Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz SchumiBácsi #76673 üzenetére

Na újra itt vagyok :D

Újabb megakadás az új géppel, méghozzá a belső kábelezés terén. Jelenleg van 2db HDD és 2db SSD, valamint 1db ODD + vezérlőpanel.

Vezérlőpanel kivételével mind SATA. A probléma szó szerint szerteágazó mert néhány egyébkánt gyári vezeték koppon van, épphogy nem feszül de nem is szeretem az ilyet.

A hosszabbítás vele kb. megoldható, így ez nem tűnik problémának.

A 2HDD és 2SSD 1-1 különálló ágon táplálnám ilyen vezetékkel. De mivel túl hosszú a két konnektor között, ezért vagy rövidebb, vagy egy ilyesmi konstrukció lenne a jobb, különben minden esetben ki kell hagyni legalább egy meghajtóhelyet hogy ne törjön/feszüljön túlságosan, meg hát az esztétika is számít valamelyest. Annyi van benne hogy ez magában lehet kiadná hosszabbítás nélkül is, de mivel hosszúságot nem írtak rá csak találgatni lehet. Vicces mert ha a gyárilag adott kábel teljes hossza 25cm helyett 30cm lenne, akkor itt semmi gond nem volna.

Az igaz hogy ez a rész letudható lenne egyetlen 4konnektoros vezetékkel, de annak sose voltam híve, inkább 1vezeték=2drive az elfogadott nálam, meg hát azt is biztos hosszabbítani kellene.

Véleményem szerint ez a konstrukció kiadja 6PINhosszabbítás+2x SATA power, csak véleményezésre írtam meg, az igazi probléma lent következik:

Az utolsó 6PIN-ről menne az ODD+kártyaolvasó. Ide jelen tudásom szerint már nem tudok eleve SATA-t hozni mert a panel IDE csatolójú. IDE-ből SATA-t ezzel csinálnék, de a szóban forgó meghajtó, meg úgy az "alap" SATA is 5eres amit meg is kap jelenleg, míg az elosztó 4eres. Befolyásolja ez az ODD működését?

Ha igen, akkor olyan vezeték kell ami SATA-ból csinál IDE-t? Véletlenül most találtam is egyet. Alighanem ez a probléma is megoldódni látszik: 6PIN hosszabbítás+2x SATA power, ebből egyik viszi az ODD-t, az utolsó SATA átalakul IDE-re a szóban forgó vezetékkel.

Ez így már életképes eljárás igaz? Ha valakinek van más elképzelése, 5lete kábel beszerzés terén azt szívesen fogadom, a típusok adottak, a jellegük a döntő. Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák