Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
norot
csendes tag
Nézegetek egy HP laptopot, de azt írják, hogy Displayport van benne. Utánanéztem, ez elvileg kompatibilis a HDMI-vel, találtam hozzá átalakítót is, de van valakinek saját tapasztalata ezzel? 1080p tévéhez szeretném kötni, megoldható ez egyszerűen?
-
norot
csendes tag
Megjött a 8440p-m Most is arról írok. Első körben nagyon tetszett, aztán kevésbé, most megint tetszik Ugyanis azzal kezdtem, hogy újraraktam a Win7-et (32 bites volt, de 4 GB-ra akarom bővíteni). Hát ott nagyon szenvedett szegény, de miután szép sorban felraktam mind a 21 drivert, megjavult minden hibája.
Rákerestem, valaki már kérdezte, hogy az SSM szoftverrel fel lehet-e egyből pakolni az összes drivert, nos nem, az másra való, én sem olvastam el rendesen.
Hirtelen nem is tudnék hibát találni a gépben, talán csak annyi, hogy Displayport helyett lehetne benne HDMI (de elvileg ugye van átalakító, majd tesztelem és beszámolok róla). Meg a másik, hogy most, teljes csöndben simán hallatszik a ventillátor. Lehet, hogy csak beállítás kérdése, de nekem úgy tűnik, hogy mintha a vga venti folyamatosan működne, a processzoré meg csak ha kell. Everestben ír egy olyat, hogy GPU ventillátor 100%, de mást ventit nem jelez ki. Majd még utánanézek.
Rendesen működik a kettős képernyő az eltérő felbontások ellenére is, szépen lehet húzogatni egyik monitorról a másikra az ablakokat. Bár ez lehet, hogy csak nekem újdonság -
norot
csendes tag
válasz Zalaymate #13915 üzenetére
Nekem pont úgy van, csak egyszer kér ujjlenyomatot. Szerintem a HP Protecttools Administrative Console-ban nézz körül. Bal oldalt Security - > authentication, szerintem ott van kiválasztva a policynál hogy require all credentials. Állítsd át hogy require one of legyen. Így az ujjlenyomat/jelszó (nekem itt van még smartcard is) közül elég csak az egyiket megadnod.
A Windows előtt meg ugyanott a security -> features menüben megadott pre-boot security engedélyezése miatt kér jelszót.
De csak tippelek, 2 napja van HP gépen, sőt egyáltalán laptopom isMás: a 8440p-m touchpadjának sz*rakodik a bal gombja Ha kicsit nyomom le, akkor átbillen a nyomásponton, viszont nem mindig érzékeli a kattintást. Kicsit erősebben kell nyomni. A többi gomb jó.
Na most vettem észre, mindez csak akkor van, a gomb jobb oldalát nyomom. A bal oldalán teljesen jónak tűnik. Mintha két érzékelő lenne benne, és az egyik elromlott volna :S Annyira mondjuk nem zavar, mert vagy külső egérrel használom, vagy inkább a touchpadot érintve kattintok, de akkor is :S Emiatt foglalkoznának velem gariban szerintetek? Bár lehet, hogy nem éri meg a várakozást, mire elkészül. -
norot
csendes tag
válasz Magnum_ #14049 üzenetére
Természetesen elhiszem neked! Csak ha nézegetek dokkolókat, akkor jó lenne tudni, hogy ha ugyan nincs a felsorolásban benne a 8440p, de az X típus igen, akkor jó lesz ahhoz is.
X = 6930p eddigMost amúgy eszembe jutott egy kicsit idegesítő dolog: ha használom a gyorsgombokat pl. a hangerő növelésére, akkor feljön egy kis ablak, hogy éppen mit csináltam, mennyi a hangerő stb. Na most ez több másodperces késleltetéssel jön elő elő, igaz utána egy darabig gyorsan reagál. Ha meg többmindent nyomok egymás után, akkor amikor észbe kap kb 5 mp múlva, akkor meg kapkodva mutogatja a dolgokat.
De lehet, hogy csak a 2 Gb memória a kevés, és kirakja swapbe ezt a kis progit ami ezt figyeli. -
-
norot
csendes tag
válasz BKazar #14244 üzenetére
3. Az, hogy 512 MB memória van a videókártyán, nem jelent semmit. Ettől lehet a legrosszabb és a legjobb is.
4. Biztos vagyok benne, hogy viszi a full hd-t a VGA kimenet. Viszont tudni kellene, hogy pontosan melyik gépet nézted ki, hogy megmondjuk viszi-e a HD filmeket. De valószínűleg igen.
5. Én ugyan 8440p-t használok, de egyáltalán nincs gond a külső monitorral, nekem nagyon bejött. Lehet huzigálni az ablakokat, minden jól megy, pedig ugye nem is azonos a felbontásuk. -
-
norot
csendes tag
Ma fölraktam a 258.96-os nVidia drivert a 8440p-mre, a gyári oldalon lévő "legfrissebb" 198.05 helyett. Már ne essen ebbe a hibába! Ha lecsuktam a fedelet (úgy van beállítva, hogy ne csináljon semmit, csak a képernyőt kapcsolja ki), akkor ha kinyitottam, fekete képernyő fogadott egészen a ctrl-alt-del-ig, utána visszajön a kép. Ezen kívül hibernáltam, majd mielőtt kikapcsolt volna, lecsuktam a fedelet, ez kékhalált okozott... Be- és kikapcsolásnál hosszú perceket homokórázott (de tényleg, kb. 6--8 perc volt mire kikapcsolt). Nem tudom ez mind emiatt volt-e, de igen hamar visszaraktam az eredeti drivert.
-
norot
csendes tag
válasz danihorvath #14369 üzenetére
Elsődleges (primary) partícióból csak 4 lehet a vinyón. Csinálj exteded partíciót!
Szerk: vagyis az egyik primaryből csinálj extended-et, aztán tudsz ezzel dolgozni. Logikailag lesz 3 primary meg egy extended, amin belül már bármennyi alpartíciód lehet.[ Szerkesztve ]
-
norot
csendes tag
Épp ilyenről írok, eddig semmi különösebb gondom nem volt. A HP oldalán lévő drivereket raktam föl (vga-hoz is onnan). Azt hiszem egyszer csinált olyat, hogy sleep után nem éledt föl az ujjlenyomat olvasó, meg talán egyszer makacsolta meg magát a wifi, és nem látott egy hálózatot sem. Restart megoldotta, de mostanában meg hetek óta semmi gond vele. Csak ajánlani tudom. (a 14" meg nekem nagyon bejött a 15" helyett.)
-
norot
csendes tag
válasz vietnam #14563 üzenetére
Valószínűleg a routered nem ismeri az újabb, gyorsabb wifi szabványokat (802.11g illetve 802.11n). Vagy ismeri, de van olyan másik kliens, ami nem, és emiatt nem tudja kihasználni a névleges sebességet a modernebb kliens sem.
"When both 802.11b and 802.11g clients are connected to an 802.11g router, the performance of the 802.11g clients can suffer. In the worst case, all 802.11g clients will slow down to have the same network speed as the 802.11b clients. More typically the 802.11g clients experience some degradation in performance, but they still perform noticeably faster than their 802.11b counterparts."
-
norot
csendes tag
válasz Misi1979 #15101 üzenetére
Mai cikk, ott van minden, ami kellhet: A nagy ssd-teszt
-
norot
csendes tag
válasz spyduck #15921 üzenetére
Bios-t frissítetted már?
A bios a legrissebb. Most is 55 fok, pedig csak msn, net, zene ilyenek mennek. Megpróbálom kifújni a ventriket, hátha, bár még csak fél éves.
Mod: ja a vga meg érdekes, mert ha a hwinfo-val leállítom a hűtőt, akkor is hallom, hoyg valami megy (chipset?)
[ Szerkesztve ]
-
norot
csendes tag
válasz spyduck #15963 üzenetére
"Memtest86-el ellenőrizd le a ramokat."
Ramok rendben, mikor 4 gigára bővítettem, órákig futott a memtest hiba nélkül.
A win reinstall is abszurdnak tűnik, nem látom mi javulna meg ezzel. De lehet nemsokára veszek ssd-t, akkor úgyis újrarakom, meglátjuk.
A szervízbe meg csak emiatt nem vinném, amúgy semmi baja.
(GPU is 65 fokos, pedig csak a win megy.)
Maga a burkolat kifejezetten hideg mindenhol, még langyosnak is alig mondanám. -
norot
csendes tag
válasz BluEyes #16023 üzenetére
milyen folyamatok mennyire terhelik a milyen sebességen futó processzort, ami ilyenkor hány voltot kap?
A processek 0%-ot esznek, néha a chrome és a foobar2000 beugrik 2%-al.
A magok 5-8%-on vannak, a HT-s virtuális magok 0-3%-on. Néha felugrik 10-12.
Az energiaazdálkodás (meg a turbo boost) működik, visszaveszi a szorzót 9x-re, és néha felugrik 22x-ra, ha terhelés van.
A CPU-Z (meg más se) nem ír feszültséget.
Ami fut: total commander, chrome, foobar2000, hwinfo32, cpu-z.
CPU 58 fok, gpu 67. Kezdem tényleg elhinni, hogy valami nem stimmel. Amire rájöttem, hogy ha lekapcsolom a külső monitort (kettő helyett csak egyet kell meghajtania), akkor 5-6 fokkal hűvösebb lesz. -
norot
csendes tag
válasz adnoctum18 #16858 üzenetére
Valahogy be lehet állítani, hogy a recovery partíciókat ne mutassa a Win7 a rendes rendszerpartíció mellett, a sajátgépben?
Jobbgomb a sajátgépen -> lemezkezelés -> partíción jobbgomb -> meghajtó betűjelének módosítása -> eltávolítás
(A magyar elnevezések nem biztos, hogy pontosak, én angolt használok.) -
norot
csendes tag
válasz Mr.Skyline #16962 üzenetére
lekapcsol a gép ha nincsen töltőre kötve kb akkor mikor eléri a 24-25%-os töltöttségi szintet
Ilyet tipikusan akkor csinál, ha meghalt egy vagy több cella az akksiban. Vegyél új akksit (vagy vidd vissza, ha még garanciás).
-
norot
csendes tag
Akit érdekel: egy ideje nincs netem otthon (és nem is lesz egy darabig), ezért egy Mekiből szoktam netezni. A gép egy 8440p, 3100m videókártyával és 4 giga rammal, és eléggé jók a tapasztalataim. Most pontosan 2 órája megy, és 25% akku van hátra, minimális fényerővel és wifivel használom. Nekem ez teljesen megfelel, főleg úgy, hogy még mikor új volt, úgy emélkszem nem is bírt ennyit. Lehet, hogy kellett neki pár ciklus. A gép 2010. augusztusi.
Ja és továbbra is meleg: 50-53 fokos most is a cpu (a burkolat viszont kifejezetten hideg). Viszont csak ezért nem akarom bevinni, hogy aztán hetekig üljenek rajta. -
norot
csendes tag
8440p-hez szeretnék SSD-t úgy, hogy mellette a HDD a DVD helyett legyen. Milyen caddyt ajánlotok ehhez? Nemrég volt szó erről (itt nincs felsorolva a 8440p, de azt írtátok kompatibilis), ezen kívül esetleg érdemes máshol is megnézni?
Valamint ezzel így működni fog a hotswap?[ Szerkesztve ]
-
norot
csendes tag
Dokkolót keresek a 8440p-mhez, de nem nagyon találok. A PA286A az jó ehhez a géphez? Nincs benne a listában, de pl. az EN488AA-éban sincs benne, pedig arról azt olvastam itt a fórumban, hogy működik vele. Más típust meg nem találtam eladót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
- Lenovo Thinkpad P52 üzleti profi laptop, szép állapotban, I7 8850h erős processzor, 512g
- Újszerű ASUS TUF A15, Ryzen 7, RTX 2060, 1TB SSD, 32 GB RAM, 144 Hz FHD minden gyári tartozékkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest