- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PROTRON #77327 üzenetére
Értem, hát ha sérült valahol ez bontás nélkül nem fog kiderülni. Vegyük úgy hogy sértetlen mert ha úgy sérült volna, azért már csak villantott volna egy szépet
Ez egy lassan 10éves vezeték és télen időszakosan (edzésnapokon felfűtésre) mindig volt 4amper terhelés ugyanazon a szálon amin most akár 15amper közlekedik.
Találtam egy jó kis kalkulátort erre a munkamenetre: 1fázisra egyértelműen 2.5mm2 vezetőt hoz, ha pl. nem akarok 4%-nál nagyobb feszültségesést 3.3kW teljesítménynél.
3fázisra kapcsolva 1.5mm2 jön ki 5kW fűtőtesttel és ugyanúgy 20méter vezetékhosszal.
1ébként ha 1fázison 4% relatív feszültségesést adok meg a mértékadó feszültségesés 4.6V, 3fázison a 4% már 9.2V lesz. Mi a különbség oka?
Az eddigiek alapján akkor el kellene érni hogy 2.5 legyen a vezető keresztmetszet. Ez a legegyszerűbben úgy oldható meg ha dedikáltan hozatok egy 2.5ös ágat be a sarokban mert a gipszkartont én meg nem bontom/bontatom.
Vagy ha már úgy is ott van, kiépíttetek egy 3fázis 16A 5P konnektort és 3fázisú fűtéssel úgy emelem a teljesítményt 5kW-ra hogy a vezetőnkénti áramerősség 7.5A körül lesz és így már elegendő az 1.5mm2 is. Enyhén morbid megoldás, de legalább meggyorsíthatja a felfűtést, mert most úgy van hogy 0foknál 1óra, de ha beáll véletlen egy -10fok akkor sokkal több is lehet ez az idő.
Utóbbi eset drágább, de akkor maradhat a jelenlegi kiépítés, nem kell fúrni-faragni és új vezetéket hozni. Vélemény?
A többieknek is köszi aki hozzászólt.
-
darvinya
titán
válasz
PROTRON #77327 üzenetére
Majd fejlesztik, majd… nem történik semmi, ameddig el nem durran az egész.
Ennyi.
Igen is van hálózati korlátozás, csak nem fognak kedvedért egy egész gerinc hálózat kiépíteni.
A minimum azt csókolom, meg ne terheld 12/24-be.3x25A
Anyám volt házánál oszlop bizti 3x100A-es késes volt, háznál 3x50A-es.
De ez kb. 2000-ig tartott, után levették 3x25A-es teljesítményre.
Csak erről b…tak szól, eddig biztik biztosan.kioldottak volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Házimozi belépő szinten
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest