Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozso067
tag
válasz
Mikeee89
üzenetére
Off topic, azonban megkérdezem, ha már válaszoltál.
Ha veszek egy saját gépet a páromnak az iskolai helyett, mindegy, hogy milyen WIN10 van rajta? (Home, Pro, Enterprise...).
A rendszergazdával felvettem a kapcsolatot és azt mondta, hogy mindegy, mert pl. ha egy WIN10 Home op. rendszeres gépet veszek, az iskolai licenszelt verziószámmal frissíthető pl. Enterprise-ra; jelenleg ez van az iskolai gépen (csoportházirend, stb.-k miatt).
Próbáltam utána nézni, de a találatok nem voltak egyértelműek. Egy táblázatos formában (spanyol nyelvű) sikerült ilyen összehasonlítást találnom (magyar/angol nyelvűben csak az egyes verziók közötti különbségeket hasonlítja össze).
Ebben a táblázatban az szerepelt, hogy pl. a Home nem frissíthető Enterprise-ra.
Szerinted? -
bozso067
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nagyon elkötelezett és lelkiismeretes a drágám; nem is gondolkodik ilyesmiben

-
bozso067
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Igen; ez lenne a dolga. De nem csinálja (mondjuk hozzátartozik, hogy az idei évre még nincs aláírt szerződése az iskolával (külsős), ezért csak tessék-lássék áll a munkához).
A párom viszont napi szinte használja (használná) a gépet, ezért is döntöttük úgy, hogy beszerzünk saját költsége egy notit.
De kértem, hogy adjanak a csereként felajánlott használt gép(ek)re egy rendszergazdai hozzáférést és intézem én a többit. Nem tették. -
bozso067
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Az ment tönkre (ProBook 440 G4); igaz már 5 éves. A párom (tanár) munkáltatójáé a gép; ő csak használatra kapta; munkaeszköze. De ez esetben a munkáltató nem tesz semmit; még ahhoz is írásos engedélyt kellene kérni, hogy megjavíttassuk, elvigyük egy HP szervizbe. Adtak helyette ideiglenesen egy másik 440-est; megpróbáltam újrahúzni rajta a WIN10-et, mielőtt bármit visszamásolunk, de az is hibára futott. Az iskolai rendszerga(rá)zda pedig nem tesz semmit. Kapott egy harmadik gépet (8 éves noti
), hogy azzal dolgozzon; de az sem tökéletes.
Ezért döntöttük úgy, hogy veszünk egy privát gépet, amit a munkájára használ (már van egy saját, privát projektora is, mert az iskolai 3 db projektor (40 osztályra) vagy használatban van éppen, amikor valakinek kellene, vagy 1000 éves, ami kis kívánnivalót hagy maga után, de ez már egy másik történet)
Csak az a baj, hogy nem találni ilyet újban ezzel a kívánt specifikációban, vagy igen, de az már 400k felett van; ennyit nem tudunk rákölteni.
Vagy alább kell adni az igényeket a specifikáció terén... -
bozso067
tag
Sziasztok!
Páromnak behalni látszik a notekbookja, ezért egy új HP noti vásárlásán gondolkodunk.
Az igény:
14"
Intel i7 proci
SSD 500 gb
8 GB DDR4 (bővíthető; jelenleg elég a 8 GB)
Win10 Pro (előtelepített)
Magyar billentyűzet (numerikus nélkül)Találtam ennek a specifikációnak megfelelőt:
HP 340s G7 Core i7 1065G7 1.3GHz/8GB RAM/512GB SSD PCIe/HP WiFi/BT/Intel UHD Graphics/14 FHD AG/Win 10 Pro 64-bit,
de ez egy renew gép bruttó 310k-ért.
Szerintetek megéri?
Mert pl. 11.gen i7 procis új gép (430 G8) ugyanilyen spec-cel már elérhető 380k-ért, igaz, az csak 13,3"-os.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad E50-70: i5-5G I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest