Hirdetés
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Jól megválasztott áramon nem vészes. Egy példán keresztül: régi típusú Ni-Cd 12 V-os szerszámgép.
Gyári primitív töltő 6 órás, kvázi dupla árammal tolja a standard C/10-hez képest. Ennek következtében jól fel is forrósodik, pláne ha elfelejtjük és nem vesszük le a töltőről. Valójában, bár csúnya munkának tűnik, de igazság szerint ezek az akkuk nagyon strapabíróak, amit ki is aknáznak a gyártók.
De az is igaz, hogy az "emberi érzés" tiltakozik ilyen bánásmód ellen. Ezért én azt csináltam, hogy csökkentett, C/10 alatti árammal töltöttem, figyelve a hőfokot is, de azt bátran rajta hagytam 24 óráig is, hogy biztosan feltöltődjön, de ne gyilkos módon.
Ezt a módszert más esetben is alkalmaztam, láthatóan nem árt ezeknek az akkuknak (Ni-Cd / Ni-MH), sőt definiáltan alkalmasak a felesleg elfűtésére, módjával.
Ami mondjuk még nem szimpatikus, a tartós / végtelenített csepptöltés, régi cordless telefonok példája stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 2020 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold