Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
PROTRON
üzenetére
Bár én sem értem miért kell neked annyira a nagy pontosság (vagy csak felbontás kell?), a lakatfogó nem erről híres.
Amiről érdemes tudni, hogy az AC mérés a multiméterekben elég pontatlan különösen az alsó tartományban, sőt nem hiszem, hogy értelmes áron fogsz találni olyat ami néhány mV alatt használható. Persze, ha ez a tartomány nem számít akkor AC-re nagyobb áramokra még lehet jó is a kiegészítő.
A DC-s (hall szenzoros) lakatfogós (kiegészítős) mérésnek meg van egy olyan gondja, hogy a felmágneseződés megint totál el tudja vinni a mérést, azaz néha (vagy pontossági igénytől függően elég gyakran) demagnetizálni kell. Itt egy videó.
Barkácsolós kedvűek direktben (vagy ME-n keresztül) le is vették a jelet a szenzorról, pl. https://thearduinoshed.wordpress.com/2020/04/13/uni-t-ut210e-current-clamp-hacking/
A sönt módszeres árammérésnek meg ugye az a gondja, hogy ott a melegedés viszi el a mérés pontosságát. Ennek ellenére DC mérésre én ebbe az irányba mozdulnék el egy vastagabb vezetékkel, ha megoldható az áramkör megszakítása.
Anno nagyon sokan vették pl. az UT-61E-t a soros kommunikáció miatt (ami persze nem USB mint a modern cuccokon, de talán még univerzálisabb is). Egyszer megnéztem egy 6.5 digites asztali multival, hogy mennyire pontos feszültség mérésben (az a konkrét példány, szóval ez nem statisztika), árához képest tényleg jó (utolsó digiten volt max. néhány digit eltérés).
Azon felül, hogy tudnak USB-t a modernebbek se pontosabbak, mert az analóg részen a mérés nem változott. -
törölt tag
válasz
PROTRON
üzenetére
"jól értelmezem hogy csak egész ampereket tudok ezzel az összeállítással mérni?"
Nem. Ha a műszer 12.65 mV-ot fog mutatni akkor elméletileg 12.65 A fog folyni az adott vezetékben. Bár én nem vágom, hogy ilyen nagy aramoknál mi értelme van rugózni 10 mA-en teszem azt, nem mindegy, hogy 12.64 vagy 12.66?
Új hozzászólás Aktív témák
- HBO Max
- Bittorrent topik
- Projektor topic
- Részben visszahozza a GPU-s PhysX-et az új GeForce driver
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xbox Series X|S
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Pro 14 Plus 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Ultra 7 268V 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- GAMER Asus ROG NVIDIA 6gb dedikált / i7-10750h / 16gb ram / 500gb ssd / MAGYAR rgb bill / win11
- Prémium Lian Li O11 Gamer/Workstation PC - Ryzen 9 5950X, RTX 4070 Super, brutális teljesítmény
- Lenovo ThinkPAD 15 GEN2 / Intel core i5-11generáció / 16gb DDR4 ram / 512gb NvMe SSD / WIN11
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ekkold