Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Ismer valaki olyan védő elektronikát/töltőt ,ami egy li-ion akksit hasonlóan kezel mint a tesla elektronikája. 80%- ig tölti fel és 20-40% meríti le. Úgy tudom így érik el a hosszabb élettartamot. Esetleg normál ilyen töltő elektronikát lehet valahogy módosítani úgy, hogy más feszültségig töltse a telepet és előbb kapcsoljon le?
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Lakatfogóból milyet érdemes venni? Ez szerintetek mennyire éri meg ? [link]
Főleg hobbi célokra kellene, de ha tartós és jó akkor ennyit szánok rá.
Köszönöm a segítséget! -
Darthforce92
tag
Sziasztok! Van egy földem a lakhelyemtől kb 20 percnyi autózásra. Van pár energia fám és jövőre csinálok egy veteményest. Ástam ehhez egy nagy esővíz tárolót. Szerintetek ha bevezetném az áramot mi lenne a legegyszerűbb módja egy öntöző rendszernek? Szeretnék valami biztonsági elemet is nehogy egyből ellopják, bár lehet elég ha csak kiírok valamit ,mert jó környék még a kivágott fákat sem viszik el.
Előre is köszi az ötleteket!
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Elméleti kérdésem lenen azzal kapcsolatban, hogy amit BLDC néven ismerünk motorok (drone, pc venti, elektromos hibrid auto) valójában egy inverterrel ellátott 3 fázisú ac motorok? Ezen videó szerint igen:
(Én úgy tudtam eddig , hogy más jelalakkal működnek. Valaki tudna erről bővebb infot?)https://youtu.be/quABfe4Ev3s?t=297
Válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Kaptam pár ledet egyik ismerősömtől (7db).
Elvileg 1800 lumen körüli fényt ad le egy chip. Az lenen a kérdésem, hogy hogyan lehetséges az ,hogy 5 voltnál már világít de a hivatalos ajánlott üzemi feszültsége 12 volt?
Illetve félvezető teszter tudna mérni ilyen teljesítményű lednél nyitó fesz. értéket? -
Darthforce92
tag
Sziasztok!
Tranzisztoroknál miért hívják az emitter kibocsátónak , ha pont rajta keresztül folyik el a kollektor és a bázis árama?
A technikai és valós áramiránnyal van összefüggésben vagy valamit félre értek?
Bocsi az amatőr kérdésért! -
Darthforce92
tag
válasz Lompos48 #69505 üzenetére
Nem pont a kollektor felől folyik az áram az emitter felé?
I(e)=I(b)+I(c)
Ez alapján nem az emitter gyűjti össze az elektronokat, ha ott folyik a nagyobb áram?Ribi:
"Szerintem mivel a tranzisztor a "kibocsátó" lábán bocsájtja ki az áramot, ezért eléggé magától értetődő a dolog?"
Ez rendben is lenne, ha nem a kollektor neve lenne az, hogy gyűjtő.
Lehet én nem értek valamit. A végére szeretnék járni, bocsi.
-
Darthforce92
tag
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot csavarbehajtó akksi átalakításával kapcsolatban.
Tudtok ajánlani olyan BMS-t , ami 5S 18 v. 21 Voltos, illetve legalább töltésnél balancingol?
(Sajnos ebay linkek eltűnnek és onnan szoktam vásárolni)
A másik kérdésem az lenne , hogy egy lipo balanceres töltő lényegében a védelem nélkül(amikor akksiról megy) ugyanezt csinálja? Miért nem tanácsos ilyet használni?
Van esetleg olyan BMS ,ami töltő is egyben illetve nem csak töltésnél de kisütésnél is balancol? -
Darthforce92
tag
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot csavarbehajtó akksi átalakításával kapcsolatban.
Tudtok ajánlani olyan BMS-t , ami 5S 18 v. 21 Voltos, illetve legalább töltésnél balancingol?
(Sajnos ebay linkek eltűnnek és onnan szoktam vásárolni)
A másik kérdésem az lenne , hogy egy lipo balanceres töltő lényegében a védelem nélkül(amikor akksiról megy) ugyanezt csinálja? Miért nem tanácsos ilyet használni?
Van esetleg olyan BMS ,ami töltő is egyben illetve nem csak töltésnél de kisütésnél is balancol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Projektor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest