Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• LógaGéza

veterán

Sziasztok!
    Van egy Gen8 gépem, egyik ismerősömnél OMV alatt működött pár éve egy pendriveról, ám most ideje lett egy kis frissítésnek. Gondoltam rakok bele SSD-t, meg frissítem a dolgokat.
    Mikor bejelentkeztem az iLO-ba, már érdekes volt, hogy Degraded statust adott vissza, a következő hibával: Controller firmware revision 2.10.00 Partition Table Read Error: Could not partition embedded media device
    Neten utánaolvastam, frissítettem az iLO-t 2.75-re, próbáltam a formázást, áramtalanítást, mindent amit olvastam, de a probléma nem tünt el.
    Gondoltam akkor átlépem a dolgot, úgyse sűrűn nézegetjük, ám ez felvetett egy nagyobb problémát. Ugye beleépítettem az ODD helyére egy SSD-t, próbáltam a leírások alapján a RAIDet beállítani rá, viszont az elején elakadtam - az F10-re nem jön be az Intelligent Provisioning. Megnéztem iLO-ban, a System Information - Firmware alatt az Intelligent Provisioning mellett N/A van. Letöltöttem a Rescue Disket hozzá, és megpróbáltam frissíteni, ám az elakad NVRAM Format Error-ral. Gondolom a kettő hiba összefüggésben lehet egymással.
    Olvasva a topikban láttam, hogy valakinek ment AHCI-vel is, de nekem valahogy nincs SATA Controller #2, csak #1.
    Milyen megoldás lehet, hogy mégis tudjam az OMV-t SSD-n használni, így, hogy RAIDet nem tudok létrehozni? Gondoltam, hogy benne hagyom a pendriveot, arra rakom a GRUB-ot, és a rendszert az SSD-re, de sajna ennyire nem vagyok benne már egy ideje, hogy ezt tudjam hogy lehet megcsinálni...

Új hozzászólás Aktív témák