Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tenken

őstag

válasz AxBattler #32508 üzenetére

Dehogynem. Sok változtatást nem csináltak ennél a generáció váltásnál. Elképzelhető, hogy több olyan visszajelzés érkezett, aki hangosnak tartotta az előzőt, a mérnökök pedig úgy ítélték meg, hogy nem jár számottevően megnövekedett meghibásodási esettel, ha egy kicsit rontanak a hatásfokon a csendesség érdekében és egy másfajta halkabb hűtővel szerelik a következőt...

Példának tudom mondani az előző gépem egy E6420-ast. Azt gyárilag szerelték i3-tól i7-ig. A csúcsnak persze komolyabb 2 csöves hűtője is volt, de nem csak az volt a különbség. Maga a venti sem volt egyforma. A jobbiknak egy hosszabb lamellás darabja volt ami kicsit hangosabb, de nagyobb légszállítással bírt. Az egycsöves i5 és alatti konfigokba meg egy rövid lamellásat tettek ami halkabb volt. Kis módosítással lehetett használni a kétcsövest is csak igp-s modellen. (Még mindig megvan amit erre alakítottam ki...)
    A ventik meg teljesen egyformán voltak rögzíthetők. Most 2560p-m van, de ahogy nézegettem képeken sokat nem változtattak rajta a 70p-hez sem. Kicsit más a bordázata a proci felett a hűtőnek meg más a típusfelirat...

Nagyon akarnám egy alaplapcserével akár 70p-t is lehetne varázsolni belőle egy IB mellett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés