így tudnék, kedvemre valót hajtogatni.
Ok. köszi, de pontossan melyiket is vagy mindegy , jó lesz a legolcsobb is ?
(mert kb. 25 négyzet cm-re való kell) -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #335 üzenetére
Aztaaa.
Nagyon szép ,már most .
Más:
Én meg vettem egy ilyen házat ,csak az előlapi kivezetések végett 1,5k-ért. (kártyaolvasós panel nélkül)
Egy baja van,hogy az előző tulaj plexi oldallaposnak képzelte el, belevágta a plexit ,de abba egy venti helyet is szeretett volna ami nem sikerült, eltört a plexilap. Szóval azt kellene csak cserélnem, de nem fogom. Jó ez így is.Viszont milyen gittel tudnám egybefüggő, sima felületűre varázsolni a lenti szellőző rács fölötti részt ?
( 4x5,25 és 1x3,25-ös helyek ill. gyári flopy meghajtó, nyílásait eltüntetni. Telibe kenném ezeket ,hogy később esztétikusabb legyen) -
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #301 üzenetére
Nagyon szép ,igényes munka, nekem tetszik.
Fára kitérve egy kicsit ,én is kreáltam anno egy "gányt" ,de most valami hasonló kategória lesz a cél, mint a tied.
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #294 üzenetére
Igen ,láttam a szálcsiszolt aludat, nagyon szép lett.
Nekem is ilyen problémám adodott a pio deckemnél,hogy kicsit rövídebb a mélység terén.
Azóta is úgy áll darabokban ,semmit nem haladtam vele.
Asszem, ha lesz ídőm beízzítom a "fából pc-t" topikot. -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #291 üzenetére
Szia!
Nem követem a gányolós topikot,egy darabon követtem a spéci htpc-d alakulását.
Ezekszerint elkészült ?Ebbe milyen lapot tervezel ?
Gondolom, matx-es pont nem fér bele vagy méllyítesz rajta ?Amúgy szép darab és még mükődik is.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #140 üzenetére
-
zodo
nagyúr
Lehet viccelődni, de szerintem egy igen is jó tápegységről van szó!
Anno itt a ph-n vettem Sergio's -tól egy Hp D530 sff konfigot ,amiben ugyanilyen táp van.
Kis házban dondolkoztam ,így kiraktam a gyári alkatrészeket és beraktam (vga kari nélkül) a mostani konfigomat.Szóval az a táp (185W) simán elbír egy ilyen konfigot:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H (AMD 780G) int. vga HD3200
Amd 4850E
2x1 GB Geil 800mhz
Pioneer 110D dvd-rw
Samsung 160Gb-os vinyó
Néha mellé kelett raknom egy másik vinyót is , még így sem volt gond.Mindemelett a táp igen halk, inkább gyári 6cm-es ház ventit érdemes valami halkabb típusra cserélni, de ami igaz az igaz ,tényleg hosszú.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #267 üzenetére
Mienk is több ,mint 25.
Írtam pü-t !
Probiker : Megoldható a 360-al is.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #265 üzenetére
Akkor a tietek biztos újjépítésű , nálunk sincs földelés.
-
zodo
nagyúr
Találtam egy ilyet ,hátha valakit érdekel: Link
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #245 üzenetére
Kijön az olcsobban is. Int. vga-al is lehet játszani.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #241 üzenetére
Én már el is utaltam.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #237 üzenetére
Ok ,te vagy a nagy építő mester. Kívánom ,hogy készüljön el és láthassuk.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #234 üzenetére
Szép ötlet, remélem meg is valósul valaha.
Részemről is csak amd vonalon.Szerk:
Bocs,hogy kötőzködtem , de szerintem bent attól még meleg lesz akárhogy is állítod az ellenkezőjét. Minden házon kivűlről szívja a hideg levegőt (ez ok ) ,de bent felmelegszik azt ki kell kergetni. -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #229 üzenetére
Jól van akkor is kötekedni fogok!
Hdd ? Memória ? Azé ezek még melegszenek,pláne ekkora helyen.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #227 üzenetére
Jól van ,tényleg.
Szerk: És a házhűtés ?
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #225 üzenetére
És a cpu hűtés ?
Gondolom valami hasonló méretű kell ,majd hozzá.
Szerk: Ezen a lapon 16x -os vagy csak a szokásos 4x-es pci-e támogatás van ?
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #223 üzenetére
De néha eljátszok a csere gondolatával... A decka jó, csak 40k...
Látom ,nagyon akarod az a Zotac lapot.
Táp sem olcsó mulatság mint tudjuk ,de mindezt félre téve a Sat ház 6 cm-es magassága elegendő lesz, szerinted ?
Egy kicsit necces nek érzem a dolgot, bár a Msi wind se egy toronyház.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #217 üzenetére
Tényleg szép darab
,de mit raksz bele
Csak 20 cm mély ?
Lehetett volna pár centivel nagyobb,hogy beféjen egy matx lap.FID:
Vu-ról lemondtam
Nem kevesett kínlódtál ,hogy legyen és most lemondasz róla vagy nem értem ?
Ahogy kiveszem ,te se mostanában leszel kész.Szerk: MiniITX : Én is elgondolkodnék rajta ha lenne egy pci-e csati valamelyiken!
Van olyan mini lap
Szerk2: de a 780g int. vga-a lapok is jók, szerintem
-
zodo
nagyúr
Nem vagyok annyira rajta ezen a témán,hogy minden nap csináljak valamit ,ráérek.
Épp volt egy kis ídőm ,mikor szétkaptam a pio-t.Ha elkezdem (egyszer) akkor haladni fogok ,tempóssan.
De ehhez sok ídő kell ,ami elég kevés mostanság, max. a vázlatterveket tudnám rajzolgatni. Van egy másik fő probléma is ,hogy szét kell szednem a mostani gépem,ha másikat akarom építeni, de addig nincs gépem. Slimsata kábel még beszerzés alatt , ki tudja ,szerintem 2-3 hét is kellhet Tesco úrnak,hogy megkapjam. Vu meter prototípusát sem sikerült még tesztelni. Talán vasárnap összerakom a régi gépem és akkor legalább a ház kinézetén elkezdhetem törni a fejem. ( asszem fából lesz a-z-ig, pio előlap nem játszik ,de még tényleg nem tudom ) Sajnos, így állok. Amint lesz kézzelfogható eredmény, hozzom a topikba.tukko1 Eject gomb, úgy már tetszetős. Nincsmit.
-
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #202 üzenetére
Asszem ezért a pár darab szöveg módosításért nem fogok elmenni egy céghez, mert még az se 100 ,hogy ez az előlap lesz ,pedig szeretném. De köszi ,hogy jelezted.
Hihetetlen miket szedsz elő.
-
zodo
nagyúr
Persze.
Úgy is terveztem,hogy meghagyok jópárat.
Kapcsolók helyét már kitárgyaltuk, megmarad szellőző nyílásnak (amihez ajánlottál piaci magnó rácsot ) vagy még usb ajzat helyéül is szolgálhat.
Még nem mertem rákérdezni,hogy halad ? Bíztos jelentkezik,ha kész lesz vele.
Nekem meg, ráér egyenlőre. Jövőhéten legkésőbb csörögni fog a telefonja. -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #198 üzenetére
Még nem játszottam ilyen szerekkel ,azt hittem a teljes pusztítást végez.
Szerk: tiszta alu ,nem festett csak a felíratok .
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #194 üzenetére
Bíztos érdekes design-ja lenne az előlapomnak.
Akkor inkább maradok a "szálcsiszolt aluminium" hatásnál.
Video:
kicsitt ráérhettél.
-
zodo
nagyúr
Csak leírtam milyen hülyeségek vannak Arra gondoltam.
Nem csavarozom mert ötletem sincs h csináljam
Anno egyszer csínáltam rétegelt lemezből egy pc házat. Abban úgy oldottam meg a táp rögzítését,hogy leszedtem a táp borítását és a belsejéből kifelé adtam neki egy pár db csavart, aztán visszaraktam a borítást. Persze az egy gagyi noname táp volt. -
zodo
nagyúr
Akkor most így marad.
Inkább színre fújom ,ha kell. Meglátjuk.
Micsoda, marketing szöveg.Te tudod, de miért nem csavarozod ?
Amúgy az istenért nem akar összeállni a fejembe valami házterv féleség az elrendezését illetően. Pista0001 is idejön ,ezzel a fejreállított ötletével csak bonyolítja a dolgomat.
Régebben én is elkondolkoztam rajta, később visszatértem az álló házhoz csak szemből nézve ball oldalra tenni az alaplapot. Nem tudom így is úgy is kocka vagy téglatest. Pedig jó lenne nekiállni,mert lassan a lakásfelújjítás is kezdetét veszi nálunk akkor aztán nem lesz ídőm ezzel játszani.
-
zodo
nagyúr
Ma gondoltam eltávolítom a fölösleges felíratokat az előlapról.
Előkaptam a körömlakk lemosó folyadékot ,nekiestem ,de semmi változás.
Mintha vízzel mentem volna rá ,max. a sokéves por ill. zsír réteget tudtam lemosni.
Lehet,hogy nem a vitaminos - aloe verát tartalmazó verzíóval kellene probálkoznom ?
Csiszolni nem lehet ,mert a belső felén kipróbáltam ,de csúnyán meglátszik.FID: Azmiaz ? Hogy gondolod a táp rőgzítését ezekkel az akármikkel ?
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #173 üzenetére
NetED: Most már tudod!
Notiba tudom,hogy ott a csati,de a barkácsolókra miért nem gondolnak az üzletek ?
Némelyiküknél olyan dolgok állnak feleslegessen,hogy az életbe nem adja el.Orion mini torony az igen szép darab
Meghagyom másnak, köszönöm.
Eagle A6600 -ra viszont még a nagy google se talált rá.(#175) Pista0001 Így már másképp fest a dolog. Nyílván viccnek szántam
-
zodo
nagyúr
Szia!
Ezekszerint nem vagyok egyedűl ezzel a "miért nincs kábel,ha van eszkőz" kérdéssel.
Igen sikerült. Most már tényleg csak a ház elkészítésén kell dolgozzak.TESCO-Zsömle: Figyelek! Mi leszünk a kedvezményezettek ?
Pista0001: most nézzem reggel mit írtam neked és eszembe jutott ezzel: "fedélen fejtetőn lesz az alaplap" kapcsolatban valami. Ha a dvd írót fejjel lefelé teszed be akkor ugyanott vagy ,nem ?
Max.a lábakat kell átcsavaroznod a másik oldalra.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #166 üzenetére
Szia!
Akrilnitril-Butadén-Sztirol ,hogy miket mondasz.
Mint látod én azota se haladtam semmit ház ügyben ,max. a kibelezett pio deck-et tuttam felmutatni.
Kérjük ,majd a képeket.fedélen fejtetőn lesz az alaplap enen én is elgondolkoztam már ,nagyon jó ötletnek tartom az ilyen htpc-s "barkácsolások" alkalmával.
tápegység leválasztott légtérben nem lenne szerencsésebb ,ha nem választanád le ? Ennél a fejjel lefele építkezésnél a felfelé szálló meleg levegő miatt aggódok egy kicsit. Jobbnak látnám ,ha segítene a táp is kijuttatni a meleget vagy az a 8 cm-es elég lessz hozzá ?
Ebben a prototípusban egy 800 MHz-es P3-as lesz Nekem is van ilyesmi konfigom csak 733 mhz-es, de valami gáz van az alaplapal, így nem letöltő gép lesz ,hanem a mostani konfigom kerül bele, ha egyszer elkészül. -
zodo
nagyúr
A ház előlapját miből lenne érdemes vágatni, aluból vagy acéllemezből?
Ezt a kérdést anno én is feltettem a gányolós topikban , kb. ezeket a válaszokat kaptam.
Azóta sincs se alu ,se acél előlapom.Tehát az ídézetek és gazdáik:
3.Aragorn
Az alut még mindig könnyebb megmunkálni, mint a rezet vagy az acélt. Ha nem túl vastag, komoly gépek nélkül is megoldható. Bár attól függ, mennyire akarsz profi munkát végezni.
Pista0001
Ja igen... és aluból is csináltam már ezt-azt. Elég nehéz megválasztani hogy mégis milyen alapanyagot használj. Vannak különböző ötvözetek, amiknek teljesen mások a fizikai tulajdonságai. Például amelyik több magnéziumot tartalmaz, annak nagyobb a szilárdsága, jobban tart, viszont nehezebb megmunkálni mert nagyon rideg. A hajlítást például nehezen viseli, könnyen elreped. A tiszta (asszem 99,5 %-os a legtisztább) alut nagyon könnyű alakítani, de szinte semmi tartása nincs.
TESCO-Zsömle
Alumínium megmunkálása célszerszám nélkül rémálom. A flex fröcsköli, mint állat, köszörüt eltömíti, és zabálja a dremel-korongot, illetve megfogja. Azt kell, hogy mondjam, érdemesebb kéziszerszámokat haszálni.
De ,ha valami profi műhelyre bízod a dolgot ,akkor mindegy csak tud megfízetni.
-
zodo
nagyúr
Ezt ,miért is.
(#153) FID : megelőztelek.
(#154) FID : ilyeneket én is találtam, de mint írtam ezek nem tetszenek és tehetség híányából adódoan össze se tudnám rakni. (ha nekem szántad)
Ha magad nézed akkor én inkább valami "komolyabbat" keresnék. ( több ledből állót és sztereo-t )
Esetleg a már ajánlott ph-s apróban csináltasz magadnak (ha nem tudsz) egy 4 soros kijelzőt lcd kijelzőt usb-ről hajtva. LinkVagy egy ilyet , ez szép darab
Szerk: Hát sok sikert,szerintem azt régen mondták neked. És itt az usb-s elérhetőség, kijelzőhőz-
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #144 üzenetére
Ha a műszer mutatója is látszik mükődés közben ,akkor tényleg a megvilágítás a legjobb módszer. rejtett, extra kijelző
Szerk: és ebben az esetben ,akárhogy rögzítheted,hisz nem látszik.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #140 üzenetére
Ment pü. ! Köszönöm.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #137 üzenetére
Slimline SATA Cable -t ?
Ha sikerül cserélnem ide-re ,akkor az ahhoz való, átalakítóra gondolsz ?Fid: nálam a deckbe két lemez tartotta a műszert.
Egyik a ház vázának előlapi fémlapja ,amiből kivágták a műszer hátsó felén lévő kitüremkedésnek a helyét.
A másikfeléről ,pedig az előlap tartotta a megfelelő kerettel megtámasztva. -
zodo
nagyúr
Megpróbálom beszámíttani az egyik bazárba "ide" csatisra,ahhoz kb. 100.- ft a kábel.
Láttam itthon olyan átalakítót ami már jó lenne,panelen van és satásból (mint az enyém) csínál ide-t + tápot. (ha jól nézztem akkor floppy táp csati kell hozzá)
Csak többe kerül,mint maga az író. -
zodo
nagyúr
Nem adom fel.
Ilyenek viszont vannak: Számítógépház fából és Egyedi ház születik fából!
Mondjuk a babusz nem is annyira hülyeség ,talán jól szellőzik.Most vettem az írót nem akarnám eladni ,majd csak lesz hozzá tápcsati.
Álmomba nem gondoltam,hogy nincs hozzá Mo.-on kábel.
Milyen másik íróra gondolsz ? -
zodo
nagyúr
Áááá ne is kérdezd.
Letörtem ,mint a bili füle a dvd íróm miatt.
Teljessen ki vagyok,hogy ebben az országban semmit nem lehet kapni, amit igen azt meg horroráron.Atuci,sem tudot segíteni csatlakozó ügyben.
Elkezdtem rajzokat gyártani,de nemigazán haladtam. Sehogyse látom a jó elrendezést,hogy használható is maradjon. Mindenfelé járnak a gondolataim,lehet,hogy kocka házat kéne építeni vagy fából összedobni az egészet, persze igényesen.
Amint lesz valami a haladás utján ,megosztom veletek.
Köszönöm az érdeklődést. -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #127 üzenetére
Jaa azt hittem ,hogy a sárga led csak olyan "copperfield" trükk.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #123 üzenetére
Éreztem,hogy nem is lehet más ,mint vakítás. Igencsak "fröcsöntött" hatása (így hívom a nekem nem tetsző tárgyakat) volt a hatáskeltésének.
Sárga led villágítjaMilyen kiforrott ,megoldás!
Szerintem 5 V-ról meglehetett volna oldani ,hogy világítson az a szál.FID : Köszi a tippet. Írtam neki ,majd meglátjuk. Nem láttam a képei alpján,hogy lenne nála ilyen csatlakozó,de hátha tud segíteni.
Előlap ügyben: most már ne is bánd ,hogy anno nem kaptál,talán így jártál jól.
Szerintem csak hirtelen kapja fel az ember a fejét az ilyen "újjításokra",de ha jobban megnézzi ,már nem is annyira szép és jó. -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #121 üzenetére
Azta@..... igazad van tényleg széles ,pedig már kezdtem örülni.
Azt írja az oldal ,hogy sztereo vu szett. Lejebb görgetve nem is értettem,hogy miért csak 1 db műszer van rákötve.
Gondoltam, megoldható mint pl. ezen a képen.
Akkor viszont lehet ,hogy 2 db építésére kell felkérjelek.Ezt a régi Ph-s tesztet,pedig most találtam. Mondjuk nem a legszebb kivitelezés (gyártói szinten) ,de nem is találkoztam ezzel a termékkel. Mondjuk csak egy éve van netem.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #119 üzenetére
Ezekszerint ezt nem lehet meghackelni.
De nézd ezt, nem ilyen kell nekem csak más a megnevezése ?
2,5"- 3,5" SATA átalakító (belső)
Ilyeneket lehet kapni egy pár helyen.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #117 üzenetére
Nagyon köszönöm a hozzáállásod.
Megvárnám az ismerős mit hozz össze ,ha nem válik be az ővé akkor megkérlek ,hogy rakd össze. Nekem "arról az oldalról" fajtából csak 1 db kellene ,mert az sztereo típusú.
Ahhoz a 2 db műszerhez kellene amit a volt Pioneer CT-F2121-ben látni lehetett.Köszönöm előre is!
Akkor most potyára van egy ilyen íróm
Valahogy nem lehet ezt megbuherálni ?
Átalakító sem létezik ? ez hülye kérdés,hisz ez az átalakító.Az adatkábel elvileg jó ,de ezekután már abban se vagyok bíztos ,hogy a jobboldali csati az adatforgalomért felelős csatlakozó ezen a kütyün. Ha nagytestvért nézzük akkor ott pont az a táp, nemtudom.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #114 üzenetére
Ajajaj ,ne mondj ilyneket.
Én bízom benne (mást nem tehetekén nem tudom összerakni ) csak összetud dobni egy valamire való kivezérlésjelzőt. Azt mondta ebben lát fantáziát ,nekilát az összerakásának.
Más:
Voltam ma 2 üzletbe ,de nem volt nekik.
Rákerestem google-al a "Slimline SATA-kábel" -re ,de nem találtam csak a különböző hírekben. Lehet ilyet magyarországon kapni ?
Ha nem ,akkor hogyan tudnám használni a dvd írómat ?Szerk: Összeraksz egyet nekem,ha neki nem sikerülne ? Persze nem ingyen!
-
zodo
nagyúr
válasz
Szakbarbár #112 üzenetére
Szia!
Szerintem, nincs más választásod ,ha nem fér be a házba.
Kép alapján lesz még problémád a vga karival is.
Nem fog túlnyúlni a ház tetején vagy elfekteted riser card-al ? -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #102 üzenetére
Köszönöm.
Remélem kapok a közelbe ilyet,mert a hétvégén már pörgetném a lemezeket.
-
zodo
nagyúr
Ma sikerült beszereznem a slim dvd írót! Kép
Csak azt felejtettem el nagy örömömben ,hogy fogom csatlakoztatni kábel nélkül.Most mehetek kutakodni,hogy milyen kábel kell ezekhez a típusokhoz, mivel még nem volt ilyen még a kezembe sem.
-
-
zodo
nagyúr
Na, ez jó lett !
Melyik -melyik, piros a power és zöld a hdd ?
Nem mertem bevállalni a csillogó villogósokat
Bár a képek most tényleg nem élvezhető minőségűek,de bíztos jól mutatnak.
Mondjuk elég nehéz helyzetbe vagy a müanyag borítás véget ,előlapügyileg.
Úgyhogy ,dupla gratula.Vu méter: igen az a poti, tényleg nem árt a szabályozhatóság véget. De ez bíztos,hogy a hangerő csökkentésére ill. emelésére kell ,hogy változzon a kilengés mértéke?
Segítség kérés ügyben: előszőr várjuk meg az enyémet ,milyen lesz, aztán visszatérünk rá. Igen én is olyat kértem ,hogy a tápra lehessen kötni ill. 3.5 jack dugó legyen a bemeneti ágakra kötve. Sajnos nem gondoltam erre a "vezetékes póti" kérdésre ,
de ez még csak a prototípus lesz.Egyenlőre örülők,hogy végre nekilátot elkészíteni.
Szerk: (#94) FID:
Nem értek a témához,nem vagyok elektrotechnikus.
Szerintem ízzó, mert ez világította a kazit. Vagy a bíztositék is világít ?
De mért nem cseréled ki kék ledre? Mert van hozzá kék plexi burkolat is csak most levettem,hogy le tudjam fényképezni.
ha 6 v-os akkor menni fog a táp 5 V-ról? -
zodo
nagyúr
Így hétköznapokon a kisebb kaliberű matatásokra fokuszálok.
Ezért mai nap a régi kazi világításé. Tudom,hogy pont ez ráérne a vége felé is ,amikor már csak a csicsázás lenne hátra, de ez van.Az áll rajtuk,hogy: IKOH 6VO,IA
Szóval ezt mivel tudom majd mükődésre bírni ? Akár a táp 5 voltjáról is jó lesz ?
Vagy az ilyen kérdésekel ,fáradjak át a hobby elektronikába ?
-
zodo
nagyúr
Fedlapos kérdésre még nem tudom a választ.
Lehet,hogy kap valami pácot és lakk.
Az is megeshet,hogy parafa bevonatot kap és lakk.
Esetleg valami egyedi festés két szín használatával és lakk.Nem akarnék gyűrűdéseket látni, így szerintem a fólia felejtős részemről ,pláne ezüst-ben.
Nagyon nem jön be nálam az a szín, ki is voltam akadva mikor minden hiradástechnikai cuccot úgy dobtak piacra.Akkor inkább maradjon fekete.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #89 üzenetére
Lehet nem voltam elég körül tekintő,de nem találtam panelrajzot csak egy .pdf fájt amiben:
A kapcsolás ismertetése
Megépítés 1. lépés: beültetés
2. lépés: csatlakoztatás, üzembe helyezés
Általános áramkörépítési tudnivalók (építőkészletekhez)
Garancia
Biztonsági tudnivalók
Általános biztonsági előírásokfejezetek voltak leírva ill. a rajz valami német leírást emlegetett ,de nem találtam.
Mindegy remélem az ismerős érti a dolgát és hamarossan zizegni fognak a műszereim.Sejtem,hogy miért olyan drága egy mini-itx lap csak néha én is elcsodálkozom,hogy ennyi pénzért miért nincs ez meg az a csati rajta vagy minek van rajta, amit épp rátettek.
pl.: soros port ? Tudom a péntárgépbe ültetés ,miatt.Na és ,nem akarok kasszázni itthon, se máshol.
Jó döntés az ic csere.
Szerk: ezt az oldalt is linkeltem vu ügyben az ismerősnek, de mélyen halgatott, pedig szerintem aki ért hozzá,símán meg tudja építeni a képek alapján.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #83 üzenetére
Igen ,észrevettem,hogy már nem kapni vezérlést max. ledes-t kit-ben,de az nem kell.
Gondoltam,hogy nem akarsz sokat költeni,főleg olyan tápra csak bedobtam,mint lehetőség. Persze azt is sejtettem,hogy nem lehetsz egy mai kispályás kezdő.
Zotac lapot is csak szemléltetésképp linkeltem, nagyon szép kis lapok a J&W Minix-el karöltve. De miért ilyen drágák.
Intel Atom procikat nem ismerem csak,hogy alacsony a fogyasztásuk! Melóhelyen épp kellene tesztelnem a következő generációs géppark első tesztalanyát egy Msi Wind-et,de az informatikai osztályunk dolgozói kicsit lassan haladnak. Az 1 hónapos tesztídőszakból már letelt 2 hét és máris eljutottak odáig,hogy átpakolták a cuccaimat ,de se a nyomtatót se a vonalkódolvasót nem sikerült összekötniük, mert azok még soros ill. ps/2-es csatisak és úgye a kis vind-nek meg csak usb-s ajzatai vannak. Úgyhogy reggel bekapcsolom este meg ki és közben csak nézzem a házát ,így majd megtudjuk mennyit fogyaszt,mert legalább fogyasztás mérőt sikerült valahonnan szerválniuk.
Majdnem ajánlottam a régebbi projektem tápját csak rájöttem ,hogy az hiába keskeny és lapos ,de cserébe viszont hosszú. Compaq d530 sff ház, gyári 185 watt-os tápja. Mostani konfigomat pakoltam bele (kivéve a hd4670 ill. ac pro-t ) , jól is ment csak a vga kari miatt kelett átadnom a barátnőmnek a kicsikét.
Szerk: aza Sony ,tényleg szép darab. Kár lenne érte, inkább cseréld ki az ic-t.
Szerk 2: ismerős jelentkezet,hogy nekilát valamelyik rajz alapán a vu vezérlés megépítésének.
-
zodo
nagyúr
Természetessen, örök gari van rá!
Nem adom fel csak nem tudni, mikorra készül el.
Találtam a közelben egy nemistudomhogyhívák,talán kreatív bolt ,ahol ráleltem erre az 5mm-es fenyőlapra. Még csak ez az egy darab van mintának,de ha beválik ,lehet kapni több méretben is. Esetleg kap egy pár mm-es szivacsréteget a "dobozhang" elkerülése végett. Színe is, függőben.
Nincsenek konkrét elhelyezési terveim , majd alakul útközben.Más: Jók azok a színek, nekem mai napig zöld és piros van.
Igen ,ettől a forrasztgatós résztől már előre félek,hogy milyen lesz az általam készített végeredmény.
Nem vagyok egy barkácsember,pláne az 500ft forrasztópisztolyal a kezembe.
Azaz I Moon ,az ami mindenfélét meg tud jeleníteni az lcd paneljén és a hozzákapott szoftverrel lehet "médiacenter-é" varázsólni a gépet ? Az elég drága mulatság nem ?(#81) TESCO-Zsömle
Szia!
Látalak már a "gányolós" topikban ill. mégvalahol, google-ban kerestem a nyavajás vu meter-hez valami infót és asszem pee-nek ajángattál egy boltot,hogy oda nézzem be műszerért. Talán a Conrad-ot.
Nagyon szép az a denon cd.
Sajnos a képek, nálam mind egy és ugyanaz.
Nem tudom mekorra a beleszánt konfig fogyasztása, de ez a fajta táp nem lenne jó hozzá ?
Usb-s lcd-t árul valaki ,akár rendelésre is itt a ph-n.Másik projekt, mini-itx:
Olyan rendszert szerettem volna építeni (persze nem letöltőgépnek),de nagyon drága nekem ,pedig ezírányú tervem még jóval a válság előtt volt. Link
Ezt a házat ajángattam ngabor2-nek,mert ő már a picu-itx méretekben építkezik,de az még drágább mint a mini.Szerk: aranyos lenne egy ilyesmi lappal ,csak amd-s verzíóban a fogyasztás végett.
-
zodo
nagyúr
Beígért képek csak erős idegzetőeknek !!!
Ne sajnáljátok,mert mikor hozzám került sem volt mükődőképes!
Tehát a leendő pc házam alapja ( Pioneer CT-F2121 ) egy anno szebb napokat is megélt, hisz híres model volt a maga korábban ,melyben a gyártó elsőként (1975) mutatta be újításként a ferdén megdöntött kazetta elhelyezést.Még egyben
Hátlapja
Előlap nélkül
Házburkolat nélküli belső elrendezés
Kazi nyílás és a megvilágításért felelős panel
Innetől kezdve nem tudtam és nem is akartam szépen megoldani a további bontási folyamatott. Ekkor jött a kisolló ,segítségül.
Pár db csavart még el kelett távolítanom ,de onnantól kezdve... inkább megmutatom.
VégeÉs íme a leendő pc házam, fő alapkőve.
Szerk.: Én sem vagyok fotós ember, nézzétek el nekem a képek mínőségét.
-
zodo
nagyúr
Köszönöm ,később már beugrott miről is van szó csak még nagyon reggel volt nálam.
Én semmiféleképp nem szeretnék külső-s eszközöket a gépembe és így mindenáron valami belső usb-s csatolás fordult meg a fejembe.Szerk: pl.: usb bővítő kártya ( pci ) , aminek 4 hátlapi ill. 1-2 belső csatlakozása van.
-
zodo
nagyúr
Vu-méter vezérlés nem nagy pár cm. Én is ebben ,reménykedem.
Vga befér símán csak lehet,hogy a dvd-rw-nek lesz utban, akkor el kell ,majd fektessem.
Az én alaplapom ,nekem megfelel a rajta lévő HD3200 int.vga-al is,de a játékról nem szívessen mondanék le.
elnéztem a decket elég szívás h billenős kapcsolói vannak Azok az elsők között fognak repülni.Kapcsoló nyílások helyei,pedig a ház szellőző funkcióját fogják ellátni.
-
zodo
nagyúr
Jól látod, elég magas alapjába véve.
Majd ídővel kiderül,mert az adatlapomon lévő konfigot szeretném belvarázsolni egy-két alkatrész kivételével. ( táp , dvd-rw ) Továbbá kérdéses még a vga kártya helyzete amihez lehet, hogy egy flexi risercardot kell beszereznem. Magasságügyileg csak a Arctic Cooling Freezer 64 Pro hűtűm miatt aggódom ,amúgy még a vga karim is befér normál állapotú rögzítési helyzetben. Tápegységet már szereztem egy előző projekthez amit nem sikerült befejeznem ,mert oda még ez is nagynak bízonyult. Delta MicroATX 300W Még valamilyen notiba való dvd-rw-t kell szerezzek aztán ,índulhat a móka. Persze ,jó lenne,ha jelenkezne a vu meter vezérlőpaneljével az ismerős,mert látatlanba nehéz annak is helyet szórítani a házba. Plussz be kell még jópár technikai bravúrt is dobnom,hogy tuti legyen mire elkészül. -
zodo
nagyúr
Hát ,ha nem is htpc,de pc az bíztos.
Kevés a gomb,szerintem még sok is. Jópárat el kell távolítanom, de egyett-kettőt szeretnék újrahasznosítani. Az deck előlapja bíztos megmarad, csak rá kell menjek körömlakk lemosóval a felíratok eltávolítása végett. Sajnos a gyári házburkolattól asszem meg kell majd váljak, mert aza gyanúm,hogy alacson lesz a beltér. Csak pár centivel kellene,hogy magasabb legyen, de már megvan arra is az ötlet. Mikor a vu műszerhez kerestem a deck paneljének adatlapját sok egyébb infóba botlottam. Régen ennek a típusnak a testvéreit fa dobozolással gyártották ,így fogom és építek neki egyett és senki nem veszi észre,hogy ez nem eredeti. -
zodo
nagyúr
Oksa, akkor várjuk a fejleményeket!
Én ,pedig végre nekilátok szétbontani a leendő "házdonorokat"Régi pc ház ill. Pioneer deck
-
zodo
nagyúr
Majd ,ha odajutsz érdekelne a Vu metered vezérlőpaneljének ,elkészítési folyamata.
Mint fentebb (#55) hsz. írtam neked,ha jól tudom egy cípőben járunk. "Analog műszeret már találtál csak nincs hozzávaló vezérlésed." beencee úgyan küldött nekem panelrajzokat, de az ismerősőm nem nagyon jelentkezik,hogy is áll az összeszerelésével.
Légyszi írd meg, akár privátban,mire jutottál. -
zodo
nagyúr
Köszi ,kitartó segítségnyújtásod,de most tényleg nem a 20mp-es regisztrációval van a próblémám,h anem,hogy nem értek az elektronikához,mint már említettem. Azt sem tudom mi micsoda az ilyen rajzokon.
Szóval,ha lennél olyan rendes és letöltenél egy kapcsolási rajzot, analóg műszerekhez való sztereo kivezérlésjező készítéséhez akkor sem tudnám megépíteni. Van egy ismerősőm aki megígérte,hogy összedobja nekem,ha szerzek neki egy kapcsolási rajzot a panelről. Ennyit kértem segítség képpen az első hozzászólásomba ill. egy bolt linket,ha valaki látott ilyett kit-ben,hogy ne kelljen az ismerősömnek még az alkatrészek után is rohangálnia.
Így,ha te értesz ehhez a témához és megtennéd,hogy küldesz priviben egy kapcsolási rajzot ,azt megköszönném. -
zodo
nagyúr
Köszönöm.
Azt az oldalt már megtaláltam google segítségével , csak nem szerettem volna oda is regisztrálni. Gondoltam, hátha itt is sikerül megoldani a gondomat.
Szerk.: Elolvastam azon az oldalon jónéhány ilyen jellegű topikot,de mindenhol a Conrad-ot ajánlják,de ott csak műszert ill. ledes kit-et lehet vásárólni. Esetleg olyan válaszra találok,amihez mint említettem nem értek. A képeket sem tudom megnézni,hogy kölcsön vegyek egy-két ötletet, regisztráció nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Autós topik
- Sorozatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest