- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
doc
nagyúr
komolyan nem erzed, hogy milyen nevetseges vagy? osszefoglalom az altalad eddig elmondottakat:
"nem ertek az OOP-hoz, nem ismerem, de akkor is szar, semmi ujat nem hoz, tulbonyolit mindent, eroforrast pazarol, parasztvakitas az egesz, mondhattok barmit akkor is igy van es kesz"
az meg mar elhangzott, hogy a PLC nagyon mas vilag, mint a PC, nyilvan nem is "celpontja" az OOP -nak
irj programokat PC-re, mondjuk osszetettebbeket, ahol egyszerre sok dolgot kell csinalnod/kezelned. en is "sima" C-vel kezdtem, elveztem a strukturaltsagot/prodecuralitast a BASIC meg tarsai utan, de idovel nagyon nehez volt kezdben tartani egy-egy nagyobb kódot, mikor minden kis változáshoz egy rakás helyen kellett beletúrnom a kódba, aztán nyomozni hogy mi maradt ki, amitől még mindig nem jó...
az OOP nagyon kényelmes megoldást kínál ezekre a helyzetekre, remekül módosítható, átlátható, és ha valami kész van, akkor azt szépen elrakod, mint egy konzervdobozt, és nem kell beletúrni, csak elolvasni a dobozt, hogy hogyan kell használni és kész
elvileg persze ugyanezt meg lehet csinálni a hagyományos módszerekkel is, de az én tapasztalatom azt mutatja, hogy a sokkal nyögvenyelősebb.
aztán vannak olyan területek/nyelvek ahol az ember eleve nem tud mást csinálni, mint használni az OOP-t, pl. Java, ActionScript3, stb
megszokás után az ember soha nem szokik le róla
arról nem beszélve hogy milyen szép egy OO program. tudom, ez baromi szubjektív, de nekem akkor is sokkal jobban bejön egy Enemy.selfKill() mint egy Kill(Enemy)
vagy hogy hatmillió különféle objektumod mindegyikének mondhatod hogy "show" meg "hide" vagy "moveTo", nem kell külön függvényeket csinálni az összes típusra, mondjuk ShowBullet(), ShowShip(), ShowEnemy(), stb... persze itt is kihasználhatod hogy többféle típusú paraméterrel megírod ugyanazt a függvényt, de akkor is sokkal több meló, meg hogy elővegyük a vesszőparipádat: sokkal több felesleges erőforrás (ram, stb) elpazarlása
Aktív témák
- Formula-1
- OLED TV topic
- Fotók, videók mobillal
- World of Tanks - MMO
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogyjunk le!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 48GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- Apple Watch SE 2020 ezüst, 44mm // Számla // Garancia // Válaszható szíj //
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest