Hirdetés
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Aweriot: Cloudflare és mi
- Ketogén étrend
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
darvinya
üzenetére
Az, hogy fordítva bekötve világit nem azt jelenti automatikusan, hogy az jó is

Ahogy írtam, a letörési tartományban(Fordított polaritással) üzemeltetve a LED nem lesz hosszú éltű, ahogy tapasztalod is.
Vagyis fogj 1db LED et meg egy 4.5 voltos lapos elemet, köss sorba egy 100 ohmos ellenállást es nézd meg úgy hogyan világit, milyen polaritással, milyen fényerővel es mennyi ideig bírja. Ha jól csináltad akkor az elem előbb fog lemerülni minthogy a LED megadja magát

Egy kis info a LED lábhossz alapján kell eldönteni a polaritást a hivatalos verzió szerint:
If you've ever looked at an LED, you may have noticed that the “leads,” or legs, are two different lengths. The longer leg is the positive side of the LED, called the “anode,” and the shorter leg is the negative side, called the “cathode.”Nov 21, 2017
-
mezis
félisten
válasz
darvinya
üzenetére
A LED-ek a túl nagy áramtól (melegedés) vagy a túl nagy záróirányú feszültségtől szoktak elpusztulni. Volt egyszer egy kísérletem: Egyetlen 3mm-es kék LED-et, 50kΩ-os ellenállással kötöttem a 230V-ra. Gondoltam egyenirányítani is jó lesz az a LED.
Nem is volt baj a nyitó periódus alatt, de aztán jött az ellen irányú feszültség...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óvodások homokozója
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Flint 2 OFF topik
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- fém fedlap ! Spin 3 YOGA/2in1 - 14" multitouch, R3, 8 / 256, Radeon Graphics, erős akku +SZLA +GAR
- ÚJ Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 -Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! iPhone 16 Pro 128GB White Titanium - Apple Gari
- Apple iPhone 17 Pro 256gb - Bontatla, Apple garncia, akár beszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem is volt baj a nyitó periódus alatt, de aztán jött az ellen irányú feszültség...
ekkold