Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz baly81 #78669 üzenetére

Igen, viszont külön tudom állítani a Delta Peak-et, ami miatt tökéletes (is) lehet a töltés, illetve a célfeszültség valós elérése. (Ugye, ez az érték felel a megfelelő termination (lezárási) folyamatért a -dV esetében (is)!)

Mi az, hogy "is"?

A töltődön a Delta Peak mV-ban megadott értéke a -dV töltési metódus "lehajlási" paramétere. Arra írtam, hogy a Panasonic javaslata 5-10 mV.

Nem tudom, milyen "célfeszültségről" beszélsz a -dV esetében nem értelmezhető.

Vagy akkor értelmezd, hogy mire gondolsz!

A görbéd meg azért zavarodik meg, mert ennek a töltési eljárásnak feltétele a jó állapotú cella, azaz ne legyen túl nagy a belső ellenállás. Ellenkező esetben a feszültség túlszaladhat, de közben melegszik a cella, csökken a belső ellenállás, töltő újraindít, akkor már javulhat a helyzet és így tovább. Pontosabban a görbe megfigyelése alapján rá lehet jönni mindenre, gondolom.

Ezt a "buta" töltőkészülékekre írják szerintem.

Nem készülékről beszéltem, akkucellák gyári adatlapjáról és azt sem írtam, hogy óvatoskodni kellene, egyszerűen csak megemlítettem, hogy minden adatlapon szerepel ez a standard paraméter. Jelen esetben csak arra próbáltam célozni, hogy akku szempontjából ez a normál áram, tehát ami még nem igényel elektronikus védelmet a túltöltés ellen.

Még azt is írtam, hogy 0,5C a Panasonic ajánlása szerint is optimális.

Új hozzászólás Aktív témák