Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Siriusb

veterán

válasz kutga #25849 üzenetére

Épp ez az előnye és egyben - amint azt te is mondod - a hátránya is.
    Amennyiben egységes lenne a felület, ugyanott tartanánk, mint a MS. Gondolj bele, ha csak szürke panelházak lennének és mindenkinek abban kellene lakni. Brrrrrr. Vagy minden hölgy ugyanolyan lenne és nem találnál hozzád illőt, csak egy típust kaphatnál.
    Pl. nem tetszik a KDE, a régi Gnome-t szerettem, de a gnome-shell-től elmenekültem. Most tökéletesen elégedett vagyok az openboxszal. Nem kell a csili-vili effekt, pedig eleinte én is használtam a compizt és jót mulattam a MS-on (Vista), mennyire büszke arra, hogy az ablakokat térben picit elforgatja és tudsz köztük váltani, s ez szánalmas volt a compiz mellett.
    Otthagytam az Ubuntut is pár éve, mert nem olyan irányba haladt a fejlesztés, amerre én mentem volna. Kerestem más disztrót és elégedett vagyok vele.

És itt a lényeg, volt választási lehetőségem!

MS-nél ilyen nincs. Vehetsz egy erősen túlárazott rendszert (szerintem az OS X árak a reálisak), ami azt sem tudod mit csinál a háttérben, de abban biztos lehetsz, hogy van benne hátsó kapu és az MS bármihez hozzáférhet. Ugyanúgy vannak hülye hibák, mint a linuxnál, amit csak szakértelemmel tudsz megoldani. Milyen gáz az is, hogy egy ekkora cég sok éven keresztül nem volt képes normális böngészőt készíteni, az IE9 az első, aminél nem kell összevissza hekkelni egy weboldalt, hogy normálisan nézzen ki, hanem mint bármelyik más normális modern böngésző megfelelően jeleníti meg a tartalmat.

Persze ha a 100 féle disztró mind egy irányba mozogna, sokkal nagyobb lehetne a fejlődés, de nem hiszem, hogy ez jót tenne hosszú távon.

Új hozzászólás Aktív témák