- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az ellenállásmérő által kiadott feszültség halálos lehet egy chipre
Igaz nem vagyok expert a témában, de nem hiszem, hogy ez valós félelem. Tudomásom szerint 1-2V feszültség jön ki egy ilyen műszerből (legalábbis Ohm mérés közben még egy LED se villant fel, vagyis a nyitóirányú feszültségét se érte el az általam használt egyik műszer se, dióda mérés az persze más téma ) amit egy mai bármilyen chip simán elvisel (kivéve, ha sikerül fordított irányból megtáplálni vele, de ±0.5V tápfeszt a legtöbb - általam ismert - chip elvisel fordított irányból is). A többi lábat pedig általában ESR dióda védi. Az meg hogy meghaladja a max tápfeszt és attól menjen tönkre, megint nem túl valószínű: 3,3V alatti digitális chip nem túl gyakori, számítógép processzorok, RAM meg flash chipek amik 2V alatti tápfeszt kérnek, egyik se kimondottan gyakran előforduló cucc egy távirányítóban
Bocs, ha valami hülyeséget írtam, javítsatok ki
-
tomazin
veterán
Elemet csereltem benne ujra, igy az nem lehet gond.
Gyantat nem lattam sehol.
Az nagyon jo lesz, ha kinyirtam rajta valamit a multimeterrel..random rakerestem 25kert adnak egy ujat.Kozben olvasom mashol, h az is lehet elfelejtette magat es csak ujra kell programozni (nem tudtam szebben megfogalmazni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motoros topic
- Temu
- BestBuy topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest