Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
Nem vagyok hifista és nem hiszek semmiben, viszont pár ködoszlató dumát én is elő tudok vezetni a kondikkal kapcsolatban.
A stúdió berendezés az bizonyos szempontból egy hangszer, más hangja lesz egy Abbey Road-i mixnek mint mondjuk egy 100%-ig DAW-val készült mixnek. Én építettem már egy valag gitárcuccot ahol sok esetben a használt kondik adják egy effekt "signature" hangját azzal, hogy elszínezik/elcseszik (nézőpont kérdése) a hangot. (pl. hol máshol ragaszkodnának az emberek ahhoz, hogy tele legyen tolva kb. 15 szar 50 éves kerámia kondival a jelút? Míg a "triangle" Big Muffnak (Gilmour etc.) ez adja a jellegzetes hangját többek közt, vagy hol ragaszkodnának nagypapa korú olajpapír kondikhoz? (gitár hangszínszabályzó "áramkör", vintage erősítők stb.)
Tehát míg a hangszereknél/stúdióban a kondik a saját non-linearitásukkal, "szarságukkal" alakítják a hangzást, addig a cuccnak amit hallgatunk az a feladata, hogy ezt mindnél pontosabban visszaadja, tehát a hifi cuccokban lévő kondiknak inkább az a feladata, hogy "hallhatatlanok" azaz ne alakítsák a hangzást tovább. De ez csak a saját elképzelésem, nem tudom, hogy mi a hifisták álláspontja ezzel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! Új Sonos Ace - letisztult, vezetéknélküli fejhallgató Dolby Atmos hangzással, 30 óra aksi
- ÚJ iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium (1 év Apple Care+)
- GAMING PC! Ryzen 7 5800x , Radeon RX6700XT, 32Gb RAM
- ASUS VZ24EHE 1080p / 75Hz / 60cm (23,8") IPS /1ms válaszidő / Gamer funkciók / FreeSync
- MSI MECH 2X RX 6600 XT - eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U
- Bomba ár! Dell Vostro 3560 - i3-3120M I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő