Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Westland survival
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerokrisz
tag
válasz
godomir #2879 üzenetére
Ha erre gondolsz ami itt van a kis képen, akkor elég érdekes a spec alatta. Mivel még mindig ezt írja "A wide choice of dual core and quad core Intel Pentium and Xeon® E3-1200 processors" viszont "Up to 64 GB of DDR4 ECC memory to handle a variety of workload demands" ezzel.
Eléggé mixelték a gen10-el. De, ha ez tényleg valid, és innentől ilyeneket fognak küldözgetni akkor elgondolkodom a frissítésen.
A gen10 nem kell az AMD miatt + ILO hiány, de egy frissített gen 8 még jöhet
(de ha az ára annyi amennyi ide van írva (~180) akkor felejtős
)
-
gerokrisz
tag
Sziasztok,
Ezt most találtam: [ILO4 2.50 ]
Kicsomagolva feltettem [ide]
Más frissítést nem találtam, de ha este hazaérek megnézem a mostani állapotom amit nyáron frissítettem, hátha van még más is. -
gerokrisz
tag
válasz
lbarjak #1867 üzenetére
Ezt még mikor feltettem régen olvastam, akkor is írta "cwo" hogy megy, azzal be is értem.
De most lentebb görgetve látom, hogy a B120i nem nagyon támogatott. Szerencsére az itt panaszolt gigabites probléma nálam nem jelentkezett.
A HP H220 HBA tényleg jó lehet workaround-nak csak a kártya majdnem annyiba kerül ebayen mint a szerver
Így lehet kap ez is egy proxmox-ot és azon belül meghagyom a smartos-t ameddig át nem migrálom a zónákat lxc-re.Köszi a linket!
-
gerokrisz
tag
Sziasztok, annyi updatem van a múltkori hozzászólásaimhoz, hogy megpróbáltam az eddigi ahci diskeket betenni a B120i controller alá, sima single raid 0-ként. Tökéletesen megy, nem töröl adatot.
Viszont, sajnos SmartOS-en valamiért nem működik a controller. Bármit próbáltam sehogy sem akarta látni a diskeket, így visszakerültek AHCI-ba. Amit pedig úgy csináltam, hogy gép leállít, diskek ki, gép vissza, array töröl, biosban át ahci-ra, majd diskek vissza, boot. Ez tűnt biztonságosnak.
Esetleg valaki használ szintén SmartOS-t és futott bele ilyenbe? -
gerokrisz
tag
válasz
lbarjak #1812 üzenetére
Ebből vettem ki: cp028687-firmware_2015_11_02_for_windows_upgrade.exe kicsomagolás után.
Így elvileg azt kellene tartalmazni. Újraindítani még nem volt időm az enyémet, talán ma este lesz... akkor tudom megnézni hogy mivel jön fel.
Esetleg valaki? Rossz fájlt töltöttem fel?
----
De ez firmware nem ilo nem? -
gerokrisz
tag
-
gerokrisz
tag
Ehhez annyi kérdésem lenne, hogy nekem jelenleg AHCI módban fut mivel így "hot-plug" lett a "non-hot-plug" kialakítás
Viszont az tény hogy hangosabb, feleslegesen.
Azért csináltam ezt, mert mikor sima raid0 array-ok voltak akkor ha betettem egy diszket elkezdett pirosan villogni és teljesen lehalt rebootig.
Ilyet tapasztaltál esetleg?
Illetve, nekem ZFS van a vinyókon. Azt esetleg tudod (lehet pont ezt írtad...) hogy ha netalántán meghalna a gép és kiveszem a diskeket amik sima single raid0-ban voltak helyre állíthatóak másik gépben?Szerk.: látom írtad hogy reboot. A controller esetén az akkor elkerülhetetlen ugye?
-
gerokrisz
tag
Játszom majd még vele este. Mert SmartOS fut a gépen és az alól elég nehéz lenne a bios update
De mivel tegnap estére meghalt a PI-ben lévő sd kártya (arról ment volna a pxe boot...) most addig nem nagyon lehet újraindítani a kis kockát. Jobb esetben az UPS kibírja ha bármi történne most pár napig -
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Revolut
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OLED monitor topik
- Peugeot, Citroën topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest