Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz PROTRON #77327 üzenetére

Értem, hát ha sérült valahol ez bontás nélkül nem fog kiderülni. Vegyük úgy hogy sértetlen mert ha úgy sérült volna, azért már csak villantott volna egy szépet :D

Ez egy lassan 10éves vezeték és télen időszakosan (edzésnapokon felfűtésre) mindig volt 4amper terhelés ugyanazon a szálon amin most akár 15amper közlekedik.

Találtam egy jó kis kalkulátort erre a munkamenetre: 1fázisra egyértelműen 2.5mm2 vezetőt hoz, ha pl. nem akarok 4%-nál nagyobb feszültségesést 3.3kW teljesítménynél.

3fázisra kapcsolva 1.5mm2 jön ki 5kW fűtőtesttel és ugyanúgy 20méter vezetékhosszal.

1ébként ha 1fázison 4% relatív feszültségesést adok meg a mértékadó feszültségesés 4.6V, 3fázison a 4% már 9.2V lesz. Mi a különbség oka?

Az eddigiek alapján akkor el kellene érni hogy 2.5 legyen a vezető keresztmetszet. Ez a legegyszerűbben úgy oldható meg ha dedikáltan hozatok egy 2.5ös ágat be a sarokban mert a gipszkartont én meg nem bontom/bontatom.

Vagy ha már úgy is ott van, kiépíttetek egy 3fázis 16A 5P konnektort és 3fázisú fűtéssel úgy emelem a teljesítményt 5kW-ra hogy a vezetőnkénti áramerősség 7.5A körül lesz és így már elegendő az 1.5mm2 is. Enyhén morbid megoldás, de legalább meggyorsíthatja a felfűtést, mert most úgy van hogy 0foknál 1óra, de ha beáll véletlen egy -10fok akkor sokkal több is lehet ez az idő.

Utóbbi eset drágább, de akkor maradhat a jelenlegi kiépítés, nem kell fúrni-faragni és új vezetéket hozni. Vélemény?

A többieknek is köszi aki hozzászólt.

• darvinya

titán

válasz PROTRON #77327 üzenetére

Majd fejlesztik, majd… nem történik semmi, ameddig el nem durran az egész.
    Ennyi.
    Igen is van hálózati korlátozás, csak nem fognak kedvedért egy egész gerinc hálózat kiépíteni.
    A minimum azt csókolom, meg ne terheld 12/24-be.

3x25A

Anyám volt házánál oszlop bizti 3x100A-es késes volt, háznál 3x50A-es.
    De ez kb. 2000-ig tartott, után levették 3x25A-es teljesítményre.
    Csak erről b…tak szól, eddig biztik biztosan.kioldottak volna.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés