Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Samus

addikt

válasz ACAB95 #47258 üzenetére

Az autó beltér világítása a régieknél Szofita izzós (egy egy hosszú rúd szerű izzó, a rúd hossza a méret, milliméterben), vagy T5/T10 (W5W), ezek picik, és úgy dugod be a helyére őket, mint egy biztosítékot. Ezek a legelterjedtebbek, de ha dobsz egy fényképet az izzóról, megmondják, milyen. Vannak készen, a régi helyére berakhatóak (P&P, ahogy írtad is), nem kell panelokból építkezni.

Nálunk elég drága (a kínai árakhoz képest), de eBay/Aliexpress-ről fillérekért rendelhető, érdemes is sokat venni, mert szeretnek elpusztulni (a forrasztás elenged, LED túlmelegszik, stb., olcsóak, na, nagy a hibaszázalék). Vannak márkásak is (Osram is gyárt ilyet), de annak is megkérik az árát.

Fényképezd le, amit ki akarsz cserélni, mondd meg, hogy tudsz-e külföldről rendelni, ha nem, akkor is megveheted, mert mint mondtam, nálunk is van.

• fpeter84

senior tag

válasz ACAB95 #47258 üzenetére

Ennyi infóból mégis hogyan tudnánk segíteni? Nézd végig hogy most mik vannak benne, fotózd/mérd le, kitaláljuk a nevüket és utána lehet túrni az ebay-t. Sokféle van, van ami azonnal kiég, van ami bírja sokáig, van amelyiknek rettentő korlátozott/irányított a fénye és semmit nem fogsz vele látni, van sok lehetőség :)

Én a jóval erősebb fényű LED COB modulok mellett tettem le a voksom, de ezeknek a meghajtása is macerásabb a teljesítményük miatt, valamint úgy kell legózni hogy hová melyik méretet lehet éppen beépíteni, nem csak beteker-működik...

Eléggé félbemaradt a projekt - előbbre a hideg, most a meleg, közben meg a sok munka miatt, de idővel a végére jutok talán. Mindenesetre pár modul már fél éve teszi a dolgát kifogástalanul, nem égtek ki, sötétedtek vagy olvasztottak maguk körül műanyagot...

Új hozzászólás Aktív témák