- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
rednifegnar #97438 üzenetére
Ezt megnézem, de a csatlakozókat is megmozgattam, talán az infrához vezető kábel romltt el. A tv még csak 6 éves, a kondi talán nem megy el ennyi idő alatt
A melegedés, az talán, de kikapcsolva nem melegedett -
mexel
veterán
válasz
Dr. Szilikát #97430 üzenetére
Köszönöm az infót! Milyen irányban érdemes akor keresgélni a hibát? Ha bekapcsol a tv hibátlanul müxik utána bármeddig
-
mexel
veterán
Sziasztok. Van egy 32"-os tv-m, aminek nagyon szép képe van. Alig használtuk, olyan nagyon tartalékféle volt. Utóbbi időben az történik hogy nem lehet bekapcsolni. Kihúzom, bedugom és akkor általában jó. Arra gondoltam valami kondi kifolyt mint a tápokban szokott, úgy véltem látom majd és kicserélem. Viszont a hátulját leszedve emmit nem látok, a kondik épnek tűnnek. Mi lehet ilyenkor a baj, merre kellen elinduljak? Annyira nem értek hozzá, max cserélni tudok
Így néz ki: -
mexel
veterán
Ráadásul úgy látom ezek a boltok ma nincsenek nyitva egyik sem, ezt buktam. Nincs valakibek az őrs környékén eladó ilyen kondija?
-
mexel
veterán
Tévedtem A hq a xiii ker az most kiesne
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Sziasztok. Ma pesten kell lennem.zugló, x, és xvi. Ker környékén és hirtelen vennem kellene egy 1uf MKP X2 kondit. Csak kis telefonon tudok netezni de ezen boktok nehezen kutathatók alkatrészre így sokszor. Nincs valakinek ötlete higy polcról ezen a részen hol kaphatok ilyet?
-
mexel
veterán
válasz
Gyula84 #83733 üzenetére
Ez egy Onkyo TX-NR809 erőlködő. Régóta ilyet kerestem, és volt egy.
De átvert az eladó, mert azt állította működik. De amikor ideért már nem működött, szétszedtem megnézni nem csúszott -e szét valami ( ilyen súlyú darabnál ez előfordulhat - közel 20kg) és akkor láttam hogy a 7-ből 2 db tranzisztor hiányzik a helyéről. Elvileg 5.1-ben még kellene működnie, de nem jön ki hang belőle. A dts chip hibára nem jellemző ez mert a hangszóró ikonok megvannak ( ettől még lehet ez) Sajnos nem volt olcsó, és külföldről hozta ismerős, így a visszaszállítás is költséges lenne.
Én nagyon ilyet akartam, mert egyszer hallottam egy ilyet és a hangja igen meggyőző volt( nem olyan mnt a mostaniaké)
A legnagyobb gondom hogy egy sérülés miatt mozgatni sem tudom szinte, nem emelhetek most semmit és a szállítással így gondjaim vannak. Nem tudom csak úgy le-felcipelni a 4.ről, és elvinni megnézetni. Szóval sakk-matt.
Úgy terveztem ez idejön, megy a helyére és ott marad egy ideig. Így hibásan eladni sem tudom csak nagy bukóval, ha megveszik egyáltalán.
Lehet hogy valóban működött 5.1-ben amikor az eladó elküldte még, csak a szállításnál elment valami. De akkor is max 5.1-ben ( mondjuk nekem elég is lenne). Nem tudom mitévő legyek
Ha előre megrendelem a 2 tranzisztort 5-6-7-8 ezerért akkor az is bukó ha nem lehet berakni mert más gond is van esetleg. -
mexel
veterán
válasz
Gyula84 #83730 üzenetére
Igen, az adatlap szerint ugyanaz, néztem. ( nem tudom mi az az N-es párja
)
Az erősítőben van 7 csatorna, elvileg 5-nél ott a tranzisztor, de 2 hiányzik. Gondolom nem okozhat nagy problémát ha a 2db a Ta0002-lesz. pPersze előbb meg kell nézetni hogy a többi rész jó-e, mert nyilván nem véletlenül vették ki.Kérdés úgy ki lehet-e mérni ha nincs meg a tranzisztor. ( nehézkes a mozgatás és nagyon messzire kell vinni, 20 kilós dög és csak 1 valaki vállalta igen messze) A tranzisztor meg még nincs meg, de ha nem javítható nem is venném meg mert így is nagyon bukó a dolog -
mexel
veterán
Sziasztok! Még mindig TTA0001 PNP tranzisztort keresek, és igyazán csak alin találni. Azt hallottam viszont hogy simán hamisítják ezeket és nem valószínű hogy eredetit fogok kapni. Erről vannak tapasztalatok?
( Nem tudom hogy a TTA0002 vajon csereszabatos-e, mert csak olyat találtam TME-nél)Azt sem értem Alin miér tadnak mind mellé egy TTC001-et is
-
mexel
veterán
válasz
Dr. Szilikát #83682 üzenetére
Köszönöm! Nem tudom az mennyire lenne gond ha a többi az a fentebb írt típus ami bennevan és csak kettő lenne más fajta. Gondolom jobb lenne típusazonost berakni. Ebay-en van, csak az lassú. Körülnézek az ajánlott linkeken.
Szerk: TTA0001 helyett TTA0002(q) -t találtam elsőre, megnézem mi a különbség
Így elsőre minden adata megegyezik, a külseje más talán kicsit
-
mexel
veterán
Sziasztok. Keresek Toshiba TTA0001 tranzisztort. Ez erősítőben található. De sajnos nem nagyon értek ehhez, pontosan mi a neve ezeknek? Azaz hogy keressek rá hogy kapjak valami találatot, hogy tudjak venni? Csak ebay-t és egyebelket dob ki, de nem tudom megyar alkatrészboltokban milyen címszó alatt keressem.
-
mexel
veterán
válasz
#85619712 #82478 üzenetére
Ezek megvoltak már, clearing is, áramtalanítás is 1 órára. Jól vannak berakva a kondik ( 2x is cserélték hátha valami nem volt jó, azt nem én cseréltem, bár így én is megcsináltam volna
).
Sehol nám láttam semmit hogy összeérne valami. Szétszedtem 2x hátha valami érintkezés, de semmi. Szomorú vagyok, ez most nem lesz jó móka. És elvinni sem tudom sajnos sehová most mert nem emelhetek -
mexel
veterán
válasz
Barret001 #80472 üzenetére
Köszönöm! Minőségben mi lehet a különbség, hogy van 300ft-os és 3000 ft-os is akár. ( méretbeli különbségeket láttam) Ez ami benne van 85C fokig van írva.
A 25V az még akár jó, vagy felfelé mehet pl 100V-ig is? ( csak azért kérdezem mert itthon lehet hogy találok valamit) -
mexel
veterán
Sziasztok! van egy régi erősítőm, és észrevettem hogyaz egyik kondi púpos. Szeretném kicserélni, már ki is bontottam az alaplapnak azt a részét aminél hozzáférni.
Egy kérdés: a kondi 10000µF 16V.
Csak ugyanilyet tehetek bele? Vagy ha csak 25V-os van itt az is jó?
( csak nincs időm messzire rohangálni miatta, és itt Zuglóban vagy a x. kerben nem találok boltot ahol lenne) -
-
mexel
veterán
válasz
Kernel #61586 üzenetére
Köszönöm a választ, valószínű ez a rizsszem izzó lesz az, kb akkora is
Kipróbáltam egy leddel, de az valóban csak vibrált. De honnan szerzek gyorsban ilyen izzót azt még nem tudom. Van itthon mindenféle kütyü amit szétszedhetnék de szerintem mindben csak ledek vannak.
Szerk:_ gyorsan rákerestem, az lesz az. Csak nem tudom miért van elé berakva valami ellenállásféle ami le is tört, majd holnap fotózom és mutatom.
-
mexel
veterán
Sziasztok, lehet hogynagy hülyeséget kérdezek, annyira nem értek ehhez. Adott egy rádióerősítő aminek az lcd kijelzője mögött egy kis izzó van, piros kis gumi búrában. Az egyész kb max fél centi hosszú. Kixciszt úgy tűnik mintha nem gyári megoldás lenne, és kiégett, szép fekete. Én teljesen azt hittem hogy 12V egyenáram, majd teszek oda valami ledet amiből van itthon bőven. De ahogy ráméregetek, csak a váltóáramra kapcsolt állapotban mutat 13V-ot a műszer. Ez lehetséges? Volt beforrasztva az izzó elé valami ellenállásféle is de nem tudom mi az, az az első érintésre letört, látszik hogy utólagos. Hány voltról és hogy szoktak ezek a világítások menni? Hol kapok ilyen kis izzót? Mindenféle vanitthon de ilyen nincs. Vagy valami efgyszerű autó izzót tegyek be és kész?
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz
tordaitibi #56183 üzenetére
Nem is mondtam hogy van hang vagy bármi. A wetek play-en a kivezetést olyan dugóval oldották meg mint a jack dugó. A linkelt képen látszik a jack/soros port kábel. A hangnak van külön jack kimenete a készüléken, ehhez annak semmi köze. De most néztem hogy nem is sima 3,5-es jack, hanem kisebb. A franc egye meg, olyan dugóm nincs itthon.
Közben lehet hogy sikerül szereznem eredeti kábelt hozzá, így talán jobb lesz, megúszom a forrasztgatást.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, nem tudom ez megvalósítható e vagy felesleges bajlódni vele. Adott egy médialejátszó és egy pc. A kettőt kellene összekötni soros kábellel. A médialejátszóhoz létezik kábel, de nekem nincs meg. Az egyik fele szabvány a másik 3,5-ös jack. A képen látszik.
Nekem a gépen nincs soros port ezért usb átalakító kellene, de mivel a gyári kábel sincs meg így egyszerűbb lenne rögtön egy olyan aminek egyik vége 3,5 jack, a másik vége USB. A kérdés az, hogy ezt simán be lehet kötni, vagy kell valami elektronika is bele? Én ha jól olvastam az utóbbi a helyes, így viszont nem tudom megcsinálni. Tud ebben valaki segíteni?Ja, most látom hogy az alaplapomon van com port bekötési lehetőség elvileg, ez talán segíthet. Így nem kell usb-re alakítani, akkor az a kérdés hogy a jack-com kábel az kivitelezhető-e simán forrasztgatással? Van jack dugóm is és alaplapra dugható kábelem is. Vagy ebbe is kell elektronika?
Találtam egy ilyen képet, ez nem ezt mutatja?
-
mexel
veterán
válasz
Kernel #40660 üzenetére
Köszönöm a kielégítő választ!
Kevesebbel is beértem volna, felét nem is értem.
A lényeg, hogy hagyhatom bedugva, és használhatom, nem a legggagyibbnak tűnő. Nem is a legolcsóbb, de nem is drága, és az állíthatóság fontos volt. ( kár hogy a bejövő 220-as csatlakozó nincs szigetelve, de azt majd megoldom egy méretre szabott műanyagdarabbal és ragasztóval.)
Akkor rendelek még azt hiszem. -
mexel
veterán
Sziasztok! A ledes topikban kérdeztem ezt, de talán itt több olyan szakember van aki oda nem jár.
Van egy ilyen belsejű táp. A képek alapján milyennek tűnik a felépítése? Meg lehet így állapítani hogy jó vagy nem? 12V 2A elvileg és állítható a kimenete, műanyag házban van. Csak 5630as ledhez kellene nekem, és nem akarok dimmert, hanem beállítani a tápon egy kb 11V-ot hogy ne melegedjen annyira és ez lenne a kiválasztott darab.
Műanyag házasban nem találtam más állítható kimenetűt. Itt egy kép a hátuljáról is.
Használjam nyugodtan?Ez a táp az egyébként.
Előre is köszönöm a segítséget. ( kicsit félek a kínai csodáktól, annak ellenére hogy már minden az. Ami nem kínai az hamisítvány)
-
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat! Kipróbáltam egy rövid vékony kábellel is, azzal sem ment. Van multiméterem de nem tudom hogy mérjem ki. Érdekelne az is hogy a töltők vajon hány A-al tltenek, igaz-e ami rájuk van írva.
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #40211 üzenetére
Köszi, akkor aránylag jól sejtettem. Csak örültem amikor az elején még működött. Akkor rövid vékony kábellel sem kellene mennie, vagy számít a hossza is?
Crytec210: ezt mindenképpen jó tudni, ( eddig nem tudtam) de azt nem tudom így mérni hogy a töltőből mennyit vesz fel a tablet.
-
mexel
veterán
válasz
d3lete #40206 üzenetére
2 kábel is van. Mindkettő egyszerre megtört? Csak a tablet töltésekor tört meg? Ugyanaz a kábel a telefont simán tölti, a tabletet nem. Talán a telefon kevesebbet vesz fel? De párszor a tabot is feltöltötte bármelyik kábel, csak mostanában nem.
darvinya: akkor a keresztmetszet lesz a ludas? Ha ilyen hosszú kábel lenne, de vastagabb az jó lehetne? Valahogy kimérni nem tudom hogy mennyit tölt?
-
mexel
veterán
Nem biztos hogy ide tartozik, de itt talán ért hozzá valaki: vettem egy 2m-es mini usb kábelt, telefon és tablet töltéshez. A tablet töltője usb-s, és egy vastag, rövid kábel van hozzá gyárilag, még 1m sincs. Azzal tökéletes a töltés. Vettem egy2m-es kábelt, ami jóval vékonyabb. Amikor először használtam semmi gond nem volt, töltött, de mostanában ha rádugom a tabletre akkor nem tölt. kiírja a kis ikont mintha töltené, de nem történik semmi, még egy nap után is ugyanott áll a töltés. A telefont azt tölti. 2 ugyanolyan tablet és 2 ugyanolyan kábel van és ugyanaz a tapasztalat mindegyikkel, bármilyen cserélgetéssel.
A hosszú kábel miért nem tölt? Főleg úgy, hogy volt amikor töltött. -
mexel
veterán
válasz
martong #40077 üzenetére
Köszi, de erről nem sok szó van a cikkben, inkébb a led a fő téma. Tény hogy említik a CE-t mint China Export
Erről van más álláspont is:
"China Export
A különbség a CE logó és az állítólagos „China Export” jel között
Felmerült a gyanú, hogy a CE jelöléshez nagyon hasonló jelölést alkalmaznak egyes kínai export árukon, ami 2008-ban az Európai Parlamentig jutott. Ez az Európai Bizottság szerint tévhit, ilyen jelölésről nem volt tudomásuk. Ez a CE jelölés helytelen ábrázolásából adódhatott, ugyanakkor kezdeményezték a jelölés közösségi védjegyként való bejegyzését és tárgyalásokat folytattak a kínai hatóságokkal az európai normák biztosítása érdekében."
Wikipediáról -
mexel
veterán
Sziasztok! Ebay-en keresgélek 12V 2A-es tápegységeket (sima adaptert). Mennyit számít az ha rá van írva a CE jelölés vagy hogy nincs? Kínaiaknál jelent-e ez egyáltalán valamit? Mert vannak olcsó adapterek de semmi extra nincs rájuk írva, vagy kicsit drágábban de már van rajtuk jelölés. Vagy egyáltalán mire figyeljek ha ilyesmit vennék?
Esetleg nagyobb 12V 5-6A-esnél mire figyeljek, ha egyáltalán van mire
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged