Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolthee
senior tag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Drughi #27223 üzenetére
Sose volt HP-s garis tapasztalatom, nem tudom lehet ha más helyre viszem máshogy viselkednek. A gyerek csak annyit csinált mielőtt bármit is mondtam volna, hogy körbenézte nem e volt szétszedve, miután látta nem csak utána kérte a számlát, meg a garanciapapírt. Plusz semmire se kérdezett vissza, pl a kopást is úgymond magától írta fel, nem is kellett mondani hogy ezt is csinálják már meg. Mert előtte kérdeztem itt ph-n azt mondták nem valószínű azt is kicserélik. Bár a számlán majdnem 400 ezer áll szóval biztos beszóltam volna ha vergődik...
-
zsolthee
senior tag
válasz Drughi #27223 üzenetére
Elitebook vagy sem, a hiba az hiba (a HDD és a töltő esete a példában). Viszont a kopás már egy kényesebb dolog. Attól függ elismeri-e a gyártó vagy sem. Lenovoék biztosan nem nyelnének le egy ilyet.
(#27224) B-L-A-C-K
Ha megnézik a gépet akkor általában a sérüléseket figyelik. Ha szakszerűen Te magad szétszeded és összerakod akkor nem fog kötekedni, hogy "Héj, kopott a csavar feje".
Lehet, hogy mondjuk már korábban szervizelték a gépet és attól is lehet kopott Ezt ő nem tudhatja és nem is foglalkozik vele.(#27225) wwhy Gyakorlatilag is. Nem nagyon láttam még HP gépeknél "Warranty void if removed" matricát sehol. Szóval lehet piszkálni, de persze csak ésszel és kellő hozzáértéssel.
(#27230) Pocok256
[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
válasz Drughi #27234 üzenetére
Sokaknál kiveri a biztosítékot - és természetesen joggal - ha heteket kell várni az alkatrészre. De erről legkevésbé a szerviz tehet. Ő a gyártótól kapja az alkatrészt és csak annyit és azt amire szüksége van. Gyári számhoz feladva megy a rendelés. Ha megjön az alkatrész akkor tudják beszerezni. Sarki közértben vásárolt HDD-t (hogy a példánál maradjunk) nem rakhat a gépbe. Ezért komolyan megütheti a bokáját.
Abban teljesen egyetértek Veled, hogy a szervizen sok múlik. Okolni a késedelmes javítás miatt nem lehet őket. Fogyasztóvédelemmel lehet őket fenyegetni, de nem sokat ér el vele. Viszont valóban, ha a kiszolgálást színvonalas, sokat javíthat a termék megítélésén.
Csak zárójelben jegyezném meg, hogy a FSC (Fujitsu Siemens Computer) - az esetek 90-90%ában - például bejelentést követő nap reggeléra már az alkatrész a küszöb elé tette a szerviznek. Ugyan annak, ahova a HP csak 2-4 héten belül tudott szállítani. (mióta Fujitsu lett, nem tudom hogy megy).
A hibát bele kell kalkulálni egy gép vásárlásába. Ha mindez a garancia időn túl történik nem sokkal, akkor nagyon kellemetlen lehet (bedöglik az alaplap). Ezt azért mondom, mert sok ilyennel találkoztam és azért, mert erre megint az FSC a legjobb pozitív példa számomra: lehet szépen is intézni az ügyeket. Az ügyfél elpanaszolta a magyarországi képviseletnél egy levélben, hogy szeretett Amilo notebookja tönkre ment, pedig nagyon szerette és vigyázott rá...stb. Szeretné még évekig használni, mert nagyon meg van vele elégedve, de nem tudja a szerviz által kiajánlott összeget megfizetni az alaplap cserére. Mindezt szép sorok közé csomagolva elmondta, mire a képviselet megkérte a szervizt, hogy a javítsák meg az ügyfél gépét, az alkatrészt pedig számolják el garanciában(!). Csak a munkadíjat kellett kicsengetni, ami a 80-100eFt-os alaplapnak csak a töredéke volt.
Korrekt a fogyasztó, korrekt a gyártó. Van ilyen is, mert mindig kettőn áll a vásár. Bocsánat a hosszú OFF-ért.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
Thusor
őstag
válasz Drughi #27453 üzenetére
Nem filerendszer hibát kellett volna keresned..persze hogy jónak ítélte. A szektorhiba keresést végezd el. Egyébként meg gyors adatmentést azonnal kezdj meg, az a winchester előbb vagy utóbb használhatatlanná fog válni, legalábbis a HD Sentinel adatokból ítélve.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
válasz Drughi #27455 üzenetére
Ez nem az. Amikor elvégezted a Hibák keresését, akkor be kellett volna pipálnod azt is, hogy hibásszektorok keresése és kísérlet javításukra...azzal keres szektorhibákat is.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Taktoj
aktív tag
válasz Drughi #27453 üzenetére
Bár az okát nem tudom, s ha javítani sem lehet, sem kell feltétlen megijedni. Kb 1 éve vettem én is terrás vinyót hasonló paraméterekkel persze olcsón, azóta is vígan tárolom rajta a filmeket. Lényeg hogy sok formázást s töredezett mentesítést ne hajts rajta végre. Ezek a dolgok tovább ronthatják az állapotát. Illetve keresd meg vele a rossz szektorokat, s aszerint particionáld szét a vinyót. Persze ha fontosabb dolgok vannak rajta előtte mentsd őket.
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
sagit
veterán
válasz Drughi #28139 üzenetére
azért mert kikapcsolásnál az egész ramdisk tartalmát elmenti egy képfájlba, bekapcsolásnál meg visszaolvassa
ha ez mondjuk 4 gb tele programokkal akkor azért megdobja a boot időt
de ha mondjuk csak 512 MB a böngészővel és pár fontos appal akkor más a helyzetén is szinte mindig altatom az enyém, nagy akkuval alig veszem észre a merülést
de más lehet kikapcsolgatja, passz
mérlegelni kell
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Asus X556 Notebook Full HD kijelző keret+billentyű +keret Alsó felső Burkolat +Hangszorók
- Ritkaság! Hp Elitebook 2170P I5 3427U HD graphics 4000 ...stb
- Lenovo Legion y520 / Nvidia Geforce GTX 1050ti / 7th gen I7 proci / 12 GB RAM
- Acer Aspire 1 , DDR4 , SSD , Makulátlan , 2027-ig Garanciás !
- GYŰJTŐKNEK! Lenovo Thinkpad W701 i7 820QM/8GB RAM/FX2800M
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest