- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darthforce92
tag
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot csavarbehajtó akksi átalakításával kapcsolatban.
Tudtok ajánlani olyan BMS-t , ami 5S 18 v. 21 Voltos, illetve legalább töltésnél balancingol?
(Sajnos ebay linkek eltűnnek és onnan szoktam vásárolni)
A másik kérdésem az lenne , hogy egy lipo balanceres töltő lényegében a védelem nélkül(amikor akksiról megy) ugyanezt csinálja? Miért nem tanácsos ilyet használni?
Van esetleg olyan BMS ,ami töltő is egyben illetve nem csak töltésnél de kisütésnél is balancol? -
Darthforce92
tag
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot csavarbehajtó akksi átalakításával kapcsolatban.
Tudtok ajánlani olyan BMS-t , ami 5S 18 v. 21 Voltos, illetve legalább töltésnél balancingol?
(Sajnos ebay linkek eltűnnek és onnan szoktam vásárolni)
A másik kérdésem az lenne , hogy egy lipo balanceres töltő lényegében a védelem nélkül(amikor akksiról megy) ugyanezt csinálja? Miért nem tanácsos ilyet használni?
Van esetleg olyan BMS ,ami töltő is egyben illetve nem csak töltésnél de kisütésnél is balancol? -
Darthforce92
tag
válasz
Lompos48 #69505 üzenetére
Nem pont a kollektor felől folyik az áram az emitter felé?
I(e)=I(b)+I(c)
Ez alapján nem az emitter gyűjti össze az elektronokat, ha ott folyik a nagyobb áram?Ribi:
"Szerintem mivel a tranzisztor a "kibocsátó" lábán bocsájtja ki az áramot, ezért eléggé magától értetődő a dolog?"
Ez rendben is lenne, ha nem a kollektor neve lenne az, hogy gyűjtő.
Lehet én nem értek valamit. A végére szeretnék járni, bocsi.
-
Darthforce92
tag
Sziasztok!
Tranzisztoroknál miért hívják az emitter kibocsátónak , ha pont rajta keresztül folyik el a kollektor és a bázis árama?
A technikai és valós áramiránnyal van összefüggésben vagy valamit félre értek?
Bocsi az amatőr kérdésért! -
Darthforce92
tag
Sziasztok! Kaptam pár ledet egyik ismerősömtől (7db).
Elvileg 1800 lumen körüli fényt ad le egy chip. Az lenen a kérdésem, hogy hogyan lehetséges az ,hogy 5 voltnál már világít de a hivatalos ajánlott üzemi feszültsége 12 volt?
Illetve félvezető teszter tudna mérni ilyen teljesítményű lednél nyitó fesz. értéket? -
Darthforce92
tag
Sziasztok! Elméleti kérdésem lenen azzal kapcsolatban, hogy amit BLDC néven ismerünk motorok (drone, pc venti, elektromos hibrid auto) valójában egy inverterrel ellátott 3 fázisú ac motorok? Ezen videó szerint igen:
(Én úgy tudtam eddig , hogy más jelalakkal működnek. Valaki tudna erről bővebb infot?)https://youtu.be/quABfe4Ev3s?t=297
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Van egy földem a lakhelyemtől kb 20 percnyi autózásra. Van pár energia fám és jövőre csinálok egy veteményest. Ástam ehhez egy nagy esővíz tárolót. Szerintetek ha bevezetném az áramot mi lenne a legegyszerűbb módja egy öntöző rendszernek? Szeretnék valami biztonsági elemet is nehogy egyből ellopják, bár lehet elég ha csak kiírok valamit ,mert jó környék még a kivágott fákat sem viszik el.
Előre is köszi az ötleteket!
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Lakatfogóból milyet érdemes venni? Ez szerintetek mennyire éri meg ? [link]
Főleg hobbi célokra kellene, de ha tartós és jó akkor ennyit szánok rá.
Köszönöm a segítséget! -
Darthforce92
tag
Sziasztok! Ismer valaki olyan védő elektronikát/töltőt ,ami egy li-ion akksit hasonlóan kezel mint a tesla elektronikája. 80%- ig tölti fel és 20-40% meríti le. Úgy tudom így érik el a hosszabb élettartamot. Esetleg normál ilyen töltő elektronikát lehet valahogy módosítani úgy, hogy más feszültségig töltse a telepet és előbb kapcsoljon le?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX131
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest