- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- E.Kaufmann: Barangoljunk! OpenWRT Wifi Roaming jegyzetkezdemény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Batman2 #59040 üzenetére
Konkrétan impedanciát jelölnek meg az adatlapon, 1 V / 1 kHz szinuszra vonatkoztatva. 0,5 - 2 kHz javasolt üzemi tartomány mellett, a polarizáció elkerülése érdekében pedig DC-komponens nélkül.
Utána derült ki, hogy a gyári ajánlást semmibe véve, tömegével árusítanak kész modulokat, ami DC-komparálás elvén működik.
A vásárlók nem is panaszkodnak, bár egyértelmű működési tapasztalatot sem látok. Olcsósága miatt én mondjuk kipróbáltam volna egy ilyen kész modult.
Multiméterrel ellenállást mérve az nem ugyanaz, mert a komparátor osztójában valamivel nagyobb feszültség áll elő a szenzoron. Az is érthető, hogy némileg változik a kapacitás, elvégre impedanciáról volt szó, ami egy komplex mérőszám.
Amellett látni olyan érzékelőt is, ami gyárilag kapacitívként van megjelölve, de ez láthatóan más kategória, más paraméterekkel.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Batman2 #59040 üzenetére
Én régen Philips Valvo kapacitív érzékelőt használtam, és TL082-vel építettem relaxációs oszcillátort hozzá, de annyira pontatlan volt, hogy egyedileg kellett mindet kalibrálni. (Volt valami vegyi anyag a kalibráláshoz, amiről mindig kiütéses lettem.) Nem értem, miért akarsz ezzel küzdeni! Ma már nem elegáns ez, a digitális kimenetű + arduino jobb.
Amit te linkeltél, még nem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest