Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
setup
tag
Ez csak ötlet, vagy van olyan tapasztalatod, hogy amikor ilyen késleltető kapcsolja a feszt az nem pukkan nagyot?
#91480tordaitibi
18V-ra töltődik a kondi. Értem, amit írsz csak nem akartam regényt írni. Röviden a preamp is egy „gyári” hangszerhardver csak nem ebbe a hangszerbe szánták. Az bizonyított, hogy két 9V-os elemmel nem durrog, mert eladtak belőle kismilliót már. A konverterem miatt durrog, vagy amiatt, hogy a „+” polaritást én kapcsolom.
Ezeknél „gyárilag” úgy oldják meg, hogy ne merüljön le az elem, hogy 3 pines a jack aljzat. A hideg és a meleg mellett van egy +GND lába az aljzatnak, de az csak akkor GND, ha a hangszerkábelen lengő jack dugót az aljzatba bedugod, mert az zárja a két lábat rövidre. Tehát amikor kihúzod a hangszerből a vezetéket akkor a jack aljzat maga kvázi egy kapcsoló, ami leveszi az elemek negatív polaritását a testről, így azok nem merülnek le még akkor sem, ha bekapcsolva marad a preamp.
Emiatt viszont megeshet, hogy a gyári megoldásnál amikor bedugod a kábelt akkor az elkok feltöltődnek 18V-ra akkor is, ha nem kapcsolod aktívra a kapcsolót és így amikor átkapcsolod aktívra akkor már feszütségszint nem változik, mert már attól vannak 18V-on a kondik, hogy megdugod a kábellel és nem attól, hogy kapcsolod.
Ehhez le kéne rajzolni a preampot, csak 2 oldalas a nyák és az egyik oldalon csak a két opamp van, minden más meg a másik oldalon szóval nem olyan egyszerű.
Nekem meg le kell kapcsolni az akkuról a dcdc konvertert, hogy ne copja le üresjáratban és nem akartam emiatt két kapcsolót, ezért tettem be 6 lábú ON-ON kapcsolót, de erre nem gondoltam a kis eszemmel, hogy így meg pukkanni fog minden felkapcsoláskor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 - i7-11GEN I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IWL: i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo V155-15API - Ryzen 5 I 8GB I 512SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99A i7 5820K 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Deepcool Ducase V2 600W
- Ulefone Armor 33 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold