- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Egy linket azért dobhattál volna.. Szoktunk mi olyat mondani, hogy ez nem működik?
Manapság szinte minden megépíthető, amihez nem kell új Si-lapkát tervezni. Csak az az igazság, hogy ha valami tömegtermék, akkor egyszerűen nem éri meg annyi energiát és pénzt belefektetni a dologba. Ha egy áramkör nagyon egyszerű, de pofátlanul drágán adják (a'la C*nrad), vagy valami teljesen egyedi, amit nem tudsz leemelni a boltban a polcról, egy bizonyos gyakorlat után már csak akkor érdemes szöszmötölni vele. Én könnyen beszélek, mert van egy megmentett 2x-es külső (egyébként IDE) cd-íróhoz való ilyen áramköröm dobozzal, táppal, még csak 1-2 dolgot szedtem ki belőle. Azt a lassú cd-sebességet még bírta ECP/EPP-módú printerporttal
, ezért a gyakorlati haszna - a mai USB- meg Firewire-portos külső v. rackhez való illesztők mellett - igencsak kérdéses. Kicsit körülnéztem, az ilyen áramkörökhöz szinte csak DOS-hoz vagy Win9x-hez való driver van. Mire kellene? Az enyémen van összvissz. egy 100-lábú - szó szerint - smd-ic (Shuttle EPAT PLUS), néhány passzív R-C elem, egy-egy 25-pólusú D-Sub papa ill. mama csatlakozó, egy IDE-tüskesor, egy betáp és egy led kivezetés, és kész. A neten lévők sem túl bonyolultak (pl. Bővebben: link), csak azt a bizonyos IC-t kell beszerezni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest