- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #88734 üzenetére
Csak simán tekercsről nem fog meghúzni a reed relé, próbáld meg, hogy egy lágyvas rúdra tekered azt a tekercset, és a reed relét a rúd végéhez teszed, az már letrehoz(hat) annyi mágneses teret amiről meghúz a reed.
@PROTRON: Én is voltam fiatal, át tudom érezni a mondanivalót.
-
törölt tag
válasz
PROTRON #88719 üzenetére
Ezt nem vitatom, elég brutális darabok, érdekes megoldásokkal. A egyik nagy kedvencem amelyikben asztali MFM! háttértár van és a jobb felső (ergonómia!?
) sarokban egy hanyattegér egy pingponglabda szerű ízével, vagy egy másik amiben ugyan 2.5" HDD van de olyan vastag kb mint egy cigisdoboz, és van vagy 40 MB
ennek ellenére a rátelepített win 3.0 csont nélkül elindul a mai napig, amit elég fura érzés volt használni mai szemmel. De vannak P4 érából származó szörnyszülötteim is, pl. Acer aspire 1710, vagy Dell inspiron 9100 ezekkel is atomháborút lehetne vívni.
@Aryes: Nem szívesen ejteném a lábamra egyiket se.
-
törölt tag
válasz
PROTRON #88713 üzenetére
Beköltözés után nem sokkal (2010) felvittem vagy 20 ősrégi 486/p1/p2 laptopot a padlásra egy kukászsákban. Tavaly a két ünnep közt néztem meg mi újság velük, jelentem mind csont nélkül beindult. Használt lakás kb 3 centi porral, szigetelés nélkül (télen -10 nyáron olyan 50-60⁰C) szóval szerintem ha ezek bírták egy erősítő is fogja.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #88608 üzenetére
Ha a testdiódát nem vesszük figyelembe, akkor igen, mindkét irányba tud folyni áram.
@PROTRON: Az is lehet, hogy ez a táblázat csak az 1.0 szabványra vonatkozik, és a 2.0 vagy 3.0 már más értékekkel dolgozik.
-
törölt tag
válasz
razorbenke92 #88605 üzenetére
Jó kérdés, én nem találtam semmit erről, hogy mi határozza meg a kivehető teljesítményt. Ha csak a pineket nézzük akkor ugye elvileg egy x1 csati is tudhatná a 75 wattot.
-
törölt tag
Passz, nagyon rég foglalkoztam ilyesmivel, az akkori munkahelyemen voltak ilyen cipősdoboz méretű brutál robusztus első osztályú jelfogók, azoknál végezni kellett évente ejtésvizsgálatot. Arra biztosan emlékszem, hogy kb. 3x akkora áram kellet a biztos meghúzáshoz mint a húzva tartáshoz, és elejteni meg valahol az ötödénél kevesebb értéken tudtak mint a meghúzási áram. De tényleg rég volt már lehet rosszul emlékszem.
@Dr. szilikát: Csak az egyszerűség kedvéért dobtam be ezt az ábrát (meg csak ilyet leltem
)
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #88435 üzenetére
Jogos, 0.2 Ohm 600mA? Abból baj nem lehet.
-
törölt tag
válasz
hzsolee #88411 üzenetére
Semmi kirívót nem látni valóban. Ahogy tordaitibi is mondja méricskélni kell. A gate útjában lévő ellenállás[ok] nincs[enek] megnyúlva? Nincs valami aktív elem [smd tranzisztor/fet] elszállva a fet előtt? Paŕ száz forintos tétel egy ilyen fet, esetleg egy cserét is meg lehet próbálni vakon.
-
törölt tag
válasz
lanszelot #88248 üzenetére
A műszered belső ellenállása terhel be a kvarcnak de mindegy is, engedjük el, ha nem lenne ott valami jó, akkor el sem indulna a kütyü.
A fura működés az vegytiszta user error jelen esetben, 1 kHz-es negyszögjelet akarsz mérni 10uS időalappal. Ez kicsit olyan mintha egy házat akarnál lefotózni 1 méterre állva tőle. Állíts be 0.2mS-ot legalább.
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #88173 üzenetére
Jumperkábelre gondolsz?
-
törölt tag
válasz
djsixty #88160 üzenetére
Nem nyert, az a fordított polaritás elleni védődióda (tk. két dióda egy tokban).
A két alsó az, FQD50N06 érdemes párban cserélni őket pl. erre [link] nekem több mint egy éve megy ezekkel.Esetleg ha nem sürgős, Ebay-ről Ali-ról az eredetit is meg tudod venn, kb 100ft darabáron.
-
törölt tag
válasz
razorbenke92 #88104 üzenetére
Ejha, ilyet még nem láttam, tudsz dobni egy linket egy ilyen kapcsolóról, ami ilyen kiosztással operál? Nagyon kíváncsi lettem.
-
törölt tag
válasz
razorbenke92 #88090 üzenetére
Ha mégjobban megnézed akkor láthatod, hogy az bizony három láb amiből a két szélső megtévesztően beleolvadni látszik a kapcsoló fémházába. Ha egybe van ahogy te mondod akkor mit kapcsol hova? Mindkét állása ugyanoda?
Nekem valahogy nem jön ki a matek.
-
törölt tag
Ha van műszered merj rá egyenfeszültségre az 1-2 sorkapcsokra (balról jobbra) kiderül minden, de elvileg pár másodperces rövidzárat elvisel a trafó. Igen a lednek kellene világítania vagy villognia bizonyos időközönként. Milyen riasztó ez tudjuk? A manualból sokminden kiderülne...
Ja és ugye benyomott mikrokapcsolóval próbálod? Az valami szabotázsérzékelő, ha nincs benyomva letilt. -
törölt tag
válasz
MasterMark #87937 üzenetére
100%-ban újrahasznosítható anyagról beszélünk aminek kinyerése filléres technológia. Azt te sem gondolhatod komolyan, hogy itt a bébifókák épségéről szól a történet. Nem kell szemetet gyártani és nem lesz szemét. 🤷♂️
-
törölt tag
válasz
MasterMark #87935 üzenetére
Nem megenni akarja az ember, hanem használni. Az ólommentes forraszanyag egy evolúciós zsákutca, nincs olyan anyag egyenlőre ami pótolni tudná az ólmot. Az ólommentes forraszanyagok használatával a készülékek rendre összefossák magukat idő előtt, akkor kérdem én (költői) miért jobb a folyamatos (tudatos) szemétgyártás mint a tartósabb műszaki cikkek? Álszent, képmutató dolognak tartom ezt az egészet. Persze ez nem neked szól, csak a helyzetnek.
-
törölt tag
válasz
tillatrilla #87883 üzenetére
Tedd az ups-t a házba és mindkét power line adaptert arról tápláld, úgy mennie kell.
-
törölt tag
válasz
TheProb #87878 üzenetére
El lehet azt még adni.
Dióda: BY399 ennek kb 1V a nyitófeszültsége, így a treshold 12.4-re jön ki.
Elvágod a vezetéket beforrasztod a diódát és húzol rá egy zsugorcsövet amit ha rámelegítesz gyakorlatilag láthatatlan az egész.
Azért a negatív ágra raknám mert ki tudja melyik ágat figyeli a kütyü, a negatív az közös, az a biztos.
Igen úgy kell bekötni ahogy a rajzodon szerepel.
-
törölt tag
válasz
TheProb #87874 üzenetére
Akkor nincs más hátra mint előre, ahogy itt is ajánlotta valaki kell tenni a 70mai hw kit negatív ágába egy diódát nyitóirányba, és ezzel nem 11.4 voltnál fog kikapcsolni hanem 12 voltnál kereken. Jobb ötletem nincs, így távolról.
A gyári 70mai hw kit sárga vezetékén nem mérhető semmi a negatívhoz képest?
-
törölt tag
válasz
TheProb #87818 üzenetére
Ha a 70mai hw kitből és a Vifo-ból is csak 2 vezeték jön ki, akkor ha átcseréled a két vezetéket akkor annak mennie kell. Járó motorral próbáltad a Vifo-t? Hány voltra van állítva a Vifo? Ha csak ráadod a gyújtást simán le tud menni az akufesz. 12 volt környékére, nem ezért kapcsol ki?
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #87645 üzenetére
Igen kicsit megtévesztő az angol megnevezés de ez egy komplett fej, lézerrel lencsékkel, ahogy a képen látod.
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #87637 üzenetére
"Átalakításnál a teljes bélrendszere cserés?"
Elég nagy a kavar ez ügyben. Van olyan led fénycső ami semmilyen átalakítást nem igényel, valamelyiknél rövidzárat kell rakni a gyújtópatron helyére, valamelyiknél a folytót is ki kell kötni, és van olyan aminél mindent ki kell szedni és az egyik végére bekötni a 230-at. Pontosat csak az adott led-fénycső típusának ismeretében tudnék mondani, de ez mindig szerepel a leírásában.
"Nincs ötleted honnan tudnék ilyet szerezni ?
AK96 01579A"Nincs, de találtam optikát hozzá.
Szóval mégsem volt igazam... -
törölt tag
válasz
DonThomasino #87618 üzenetére
Tartóságban szerintem meg mindig verhetetlen az ősi technika, jól válogatott csövekkel kb. napfénnyel egyező színhőmérséklete van, ha jó áron van miért ne? Ha megunod meg lehet ledesíteni utólag is.
-
-
-
törölt tag
válasz
2thletme2day #87600 üzenetére
Az az ökölszabály elég necces, eleve nem a villamos teljesítményre vonatkozik hanem a tengelyen leadott teljesítményre, csak azt ugye elfelejtik megelmlíteni a szagértők. Elég sok tényező függvénye a megfelelő üzemi kondenzátor, cos-fi, hatásfok, tekercselési tényező, hogy csak a fontosabbakat említsem. Ha ragaszkodsz az ökölszabályhoz akkor a 70 uF közelebb állhat a valósághoz mint a 150. Mérni kell az áramfelvételt a segédfázis kondenzátoron, ha terhelésre csökken az áramérték akkor jól van méretezve.
-
törölt tag
válasz
Day 'n' Nite #87463 üzenetére
Elég a negyed watt minden ellenállás esetén.
A J111, J112 és 2N3819 egy és ugyanaz, azt vedd amelyiket akarod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest