Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dewil666

őstag

válasz tomaxe #37500 üzenetére

Szia!

Na megvettem tegnap este a Hp 630-ast.
    Megnéztem a diagnosztikát de csak hdd hiba volt benne semmi más.
    Viszont csináltam egy prime95 tesztet és nem kellet 40-45 másodperc és 80 fokon volt a proci (alapjáraton 42-46fok között mozgott).
    Azt mondta az eladó hogy nyáron volt kitakarítva. Mondom majd szétkapom és megnézem én mi is van itt. Ugye látszott hogy nemrég volt pasztázva valami nagyon ezüst pasztával és a vga-n meg egy hűtő párna volt ami eléggé el volt öregedve :F
    Na de ha már itt járok a ventit csak leveszem mert ugye ez nem olyan hogy külön van a hűtőbordától. Mikor levettem a hűtőborda fele vastagon el volt tömődve.
    procira felkentem az MX4 pasztát kicseréltem új hőátadó párnára a régit és összeraktam. Új Windowson na mondom csinálok már egy élményindexet. A vga azonnal rohamosan emelte a hőfokot több mint 90fokig :Y azonnal leállítottam az élményindexet. Laptop ismét szétszed. Minden jól volt összerakva. Viszont nekem gyanús hogy a vga chipre hővezető párna kell?! Ezért volt itthon vékony rézlapom 1.5x1.5cm-es darab ennek mindkét oldalát pasztáztam (vékony áram szigetelő anyagból csináltam egy olyan kockát amit a vga chipre rá tettem persze a közepe ki van vágva hogy a kis hézagoló réz a maggal érintkezzen).
    Összeraktam a gépet. Élményindex alatt a vga most 49 fok a proci prime95 teszt alatt sem kúszik 67fok felé (alapjáraton 25-30 fok között ingadozik).

Bocsi az offért de hátha hasznos lesz valakinek valamikor ez a kis beszámoló.

• dewil666

őstag

válasz tomaxe #37500 üzenetére

Szia!

"és nézd meg a bios logokat. Ha tele van termal shutdown bejegyzésekkel"
    Ezt elmagyaráznád hogy mi is? És ezt hogyan kell?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés