- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
tomazin
üzenetére
Szia!
WD40-et neki, aztán csukd be, nyisd ki néhány tízszer, esetleg közben fújd be még, lehet segít. Édesanyám felültöltős gépe ugyanezt csinálta, én így oldottam meg, azóta is jó. Szerintem minimális víz, esetleg pára bejut valahogy a kapcsoló külső, mechanikus részébe, és vízkő rakódik le rá.
-
válasz
tomazin
üzenetére
Közben megtaláltam a kapcsolási rajzot is (mármint a mosógép service manuáljában).

Ezzel így már megvan, hogy a kábelen 2-esnek jelzett lesz a L, a 3-es az N. (a csatlakozón a végek meg vannak számozva, az 1-es jelű ami kapcsolva van, tehát ha nyitva van a kapcsoló, akkor végtelen az ellenállása a másik 2lábon nézve)Viszont azt még mindig nem tudom, hogy az új kapcsolón akkor a 4-esnek jelzett lábra kellene kötnöm a fázist? (ugye azt írja, hogy 4-5 16(4), az 5ös láb a kapcsolt, így gondolom akkor a 4-en lesz az L).
Megköszönnék egy megerősítést, hogy nem totális baromság amit itt összehordtam.
Dr. Szilikát:
Igen, ezt sajnos nem sikerült megértenem, hogy mi alapján érzékeli, hogy le van-e csukva az ajtó, de mivel semmit nem találtam körben ami az érzékelésért felelhetne csak ezt (és meg is van feketedve a bimetálnál egy rész), így gondoltam ezt kicserélem. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
tomazin
üzenetére
Adott egy mosógép, aminek van egy bimetálos ajtókapcsolója ami nem műküdik, legalábbis a mosógép nem érzékelte már, hogyha lecsukom a fedelet.
Amit én ismerek, az öreg Energomat, ahol a bimetál bemelegedve az ajtót reteszeli. Van továbbá egy permanens-mágneses kapcsoló, ami az ajtó nyitását érzékeli. Ajtót felemelve nyitja az áramkört, lehajtva zár.
Ha a bimetált kiiktattam, akkor centrifugálás után nem kellett várakozni, rögtön felnyitható az ajtó. Más kérdés, hogy ez lehet balesetveszélyes, de ahol nincs gyerek, értelmes ember nem nyúl a forgó dobhoz (legfeljebb lehányja a még fröcskölő víz, ha túl hamar nyitja fel).
Majd kiderült az is, hogy az Energomat a bimetál fűtésének ellenállását használja a motor kíméletes indításához, centrifuga üzemmódban, a segédfázis körébe iktatva, ezért ajánlatos benne hagyni az áramkörben. Elvileg még a motor lehetséges leégésével is riogat egyik írás, bár ez nem bizonyosodott be. De nagyobb gyorsulással indult a motor.
Ehhez képest nem világos, hogy az eseted miről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Padavan firmware
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Hobby elektronika
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DEKO DKHG03 Hőlégfúvó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold