Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv Mindenkinek!
Jelenleg támpontot keresek. És remélem jó helyen érdeklődök.
Ezek a szempontok:
- Tanulóvezető autó
- Stabilitás / műszakilag /
- Közepes költségek gond esetén
- Faék egyszerűség,
- közepes fogyasztás
- klímaÉn a Honda Jazz-hez jutottam, mert elegem lett más modern dízelmotorok okozta szopásból...
Kinézett ársáv 550-750 ezerig, nem több.
Ebbe ez a generáció fér bele: Az első generáció 2001(-2002) - 2008
Motorikusan inkább az 1,4-es i-DSI a kiszemelt az is inkább 1,3-as.
Mik javaslatok, mire figyeljek?
Típushibák, magyar vagy kinti kínálatot is nézegethetem?Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
Halló Mindenkinek, fentebb már kérdeztem, de msot ismét
Hátha vki tud válaszolni.
Szóval Honda Jazz 2002 1.4 ezt néztem ki, gyanúsan olcsó volt, azt mondják kihagy az egyik henger néha / ez tán hátsó trafósor hiba lehet / annál a hengernél..
Valaki jártas a témában van-e.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
Kérdezek megint.
Honda Jazz 2002-es.
Héten megyek megnézni párat, mit nézzek konkrétan ,van-e javaslat? Mire kell odafigyelni.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Na délután megyek egy Jazz-t megnézni.
Szerelő jön velem, nagy baj nem lehet
-
Graphics
Jómunkásember
válasz JoolsNOS #38445 üzenetére
Nos, elmentem, megnéztem, kipróbáltuk.
Qru-nak már pár dolgot leírtam privátban, igazából nem SOS volt az autóvétel, / de egyéb okok miatt nem tudtam másra figyelni, csak az autóvételre, mert ez majd egy munkaeszköz lesz / és nekem ápr 8-án egy jelentős vizsgám lesz. Most kicsit meg is nyugodtam.
2002/8-as az autó, 2 évig volt németben, a bal oldala javítva volt, de korrekt minőségben. Rozsda nincs, nyúlványok épek. Esztétikai hibák vannak, de mivel ez tanulóautó lesz, így nem volt szempont a patika külső állapot / kivéve a rozsdát persze
Motor szépen jár, nyelestengely csapágynak nincs hangja.
Szíjfeszítő kis görgőnek van egy pici hangja,
Futóműnek kell majd egy állítás, át lesz nézve az egészSikerült a tulajjal is beszélni, amióta nála volt mindent rendberakatott, ezekről majd küld számlát is, de abszolút korrekt volt / a nepper meg olyan amilyen, ő szavát osztom néggyel ilyenkor... de nem akart görcsösen eladni sem, sőt megvárt késő estig is.
Szerencsére még világossal értünk oda, körbenéztük/mértük az autót, kipróbáltuk, Belseje nagyon kulturált volt, semmi remegés, váltó határozottan kattant a helyére, kormányzás rendben, szervo nem kínlódott.
EGR szelep cserélve volt nemrég, nagyon dinamikus volt a kocsi. Ablakemelők rendben, balos határozottan, jobbos majd kéri a felújítást.
NEm tudok rá rosszat mondani, nekem ez végtelen megváltás a retardált francia 1,5 dci után...
Ja, ami kimaradt, az ár. Nos piaci ár alatt tudtam megvenni még így is, Szerelőm szerint egyértelműen műszakilag nem volt fogás az autón, a külső meg olyan, hogy nekem ez nem volt szempont.
Piros lett volna még a másik, de ott már nem is próbálkoztam.
így végül 780 ezredést vettem egy Honda Jazz 1,4 LS-t / sajna a hirdetésben elírták ,de nekem eggyel kevesebb műszaki gondom, hogy a hátsó ablakok manuálisak
Szóval részemről telitalálat, legrosszabb esetben sem tudok rajta bukni, most jöhet a kötelező oktatói felkészítés, / pedálok, tükrök és vizsga /
[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz tboy93 #38452 üzenetére
Jaa, azt mondta emezt a nepper, hogy nézzem meg ha akarom, de nem véleményezi
Nem akartam nézelődni, itt most megláttam és megkedveltem
@Qru: Még szétnézek, egy A osztályos Merci szett van itthon valahonnan, meg a Thalia-ból is ki fog kerülni egy megoldás, az lehet belemehet. Majd érdeklődök ,mert az idő közepesen döntő, viszont az ár most kicsit érzékeny
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Tudom nem illik hirdetni, inkább vennék
Jazz első lökösbe való díszrácsot nem tud valaki / hamegmoderáltok se fogok találni hardveraprón
Az is elég, ha hol.. Tegnap nem vettem észre, és nincs benne
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz honda23 #38498 üzenetére
Semmi rozsda, karcok vannak, meg fújni kéne a lökhárítókat, de nekem pont nem célom a fullos állapot , szóval tökéletes.
A belseje patika, az tényleg átlagon felüli. Holnap még kiporszívózom, meg takarítógéppel picit átmegyek rajta, mert ma nagy örömömben egy fél üveg Nestea landotl a nadrágomon, persze az ülésre is ment, szóval 2-in-1.
Motor csendes, jövőhéten megy átvizsgálásra, most még pár Szent Istvánt hajlandó vagyok áldozni rá. Utána meg csak az éves vizitekre akarok járni vele ,meg olajcserékre.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz tboy93 #38522 üzenetére
Ebbol indultam ki:
Jelenség: Kézi váltó esetén a nyelestengely csapágynak lehet hangja (megállapítása: Ha alapjáraton ha kuplungolunk, és megszűnik egy kerregő hang, akkor nagy eséllyel fennáll a hiba), automata váltósnál viszont az indító kuplung lehet hibás.
Megoldás: Honda tud a hibákról, ezért mindkettőre kiterjesztett garanciát vállal a Honda!!!![ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Honda Jazz 2002, 1,4 LS
Ejh ,beleléptem a szarba..?
Basszameg...
Hiába voltam óvatos, ebbe a témába nem futottam bele...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Hát látod én se, épp a kiterjesztett garanciára kerestem a nyelestengely miatt ,erre belefutottam ebbe..
F.szom a kapkodásba bele.... Tényleg nem volt említve. javít a helyzeten, hogy év végi, már javított hengerfejes, tehát kevésbé érintett a problémában.
Irtam egy szerviznek, mert elvileg légzsák ügyben érintett vagyok, de ez akkora balfaszság a részemről.
Vmi témaösszefoglalóba mehetne, vagy valahova, mert tényleg sehol a neten nincs infó
Kotyogást nem hallok , síri csendben jár, nyelestengelynek van halvány hangja, de én ezt nem szúrtma ki egyből, szóval addig megy, ameddig, utána kuplungozáskor kap egy új váltót
Motor meg ha megtér... Hát csúnyán beszoptam :S Ilyen malőrt... Baccameg, most egyeztetek a szerelővel mi van ,de hát igazából mondhatnám, hogy kár aggódni.
40 ezerig ment németben, ha addig kiderült, akkor kiderült, ha nem hát így jártam...
Nagyon csalódott leszek, ha ez gondot fog okozni... Akkor aztán tényleg nem tudom mit kell majd vennem.
Sőt remélem ,hogy nem kidobott millió lesz...
[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz honda23 #38545 üzenetére
Koszi, alvazszam alapján néztem meg.
Beszéltem közbe egy Honda szakival is,aki szervizben dolgozott. Azt mondta nagyon ritka eset.
Szombaton viszem atnezetni, aztán pedig váltó felújítás és kuplung csere.
Én rá. Megnyugodtam. A keretben még így is bőven benne leszek.
Már csak a pedalsorra kell időpontot keresnem
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #38548 üzenetére
Persze az ideg bennem van, hogy mi van ha a kereskedő is megvezetett.blablabla..
Szóval mindenre kiterjedően nem lehet átnézni egy autót.. Ez biztos
Reggel azért meghallgattam, semmi ilyen hanghatás nincs, maximálisan csendes a motor.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Napfénysüti #38566 üzenetére
Én simán odamennek mint tudatlan vevő, majd eljátszanam a hülye vevőt... Aztán bemutatnam a km óra állást..
-
Graphics
Jómunkásember
válasz DeathAdder #38576 üzenetére
Jazz ilyen fura kategória szerintem.
Kívülről még nekem is szokni kell, hogy nem akkora helyre állok be vele, mint a 80-as Audival / ami sose lesz eladó, habár most megremegtem /
A Jazz nálam most nagyon betalált, olyan igazi családi mindenes, ha kiccsalád lesz az biztos, hogy páromnak ilyen autója lesz, ha igényli, de nekem mindenképp fog kelleni egy saját
Élmény vele rohangálni a városban, jön megy, kis helyre befér, még csak pár napja van nálam ,de remélem még további 200 ezer km-et fog szolgálni. Erre tényleg nem sajnálok egy fillért se, mert minden centi ki van hasnzálva a kocsiban, funkcionális, a motor remek, alsóközép tartományban nyomatékos, pörgetve megy, de azért nem egy Civic.
Nekem bejön.
Alacsony fenntartási költségek.
Ami kell neki, minőségi olaj, váltó ha nyűgös rá kell szánni a pénzt ,és rendbetenni / nyelestengely csapágy / , és figyelni kell az évjáratot, de tán tényleg egy se robbant még le / indexen azért van pár elrettentés, de nagyon ritka.Alkatrész van, kasztnielemek olcsók, 14"-es kerékre mgé a gumi se drága
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Én nem is keresem. Amire nekem kell tökéletes.
Most számoltam ki a fogyasztás , 5,7-re jött ki, autópályán és kis városi használatnál. Azt hiszem borítékolva , hogy 6-nál több ez nem lesz
Váltó és kuplung felújításra kerül, egy Honda szaki ránézett, megfülelte, azt mondta tényleg jó a motor.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz z123456789 #38636 üzenetére
/ 4x4 by Honda, ha jól rémlik,nem ez hülyeség volt tőlemIgen, váltóval kapcsolatos, áttételek mások.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz DeathAdder #38656 üzenetére
Szerintem előbb nézz szét bontva.
Én más autómba inkább bontva vettem, 1,5 éve, azóta is tökéletesen teszi a dolgát.
nincs köze a nyelezéshez, gondlom ez is olyan, hogy a fém-műanyag találkozásánál elengedte / ha tévednék sorry
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz JoolsNOS #38657 üzenetére
Kb nálam is ennyi jött ki. Tegnap volt 2db 30km-es 90km/h etap is, ott már lement 4,8-ig is. Szerintem 5,5 lesz kb a reális, nagy melegben esetleg 6,5
Most hívott a szerelő,két toronycsapagy cseres,meg lengokar vagy stab hátsó szilentek.
Más minden jó.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz DeathAdder #38669 üzenetére
Műanyag elfárad, nekem is megette az idő az Audin
-
Graphics
Jómunkásember
válasz DeathAdder #38739 üzenetére
Én viszem vissza, mert még nem cserélték benne.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz z123456789 #38798 üzenetére
Drakulálok
nagyon szép autó még mindig ismerős ilyet szeretne egyszer.
És nekem is a listámon van, nagyon megtetszett a Honda Jazz után az egész márka.
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó Hondások!
Adott egy Honda Jazz 2002-es évjárat / 1.4 /
Random előforduló jelenség,hogy a központi zár lezár. Ha jár a motor benne van a kulcs, akkor is.Van amikor nyitásnál / csak a bal1-re / egyből lekattan.
Valaki járt-e már így akár más típusnál / talán a hibafeltárásnál segít /
Kéne nekem tipp, szerelő, bármi, aki ért a témakörhöz , Bács-Kiskun, Csongrád megyékben, végszükségben pedig BP is szóba jöhet.
Ugyanitt keresnék nyelestengely-csapágy cserére és kuplungozáshoz szakembert ,aki látott is már ilyet / utóbbi meg van hozzá, többi alkatrészt , váltóolajat rábíznék a szakértőre /
Volt egy szerelő , de ő annyira eltolta a határidőt, hogy nem érek rá várni :/
Viszonylag szoros határidős a dolog , mert oktatóautónak készül a jármű.
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Duliee
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #40296 üzenetére
Megválaszolom magamnak a felét:
Elvittem egy helye autóelektronikáshoz, aki nem pöcsölt, levette az ajtópanelt, lehúzott egy csatlakozót, és azóta nem zár le a kocsi magától.
Hiba is megvan, zárszerkezet elfáradt. Erre az egy mondatra vártam Pesten heteket... Néha jobb körbenézni a környezetemben, mert úgy néz ki, ahova vittem volna az autót hát ott nincsenek képbe.
-
Graphics
Jómunkásember
Abszolút hihetetlen számomra, hogy ennyire nehéz találni egy rendes szerelőt a Honda Jazz-hez.
Felkerestem az index fórumot, írtam egy ottani mindenki által javasolt szerelőnek.
Ő meg nem vállalja, ha én viszem a kuplungszettet / már pedig ez itt van, megvettem, tehát ezt tudom beletenni .. /
Kihez forduljak még, aki szerel is?
Egy váltófelújítás kéne, csak hogy oktatásban ne essen szét a következő időszakban, meg egy kuplungszerkezet, ennyire sokat szeretnék?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz wierra #40479 üzenetére
Én ilyen első esetes ember vagyok.
1. ember elvállalta , fiatal, agilis, hondabuzi, mondom jó lesz... Csak hát időben sehol... És nem is igazán gondolom, hogy komoly.. Nem nevezem meg.
2. Sok üzenet a részemről, ő pedig semmi, továbbpattintott, nem igazán kell neki a munka, mert vagy belefásult a hülyeségekbe / én mondjuk céltudatosan tudom mit szeretnék, nem variálok az árral se, csinálja meg... Semmi...
3. Imit felhívom, jobbat nem tudok.
Sajnálatos dolog, hogy egyszerűen ezzel a váltó dologgal nem találok senkit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest