- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
rostiron #85113 üzenetére
Ahol piros nyíllal jelöltem, oda kell rákötni a diódák katódját. Így éred el, hogy a bal-jobb lámpák egyszerre felvillannak, ugyanakkor a diódák egymástól is elválasztják a két oldalt, illetve a normál indexelés működésébe sem zavar bele a külső áramkör.
#85119 Skillet
Nem tudom, hogy a tiéd sztereo vagy mono, mert a vezetékek színezése kissé zavarkeltő, de alábbi példán szépen látszik egy sztereó végfok, méghozzá földfüggetlen kimenetekkel (hídvégfok). Így elkerülik a kicsatoló kondi használatát, illetve több feszültséget is ad le a végfok, más kérdés, hogy ezek nem nagyon bírják teljesítménnyel (nem D-osztály, egyszerű analóg végfok).
#85114 ProtMonster
Egyáltalán nem probléma a terhelésmentes járatás, viszont 12 V-os dugasztáp létezik jó hatásfokú, ami terhelés nélkül alig melegszik, vagy van melegedősebb fajta is. Még olyan is lehet, ami terhelés nélkül sípol kicsit (nem hiba).
A nyugalmi melegedés árulkodik a rejtett áramfogyasztásról, bár őszintén szólva én még nem számolgattam, hogy éves szinten mit tesz ki, talán nem sok, talán valami, ezt már döntse el mindenki maga.
Értelemszerűen az állandó melegedés az alkatrészek, főleg kondenzátorok életét sem kíméli. Noha az is igaz, hogy terhelés nélkül legalább az impulzusok nem kínozzák nagyon.
-
válasz
rostiron #85113 üzenetére
Szia!
A két kék színű vezetéket az irányjelző jobb és bal oldali ágára kell kötnöd, nem az irányjelző relére.
A relé 49/a lábán levő kapcsoló az irányjelző kapcsoló, azzal kapcsolod az irányjelzőt jobb-bal irányba.
Röviden: az egyik kék vezeték a bal irányjelzőre, a másik a jobb irányjelzőre kell kötnöd.Üdv,
lrigo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni időjárás-állomás
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Kuponkunyeráló
- Mazda topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj számlás AM4 lapok! Akár kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest