Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garry84: Sumák aprós?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- sparks: Az első 7 nap egy iPhone 17 Pro Max-szal
- pechman8: 300B vs. GU50: a Herceg és a Koldus
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: Gépjármű ügyek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
geotigris9 #58773 üzenetére
A fehér LED-ek sajátossága, hogy nagyon kis áramra is már képes minimális fényt adni, vagyis nagyon érzékenyek. A többi szokványos DIP LED nem annyira.
Épp kísérleteztem a LED-teszteremmel, amit LCD háttérvilágításhoz kreáltam, ahol 100-200 V-ot kell ráadni, mert sok LED van sorba.
Ha az áramot 0,1-0,2 mA-re korlátoztam, a LED már parázslik annyira, hogy a működése ellenőrizhető. Viszont ennyi áram még nem ráz, tehát nem gond, ha véletlenül megfogom, a több száz V betáp dacára.
Vagyis azt próbálom ebből kihozni, hogy ezek a LED-ek már olyan kis áramon világítani kezdenek, ami még nem életveszélyes nagyságú. Talán még fázisceruzát is lehetne vele építeni, bár arra nem teszteltem.
Hogy a multiméterek a klasszikus diódákhoz vannak tervezve, annak hagyománya is van, hiszen régen nem voltak ilyen LED-ek. Lehetne mondani, hogy ma már erre is gondolhatnának a tervezők (akár egy külön kapcsolható állásban, nehogy káros legyen más alkatrészekre), de egyelőre nem szokás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vírusirtó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Battlefield 6
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest