Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
demars #90182 üzenetére
A 3db NPN tranyobol egyet csak diodanak hasznal, ez gondolom azert van, mert igy a nyitofeszultseg karakterisztikaja ugyanolyan lesz, mint az NPN bazisanak a karakterisztikaja. Ez kell ahhoz, hogy a tesztfeszultseget alacsonyan tudja tartani., ugyanis a masodik NPN tranzisztor bazisaramat a diodakent hasznalt tranzistor(bal also) sontoli ki a bemeneten fellepo rovidzar.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
demars #90182 üzenetére
Lehet, hogy az alacsony tápfeszültség miatt, erősítés növelése, ugyanakkor brummérzékenység kivédése miatt variálta meg ennyire a készítője. Talán hozzá hasonló kísérleteket kellene lefuttatni, hogy rájöjjünk az okára, mert amúgy nem tűnik indokoltnak:
https://www.google.com/images?q=continuity+tester+schematic
Egyszerűbben is lehet.
-
demars
addikt
válasz
demars #90182 üzenetére
Összeraktam az áramkört próba panelen, működik. Ha 9 voltos elemről szeretném működtetni mit kell változtatni?
BSS oldalon azt írta a szerző, hogy vastagabb filctoll házában elfér, ezt ti hogy oldanátok meg? Azért elég sok átkötés, vezeték kellett. Simán forrasszam össze a lábakat? Egy pici műszerdobozba tenném az áramkört.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest