Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Aladdin
aktív tag
válasz
stangli
üzenetére
Ne hülyéskedj. Nekem is ilyenem volt 6 éven keresztül, szerintem ebben izzó cserélni nem probléma. Bárcsak ilyen könnyű lenne mindenben. Igen, típushiba, eszi az izzókat. Nálam is átlagban 2-3 hónap, jó esetben 4 hónap volt egy izzó. Aztán kapott az autó egy Ledes DRL-t így ki tudtam húzni 7-8 hónapra az élettartamot.

-
Integra
titán
válasz
stangli
üzenetére
ezt alaposan átkell nézni, mert a kormány kapásból nem 5gen kormány, inkább 6gen5d légzsákos kormánya. abban sem vagyok biztos, hogy 92-es esi-ben volt légzsák.. aztán ott a belehugyozós kipu is, azt is rúgnám le róla azonnal.. első rendszám nincs a helyén, látom van fehér hátlapú műszertuning is.. jaj.. van itt minden mint a búcsúban. fényezése fotókon normálisnak tűnik, de ez semmit sem jelent ilyen autónál
megkell nézni élőben, felemelni kipróbálni etc, mert sok mindent lelehet írni, fényezni, de élőben úgyis hamar kiderül az igazság. -
-
TommyGun
őstag
válasz
stangli
üzenetére
Igazából ezzel az a baj, hogy alapvetően a Japcsikhoz sajnos mindig drágább az alkatrész mint egy EU márkánál. Jó dolog hogy sokkal megbízhatóbb, amit én is tapasztaltam a bőrömön. 89-es Honda Prelude 12 évig volt a tulajdonomban és soha semmi komolyabb gond nem volt vele azonkívül hogy rohadt...de ezt is egy ideig szorgalmasan javítottam, de amikor már bontottat se kapsz az gáz. Nyilván itt nem az old timer közeli Hondákról van szó, pedig 80-90-es évekbeli Hondáknak van kultusza és ezeknek köszönheti a Honda a hírnevének jó részét, jókis Prelude Integra crx. Volt Vtech CRX-em is annak idején, bődületesen jó gép volt

Alkatrészt meg úgy kellett vadászni hozzá, és aranyárban mérték. Azt hogy egy 3-5 éves Hondánál ez hogy megy nem tudom mert nincs visz. új hondám de gyanítom az alkatrész ára magasabb mintha egy hasonló kategóriás opelhez nyúlnék hozzá. Aláírom jóval ritkábban romlik el de itt is lehetsz peches akkor meg szopacs. -
-
-
-
-
-
stangli
senior tag
válasz
stangli
üzenetére
msot ahogy nézem a hahu.t, az osztókörbe a logika ott van, hogy a 3ajtósban a 7gen facelift utániak 5 csavarosak... az 5ajtósoknak meg mindvégig 4csavarosak a hahun...
szerk: lehet, hogy 4küllősből nem is találok ilyet
csak a vékony küllőset... -
-
Viszlát
addikt
válasz
stangli
üzenetére
Azért a Postának ne higgy el mindent elsőre, megpróbálom röviden összefoglalni, hogy velem mit játszottak el.
Miután kiderült, hogy a Postánál van biztosítva az illető, nyomoztam kicsit és kiderült, hogy nincs irodájuk csak Budán, de bármelyik postán le lehet adni a kárbejelentőt. Be is mentem a helyi főpostára, ahol el akarták venni, mondván, hogy ők is csak felpostázzák a központba, helyben nem történik semmi. Kértem, hogy ha az eredetit akarják felküldeni, akkor legyenek szívesek készíteni nekem egy pöcsétes, aláírt fénymásolatot, vagy másoljanak maguknak egyet, hitelesítse valaki a központjuk számára és az eredeti marad nálam. Nem nagyon értették, hogy mi bajom van, úgyhogy elmagyaráztam nekik, hogy ezen a darab papíron kívül semmi nincs a kezemben amivel a káreseményt és részleteit igazolni tudom. De hát, hogy ilyet sose szoktak, meg eddig senkit sem zavart, vakarták a fejüket, a fiókvezető végül legyintve egyet irányomba (suttyóparaszt), odaszólt az egyik ügyintézőnek, hogy csináljátok meg neki (az eredetit küldték fel, én meg kaptam egy pecsétes, két tanú által aláírt fénymásolatot).
Nem tudom most mi a helyzet, de akkoriban még nem volt a Postának saját kárfelmérője, úgyhogy mondták, hogy várjak türelemmel, pár napon belül jelentkezik az ember akivel szerződésben vannak. Két hetet vártam, de semmi, próbáltam felhívni a megadott központi számot, de sosem vették fel. Újabb hét telt el, nem volt mit tenni, szabit vettem ki és felmentem a budai irodába (az egyetlen fellelhető címe volt a Posta biztosítónak), ami egy világvégén eldugott, átalakított családi ház egyik kis szobáját jelentette, ahol egy darab hölgyemény üldögélt és hagyta masszívan figyelmen kívül a telefoncsörgést. Közöltem ki vagyok és mit szeretnék, láthatólag nagyon idegesítette, hogy vettem a fáradságot és elmentem, elkérte a rendszámot, majd heves kattintgatás után kijelentette, hogy nincs a rendszerükben ezzel a rendszámmal káresemény. Bizonygattam neki, hogy de hát már három hete, hogy a postának átadtam, képtelenség, hogy ne érjen ide. Márpedig nincs, nem is volt. Kérdezem, hogy mit lehet tenni ilyenkor? Sajnos semmit, a kárbejelentő ha elveszett, akkor az nagyon sajnálatos, de ők anélkül nem tudnak mit tenni.
Na a nő arcát látni kellett volna, amikor elővettem a pecsétes, aláírt fénymásolatot, igen érdekes színeket produkált a feje.
Hebegett-habogott, hogy akkor beviszi újra, de mégiscsak kéne az eredeti, nem tudja, hogy ezt elfogadhatja-e. Javasoltam neki, hogy nyugodtan hívja fel a postát ahol feladtam, meg ellenőrizze le, hogy akik aláírták, tényleg ott dolgoznak-e. Meg is tette, majd nekiállt felvinni a rendszerbe újra. Azért még bepróbálkozott a végén, hogy a fénymásolatomat eltenné, de nagyon nem erőltette.Ezért mondom, hogy jól járj utána a dolgoknak, mielőtt bármit is elhiszel nekik, jóindulatot semmiképpen ne feltételezz részükről. Hozzáteszem, újabb két hétbe telt mire a kárfelmérő megnézte az autót, ami után egyből gyorsított kárrendezést ajánlottak fel, elfogadtam, aláírtuk, aztán csesztek küldeni a pénzt. Próbálkoztam mindenfélével, végül egy ügyvéd segítségével sikerült kb. fél év után megijeszteni őket annyira, hogy fizessenek, természetesen akkor már nem a gyorskárt...
-
stangli
senior tag
válasz
stangli
üzenetére
úgy létszik ha a felelősség nem az övéké, akkor csipkedik magukat, hisz most hívtak, hogy nem náluk van az emberünk biztosítása, annak ellenére, hogy arról nyilatkozott, hogy ott van...

nedudki: ne is mérgesíts, most hívhatom a mabiszt, majd elvileg a saját biztosítómnál kérhetek szívességi kárfelvételt oszt leverik emberünkön...
-
-
neduddki
nagyúr
-
Aladdin
aktív tag
válasz
stangli
üzenetére
Ezt így kategorikusan nem merném kijelenten, mert van olyan autó, ami a H4-et is eszi. De az tény és való, hogy katalógusadatokat megnézve, a H1élettartama a fele, kétharmada a H4-nek.
Ez azért van, mert a h1 egy kisebb búrában lévő, jobb hatásfokú, melegebben hőmérsékleten dolgozó izzó. A H4 izzószála "nyugisabb".
Ha megnézel egy 100/140-es H4-est, ott az élettartam már csak 50 óra! -
Aladdin
aktív tag
válasz
stangli
üzenetére
Az elődjét, a NB-t használtam. A 7.gen Civicben projektoros volt a lámpa, szerintem én végigpróbáltam minden H1-et. Mármint a "nevesek" közül.
Az Osram NB családnak van a legális 55W-os izzók közül a legnagyobb fényereje. Hátránya a rövid élettartam. A Civicben 3 hónapot bírt. A NB pluszon már javítottak, sikerült megnövelniük az élettartamot úgy, h maradt a fényerő. Egyértelműen erős, fehér fénye van, olyan 3200-3400 Kelvin körüli.
Aki érzékenyebb az árra, annak a White Hammer izzókat javaslom. Fényessége pariban van a NB-rel, de egy pár H1 kijön olyan 1600-1700-ból. Élettartama kb. ugyanaz. -
neduddki
nagyúr
válasz
stangli
üzenetére
HI!
elB! marktingesek es hujje emberek miatt miatt nincs ollsziszon, najtgajd:- ( meg jo hogy nekem van spajzolva
udv
neduddki
mod: marad a narva contrast+
-
neduddki
nagyúr
válasz
stangli
üzenetére
HI!
na latod ezert elnnek kivancsi a valos meretere:- ) ill. a csoben is elvan par liter, ill, a 5-6pisztoly kzott is van min 2-3liter /lehet 4 is/, de az orszagosmeresugyi hivatal 2 fonoke is az erzekenyseggel magyarazta a kulomseget, mert csalni a kut buheralasaval nem mernek, egyeb trukkoket alkalmaznak
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Tőzsde és gazdaság
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
koszi 
megkell nézni élőben, felemelni kipróbálni etc, mert sok mindent lelehet írni, fényezni, de élőben úgyis hamar kiderül az igazság.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)