Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
szabifotos
üzenetére
Felemás dolog ez is. A diódajelleg miatt elvileg az áramgenerátoros táplálás alapértelmezett, mégis lehet, vagy máskor ajánlott is ebből engedményt tenni, amikor már több LED van sorosan. Mivel ilyenkor van egy természetes kiegyenlítő hatás is, csökken a feszültséghatárolás meredeksége, a hőmegfutásra való hajlam.
Itt például 18 db LED hármasával van sorba, 6 párhuzamos ágon.
12 V szerepel az adatok között, de ez soha nem volt igaz a 3S konfigurációra. (4S COB LED-ek vannak 12V-ra.) Nem véletlenül írja:
Míg a 3528 LED-ek névleges árama 20 mA (szimpla chip), 2835 létezik többféle, a paralel integrált chipek számától függően:
0,2 W / 60mA
0,3W / 150 mA
1W / 300 mAItt az elsőről van szó. Ha áramgenerátorral adok neki 6*60 = 360 mA áramot, az addig jó is, míg meg nem szakad valamelyik LED. Ha egy ág megszakad, 360 mA már csak 5 ágon fog eloszlani, tehát megnő a többi LED terhelése. Ha emiatt kiég még egy, láncreakció indult be, elszáll a többi is.
Ehhez képest, ha ilyen esetben áram helyett inkább fix feszültséget állítok be, amennyi még épp optimálisnak tűnik (nem melegszik túl) ilyen baleset már nem történhet. Vagy lehet áramgenerátor, de feszültségkorláttal is védve. Erre ideális lehet egy CC/CV modul is.
-
Tamy
őstag
válasz
szabifotos
üzenetére
Én ezt csak azért nem értem, mert a réz jobb hővezető, mint az alumínium. Akkor mi értelme az alumínium NYÁK-nak? Vastagabb rétegben van rajta, vagy mitől jobb?
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
szabifotos
üzenetére
Én ilyet rendeltem. Jó erős fénye van, de elnéztem, mert ez hideg fehér. Itt három soros ledből van két csoport párhuzamosítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Gaming notebook topik
- Napelem
- Sorozatok
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- Linux Mint
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold