Hirdetés
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
razorbenke92
üzenetére
Szóval írtam, hogy mindenképp beszámolok az 55"-os TV háttérfény cseréjéről.
Első lépésként újra próbáltam bekapcsolni, hogy legyen kontroll esemény, és nehogy a sok állás sunyiban egyébként is megjavítsa. Nem tette.
Ezután megnéztem az új ledeket (tesztpontról, ez később fontos lesz) hogy jók e. Azok.
Ezután lebontottam a hátulját, szalagkábelek le, majd átfordítás után az elejéről a kávát le. Ebben semmi extra nem volt, talán annyi, hogy meglepően bonthatóra voltak tervezve a "bolhák" és semmi nem tört, hanem szépen oldott.
Itt jött egy lépés, ami célszerszám nélkül nehéz lett volna: Az LCD felül és alul kétoldalú ragasztóval volt rögzítve. Ezt 0.3mm-es lekerekített acél bontókéssel el tudtam különíteni, de más nem nagyon fért volna be, főleg hogy ne karistoljon bent.
Ezután kipróbáltam mit tudnak a telefonszétszedő tapadókorongok: Sokat! Az LCD súlyát már 2 darab is elbírta volna, de hogy biztos legyen, és ne libegjen, 4 darabbal, ketten emeltük le, majd tettük mellé. A korongok egy óra múlva is jól tartottak még, amikor visszaemeltük.
A két diffúzorfilmet külön-külön vettem ki, mert szoros pozícionálásuk volt csapokkal, nem lehetett volna elcsúszva visszatenni őket. Sőt, ami azt illeti, a közepüket emelve kicsit meghajtva lehetett őket kivenni, mert a két szélső élen a vázba voltak bújtatva, mint egy papucsba.
Ezután elértem a LEDekig, itt a háttérfólia gyönyörűen le volt ragasztva kétoldalúval minden led szalag fölött és alatt, esélytelen volt szépen visszaszedni. Szikével egy oldalon közel a szalag mellett felvágtam, félrehajtottam, majd szalagcsere, fólia vissza és a vágás mentén keskeny celluxot használva összezártam.
Aztán próbánál ugyanaz a jelenség... az egyik string villan, a másik meg sem mukkan...
1000% dühroham elsőre, hogy benéztem, mégis a tápegység, és fölösen vártam a ledekre, meg fölösen bontottam szét ennyire.
Utolsó esélyként gondoltam, hátha valahol szakadt a kábel. Tesztpontokon kimértem a stringek közti kábeleket, és találtam egy szakadást. Belemértem a vezetékek csatlakozóiba, de ott jó volt. Megnéztem a szalag csatlakozókról a tesztpontokig, és az is jó volt. Dafuq moment...
Kivettem az érdekes szalagot, és kiderült a gond: a szalagra forrasztott csatlakozó nem volt nedvesítve forraszanyaggal, csak ült benne. Ha bedugtam a vezetéket, az pont megfeszítette annyira, hogy ne érintkezzen, de ha multiméterrel néztem, úgy rendben volt.
Megforrasztottam, és most minden szupi.
-
törölt tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Visszafele fordítva szoktam összerakni, a hátlap alul, ledekkel felfele, aztán a plexi ha van, homogenizáló (vagy mi a szösz, én annak hívom
) polarizáló lemezek, majd a legvégén maga az lcd és ha minden ok, a keret. Hozzáteszem ezek minden mindegy alapon készültek, és max 32 col méretben, gondolom nagyobb méretben más a leányzó fekvése. (bár elég sokat elbírnak ezek az lcd-k hisz laminálva vannak.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Pro 7 16IAX10 Intel Core Ultra 9 275HX/RTX 5070 Ti/64GB RAM/1TB SSD eladó BONTATLAN!!!
- Lenovo Legion 9 18IAX10 Intel Core Ultra 9 275HX/RTX 5080/64GB RAM/2TB SSD eladó BONTATLAN!!!!!!
- AMD Ryzen 5600X/Radeon RX 6800 16GB/32GB DDR RAM/1TB SSD konfig eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1 év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
) polarizáló lemezek, majd a legvégén maga az lcd és ha minden ok, a keret. Hozzáteszem ezek minden mindegy alapon készültek, és max 32 col méretben, gondolom nagyobb méretben más a leányzó fekvése. (bár elég sokat elbírnak ezek az lcd-k hisz laminálva vannak.)
ekkold