Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Flashcash

Közösségépítő

válasz g@bo #2402 üzenetére

Egyébként most foglaltam ismerősöknek Londonba (2012 Január) retúr repülőjegyet, 5 napos tartózkodással, nekik is mondtam, hogy ne foglalkozzanak a gagyi fapadosokkal.
    Ráadásul ez még forintban is van. :)

Légitársaság: Malev Hungarian Airlines MA612
    Repülőgép: Boeing 737-600
    Indulás: 06:50 Budapest, Magyarország - Liszt Ferenc International, 2B. Terminál
    Érkezés: 08:20 London, Egyesült Királyság - Gatwick, N. Terminál

Utas(ok) Viteldíj(ak) Adó(k) Illeték(ek)
    Felnőtt x (25 800 + 28 900 + 1 500) = 56 200 HUF

Múltkor kollégám az Easyjetre London felé 11 órát várt reggel 6-tól, hogy egyáltalán elinduljon a gép.

• Flashcash

Közösségépítő

A nemzetközi tranzakciók így működnek minden bankban.
    A vásárláskor a bank megterhelte a számládat egy becsült összeggel és T+3 napon belül lekönyvelte a tranzakciót az akkori árfolyamon. Ha külföldön vásárolsz a bankkártyáddal az is így fog működni.

igy.
    ezt a mocsok unicredit-et.. uraim, vigyázzatok - a külföldi fizetésekkel - is, ez nagyon alja banda.
    ilyen sehol nem láttam, amit a paypallal fizettem, az annyi, azon a napon elszámolva, ezt a legalizát trükközést, ki is irják a honpalra, hogyan lopnak meg.

Azért nem láttál ilyet a Paypales fizetésnél, mert a Paypal számlád alapértelmezetten úgy van beállítva, hogy minden nemzetközi vásárlásodat azonnal a Paypal saját (pár hazai banknál rosszabb) árfolyamán konvertálja forintra, és forintban terhel tovább az Unicredit felé. Így természetesen nem tud tovább változni az árfolyam mert forintban terhelődött az Unicredit számlád.

Mivel az Unicredit híresen rossz devizaárfolyamokkal dolgozik ezért ez az alapértelmezett Paypal beállítás jó neked. Nálam pl. a Paypal vásárlásokat is a bankra hagyom, mert általában jobb árfolyamon dolgozik mint a Paypal.

• g@bo

nagyúr

igy.

ezt a mocsok unicredit-et.. uraim, vigyázzatok - a külföldi fizetésekkel - is, ez nagyon alja banda.

ilyen sehol nem láttam, amit a paypallal fizettem, az annyi, azon a napon elszámolva, ezt a legalizát trükközést, ki is irják a honpalra, hogyan lopnak meg.

Bankkártyás tranzakciók menete és elszámolása az UniCredit Bank által kibocsátott betéti bankkártyák esetében:

A kártyás tranzakciók a következőképpen zajlanak:

1. A kártya használatakor a kereskedő bankja engedélyt kér a tranzakcióra, és az UniCredit Bank pozitív válasza esetén az összeg foglalásba kerül (foglalás összege), és a tranzakció sikeresen lezárul. Az engedélykérés összegét a bank mindig forintban kapja meg, így a tranzakcióról szóló SMS-ben is mindig forintösszeg szerepel.

2. A második lépésben a tranzakciót követően a kereskedői bank benyújtja elszámolásra a tételt, és a kapott adatok alapján az UniCredit Bank lekönyveli a tételt (könyvelt összeg). Az elszámolás folyamatában a kártyatársaság is részt vesz, abban az esetben tehát, ha az elfogadó bank nem magyarországi, akkor a kártyatársaság átváltja az összeget saját elszámolási devizanemére. Azon tranzakciók, ahol a tranzakcióban szereplő országkód nem magyar, külföldi tranzakciónak minősülnek. Külföldi tranzakciók esetében a Visa kártyatársaság az (amerikai) dolláralapú elszámolást, míg a MasterCard kártyatársaság Európán belüli és az Európán kívüli, PIN köteles tranzakciók esetében euró, viszont az Európán kívüli, nem PIN köteles tranzakcióknál – például internetes vásárlásoknál – dolláralapú elszámolást alkalmaz.

3. Végül – szükség szerint – az UniCredit Bank váltja át a kártyatársaság által a banknak megküldött dollár/ euró összeget a kártya fedezeti számlá(k)ra, ennél az átváltás napján érvényes devizaeladási árfolyammal számol.
    Előfordulhat, hogy a könyvelt összeg eltér a foglalásban lévő összegtől, ennek oka az, hogy az elszámolás során alkalmazott devizanemek között eltérés van. Mivel az engedélykérés összege mindig forintban jön be, ezért a külföldi tranzakciók esetében a foglalás összege mindig eltér a könyvelt összegtől.

Ha nem volt konverzió az elszámolás során, azaz mind a tranzakció összege, mind a kártyatársaság által alkalmazott elszámolás azonos devizanemű, akkor a könyvelt összeg megegyezik a tranzakció eredeti összegével, például egy olaszországi bolti vásárlást eurószámlára könyvel a bank.

Új hozzászólás Aktív témák